معاونت پژوهش مدرس علمیه خدیجه کبری س خبر داد
برگزاری نشست برخط جایگاه عقلانیت ، عدالت و معنویت در بیانیه گام دوم انقلاب
سه شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۵:۵۷
به گزارش روابط عمومی مدیریت حوزه علمیه خواهران به نقل از معاون پژوهش مدرسه، در آغاز جلسه، سرکار خانم طرلان حیدری، استاد حوزه و دانشگاه، به صورت اجمالی درباره کلیت بیانیه گام دوم پرداختند و ادامه دادند ؛ مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) بیانیه گام دوم را منشوری جهت دومین مرحله خودسازی ، جامعه پردازی و تمدن سازی ارائه دادند. و در بیانیه ای راهبردی به تبیین ویژگی های انقلاب در گذشته و راه پیش رو پرداخته اند. و در خطاب به جوانان می فرمایند ؛ جوانان باید در همه عرصه ها از جمله اخلاق ، معنویت و عدالت ، شانه های خود را زیر بار مسئولیت قرار دهند از تجربه های گذشتگان درس گرفته و سرلوحه کار خود قرار دهند .
خانم حیدری، با توجه محورهایی اساسی این نشست که حول عقلانیت ، معنویت و اخلاق مطرح بود ، این بحث را در این سه محور مورد بررسی قرار دادند.
استاد حوزه علمیه خواهران استان ادامه دادند؛ یکی از موارد مورد بحث، عقلانیت است که مقام معظم رهبری در این باره مبنا گروی را معیار قرار می دهند و تاکید دارند که، مبنا گروی باید به گونه ای دیده شود که ارزشهای انقلاب و آرمان های آن حفظ شود . و از جهتی نیز در بحث عقلانیت نقد پذیری بایستی با یک دید مثبت مورد تاکید واقع شود یعنی مرجع نقد در جامعه دیده شود مورد توجه و بررسی واقع شود تا در صورت امکان ، اصلاحات صورت بگیرد. ولی ایشان تاکید دارند که این امر نباید به انتظار انفعال از مبانی و آرمان های انقلاب بیانجامد .
خانم حیدری در ادامه بحث عدالت را مطرح کرده و افزودند ؛ از دیدگاه مقام معظم رهبری ، عدالت و مبارزه با فساد دو امر لازم و ملزوم یکدیگرند و محورهای مهمی مانند وضع قوانین عادلانه بر طبق قوانین وحیانی اسلام ، ایجاد ساختار عادلانه برای دریافت نتایج درست ، وجود و به کارگیری مجریان عادل و باتقوی ، نظارت و آگاهی مردم از حق خود ، گفتمان سازی بحث عدالت و تبدیل آن به گفتمان نخبگانی مورد تاکید ایشان می باشد که البته بایستی با مجاهدت ، مبارزه و ایستادگی حاصل شود.
استاد حیدری در تبیین محور بعدی نشست به مساله معنویت و اخلاق در منشور گام دوم انقلاب پرداختند و ادامه دادند ؛ از دیدگاه رهبری معظم معنویت به معنای برجسته کردن ارزشهای معنوی از قبیل : اخلاص ، ایثار ، توکل ، ایمان در خود و در جامعه می باشد و اخلاق به معنای رعایت فضیلت ها چون خیر خواهی در ارتباط با افراد جامعه است . و معنویت و اخلاق با تکیه بر تهذیب نفس و تمرین اخلاقی حاصل می شود . هر دو جهت دهنده حرکت ها و فعالیتهای فردی و اجتماعی و نیاز اصلی جامعه است و بودن اخلاق و ایمان محیط زندگی را حتی با کمبودهای مادی، بهشت می سازد .امور مورد تاکید رهبری در این محور عبارتست از اینکه :
اخلاق در مقابل سود می نشیند و معادل منفعت است .
معنویت یعنی ، چشم داشتن به عالم بالا
اخلاق و معنویت " جهت بخش جهان اسلامی " هستند. و این دو امر غالب و روح حاکم بر زندگی افراد است و عرصه ها و لایه های زندگی را به رنگ خود در می آورد.
دولت اسلامی باید در پی فراهم سازی زمینه رواج معنویت و اخلاق در جامعه باشد.