کد مطلب: 87989 تعداد بازدید: ۴۶۰

مدرسه فاطمیه ابهر برگزار کرد

کارگاه فن خطابه و اصول مداحی

پنجشنبه ۱۲ دى ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۲:۱۱
برگزاری کارگاه فن خطابه و اصول مداحی با سخنوری استاد باقری استاد حوزه با حضور دانش آموختگان و مبلغات جهت ارتقاء دانش آموختگان و مبلغات در مورخه ی 12/10/98 در مدرسه ی علمیه ی فاطمیه(س) برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه استاد باقری ضمن تبریک به مناسبت ولادت با سعادت حضرت زینب(س) گفت: طلاب باید تبلیغ را جدی بگیرند و  تلاش کنند ادامه دهنده ی راه اسوه ی صبر و استقامت باشند و برای بهتر انجام شدن تبلیغ باید بااصول مداحی و فن خطابه را بهتر بیاموزند.

استاد حوزه  عناصراصلی مخاطب شناسی در تبلیغ را چه بگوییم(پیام) و چه نگوییم (خط قرمز ها) و چگونه بگوییم(راهبرد)  برشمرد و گفت: سن و جنس مخاطب و میل مخاطب و ویژگیهای مردم شناختی مخاطب باعث آشنایی بیشتر با نیاز مخاطب می شود و سبب می شود ما بر اساس نیاز مخاطب مطالبمان را مطرح کنیم و برای حل مسائل و مشکلاتشان راهکار ارائه دهیم .

استاد باقری بیان داشت : در سخنرانی باید عنوان و موضوع و پیام سخن شما برای مخاطب روشن باشد و پس از آن اجزای سخنرانی را برشمرد و گفت: یک سخنرانی از خطبه، مقدمه، متن سخنرانی ، خاتمه و مقتل خوانی تشکیل شده است و در ادامه به سه نکته اساسی هم اشاره نمود که عبارتند از: 1. رعایت سرعت و فرصت 2. هماهنگی بین محتوا و چهره و حالات دست و صورت  3. رعایت اوج و فرود صدا

استاد حوزه گفت: سخنران باید در مقدمه ی سخنرانی با روش های داستان گویی و ابهام گویی و طرح سوال انگیزه سازی ابتدایی داشته باشد تا مخاطب با انگیزه سر جلسه حضور داشته باشد وی در ادامه بیان داشت: در متن سخنرانی باید به اقناع اندیشه  و تحریک احساس مخاطب بپردازیم .

ایشان روش مقایسه و تشبیه و و روش توضیح و تبیین و روش تعلیل و توجیه را از روش های اقناع اندیشه برشمرد و برای هریک از روش ها چندین مثال زده شد و از دانش آموختگان خواست تا مثال هایی را آماده کنند و به صورت عملی در کارگاه اجرا کنند.

استاد باقری آشنایی دادن ، تعریف کردن، دعا کردن، اظهار درک مخاطب، خطاب مناسب عاطفی ،لحن دلسوزانه، بیان نظرات مخاطبین، گذشت از خطاهای مخاطبین  را از روش های تحریک احساس برشمرد و هر کدام را تبیین نموده و توضیح مختصری ارائه نمود وی در ادامه بیان داشت:  برای رفتار سازی ابتدا باید انگیزه سازی شود و پس از آن برنامه دهی و سپس الگو دهی انجام شود

 استاد حوزه اخلاص و تمرین و تکرار را  دو رکن مهم برای مداحی برشمرد و گفت: اصول لازم الاجرا برای مداحی حرکت فتحه و کسره و ضمه می باشد که حرکت فتحه در کشش و تحریر این حرکت اولویت دارد ولی در حرکت کسره خودمان به آن نقش نمی دهیم  ولی در بعضی از جاها به تبعه احتیاج به کسره ، کسره را می کشیم و حرکت ضمه فقط در سبک های دشتی مورد استفاده است ومیزان کشش در  حرکات کشیده سلیقه ای است و در ادامه با همدیگر هم خوانی داشتند و از چند نفر به صورت عملی تست گرفته شد و کتاب اصول مداحی و کتاب برای خانواده ها اثر خانم ناصری نژاد معرفی شد وبا تخفیف در اختیار دانش آموختگان قرار داده شد.