کارگاه تبیین «حجاب و عفاف» ویژه کادر مدارس برگزار شد؛
مبانی معرفتی پوشش در حوزه باید تبیین شود
پنجشنبه ۴ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۲۸:۰۶
در ابتدای این کارگاه، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محدر، مدیر محترم حوزه علمیه خواهران استان،با اشاره به رفع شبهات حجاب و عفاف به عنوان هدف این کارگاه، گفتند :«یک فهم مشترک از مفهوم عفاف و حجاب باید داشته باشیم؛ چرا که به جهت عدم وحدت رویه، عملکرد مدارس متفاوت بود و سلیقه های شخصی و متفاوت در خصوص حجاب و عفاف اعمال میشود».
در ادامه سرکار خانم رستگار مقدم، پژوهشگر و فعال فرهنگی حوزه زن و خانواده، به تبیین مفاهیم پوشش و حجاب پرداخته و تفاوت این دو مفهوم را از جهت مصداق تبیین نمودند و گفتند: برخی از لباس ها ستر نیستند و پوشانندگی ندارند ، لذا حجاب نیستند.
این استاد دانشگاه، در ادامه به شیوه های تبیین مفاهیم حجاب و عفاف به طلاب و نهادینه کردن این مسئله در ایشان پرداختند و گفتند:« زمینه های بروز بی بندوباری، را در کلاس تببین کنید؛ جنبه های اخلاقی و رفتاری بی بند و باری را بیان کنید و همه این موارد با طرح مبانی پوشش قابل حل شدن است.»
رستگار مقدم به طرح جنبه های روانشناسی حجاب در تبیین مسئله عفاف و حجاب اشاره کرده و گفت:« به طور مصداقی مشخص کنید که حیای زن در چه چیزهایی محقق می شود، گاهی طلبه ها از این مسئله اطلاعی ندارد. لذا بهترین روش مطالعه علمی در این خصوص است اما نه به صورت مستقیم، در ضمن کلاس و به طور غیرمستقیم».
ایشان در پاسخ به برخی نکات کادر در خصوص مسئله حجاب و عفاف طلاب گفتند: روش درمانی را فعلا باید در حوزه بکار گرفت تا تبیین و تفهیم درست صورت گیرد. در تبیین هم باید از روش سقراطی استفاده کرد. زنان دانشمند در خارج با زنان موفق محجبه مقایسه کنید».
این پژوهشگر و فعال فرهنگی در ادامه ضمن اشاره به این مسئله که اسلام برای حضور زن در خارج از خانه برنامه دارد و اجازه سلوک اجتماعی را برای بانوان داده است، به مبانی پوشش صحیح در اسلام اشاره کرده و پوششی را حجاب دانستند که مورد توجه دیگران نباشد.
ایشان در پایان ضمن پاسخگویی به سوالات کادر به این نکته اشاره کردند که در کنار حجاب و پوشش سخت افزاری، باید حجاب در رفتار و گفتار نیز مورد توجه قرار گیرد.