حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای واحدی در سومین همایش موسسان و هیئت امناء استان زنجان مطرح نمود؛
هیئت امناء بسترساز حرکت فرهنگی و محل خیزش ایثار و جهاد فرهنگی¬اند.
یکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۶:۳۵:۴۵
به گزارش روابط عمومی مدیریت حوزه علمیه خواهران، سومین همایش مؤسسان و هیئت امنای مدارس استان روز شنبه با حضور حجت الاسلام و السلمین جناب آقای واحدی، رئیس امور حوزه ها، برگزار گردید.
در این همایش که با هدف تسهیل و تقویت عملکرد هیئت امنای مدارس برگزار گردید، حجت الاسلام و السملین جناب آقای صادقی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان، ضمن خوشآمد گویی به مدعوین محترم، با اشاره به آیه 30 سوره توبه، هیئت امنای مدارس علمیه را از مصادیق این آیه معرفی کرده و خاطر نشان کردند، کلیه ثمراتی که به سبب وجود حوزههای علمیه برای فرد، خانواده و اجتماع به وجود میآید صدقه جاری هیئت امناست.
در ادامه حضرت آیت الله خاتمی، نماینده محترم ولی معزّز فقه و امام جمعه شهر زنجان، ضمن اشاره به ظرفیت موجود در استان برای تأسیس مراکز مردم نهاد، بالخصوص حوزههای علمیه، اعلام کردند:«ما هنوز در طرح برکات حوزه های علمیه در جامعه با ضعف مواجه هستیم. اطلاعرسانی یا اتفاق نمیافتد یا اگر اتفاق بیفتد، اطلاعرسانی جامع و کاملی نیست. لذا ما باید اهمیت حوزه علمیه را در بُعد تربیت دینی و اسلامی به صورت مطلوب طرح کنیم».
ایشان در ادامه ضمن اشاره به تغییر مولفههای قدرت در طول سالیان متمادی، «نیروی انسانی» را به عنوان شاخصه قدرتمندی جوامع در حال حاضر معرفی و خاطر نشان کردند:« اگر قدرتها بتوانند با جنگ نرم و القای سبک زندگی، بر «نیروی انسانی» کشورها تسلط یابند، دیگر نیازی به جنگ سخت نخواهد بود. لذا تنها مرکزی که توانسته در مقابل این تهاجمات بایستد و انسانهایی آشنا به مبانی دینی و فقهی در جامعه تربیت کند که در سایه آن خانواده و اجتماع نیز تربیت شود، حوزههای علمیه خواهران است».
حجتالاسلام سید محمد واحدی، معاون امور حوزههای علمیه خواهران، سخنران بعدی این همایش، با اشاره به آیه 30 و 31 سوره فصلت، این گونه آیات را موجب ثبات قدم، حرکت، اعتماد به نفس، ایمان و قدرت و آرامش کسانی دانست که به یاری و نصرت دین خدا قیام میکنند. ایشان هیئتامنا را مصداق تام اولیاء الله دانست و عنوان کردند:« سنت الهی همواره بر این مسئله قرار گرفته که خداوند دین خود را به واسطه اولیاء خودش تقویت کند و به واسطه ایشان توسعه می دهد که (اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم)».
وی تصریح کرد: اگر حضرت امام (قدس سره الشریف) قیام نمیکردند، تمدن اسلامی محقق نمیشد. اگر مراجع عظام حرکت نمیکردند تمدن نوین اسلامی در این مرحله تطور نمییافت. مردم برای نصرت دین الهی باید قیام کنند، و اگر قیام کردند «وَ يُثَبِّتْ أَقْدامَكُمْ»، اما اگر قیام نکردند، چیزی از ساحت دین کم نمیشود که «إِنّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنّا لَهُ لَحافِظُون».
این مسئول، حوزههای علمیه را بسترساز حرکتهای فرهنگی و محل خیزش، ایثار و جهاد فرهنگی که مصداق اتم نصرت دین خداست، دانست و افزود: حوزههای علمیه سازمانهای مردمنهاد هستند و نباید وابسته به دولتها باشند و باید با همت هیئت امنا، زمینهساز رویشها باشند. و این همان مسئله ایست که مورد توجه امامین انقلاب بوده است.
معاون امور حوزههای علمیه خواهران با اشاره به اینکه برای رسیدن یک روایت به دست ما و حفظ فرهنگ علوی و فاطمی هزاران نفر شهید و اسیر شدند، ادامه داد: حوزویان به عنوان یاران دین خدا با ظرافتهای کاری باید این تمدن را به فرزندان و نسلهای آینده انتقال دهند.
واحدی با اشاره به اینکه طبق اساسنامه، مدارس حوزه علمیه هیئت امنایی اداره میشود، ابراز کرد: هیئت امنا باید تلاش کنند که مدارس علمیه در شهر شناخته شوند و بیشترین فایده را برای شهر و شهرستان داشته باشند و طلبهها بتوانند از اساتید برجسته بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه دولتها موظفاند حمایتهایی از جمله ساخت و توسعه مدارس حوزه علمیه انجام دهندد و تاکنون به این وظیفه خود عمل کردند، اما یادآور شد: در شرایطی که دولتها به جهت مسائلی از انجام این وظیفه خود شانه خالی کردند، این هیئت امنا هستند که باید تلاش بیشتری برای تأمین حوزهها نمایند و گامهای مؤثری برای انتقال تمدن ارزشمند اسلامی به نسلهای آینده انجام دهند.
در ادامه این همایش، نماینده اعضای هیئت امنای هر یک از مدارس استان به بیان انتظارات خود از مرکز مدیریت و ارائه راهکار و پیشنهاد جهت تسهیل امور پرداختند.
برگزاری جلسه با مدیران مدارس علمیه و مراسم کلنگ زنی ساختمان جدید مدیریت از دیگر برنامه هایی بود که در حاشیه این همایش برگزار گردید.