مهارتهای زندگی
چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۰۰:۱۳:۳۴به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نور الزهرا (س) زنجان، در ابتدا مبحث خودآگاهی در یک جلسه دو ساعته توسط کارشناس محترم سرکار خانم عباسی بیان گردید و تعریف خود آگاهی و انواع خود آگاهی عنوان شد؛ سپس خودپنداره و پذیرش آن توضیح داده شد و در ادامه راههای رسیدن به خودآگاهی و هدف از آن و نیز موانع دستیابی به خودآگاهی بیان شد.
مهارت همدلی نیز در یک جلسه توسط خانم عباسی عنوان شد، همچنین تعریف همدلی و تفاوت همدلی با همدردی نیز بیان گردید، در ادامه نتیجه برخورد همدلانه و راههای مناسب برای تقویت مهارت همدلی و نیز موانع همدلی توضیح داده شد.
بحث ارتباط مؤثر نیز در یک جلسه توسط استاد بزرگوار خانم کرمی بیان گردید، وی در ابتدا ارتباط و سپس ارتباط مؤثر را تعریف نمود و در ادامه انواع ارتباط کلامی و غیرکلامی و سبکهای ارتباطی و راههای مؤثر کردن ارتباط و موانع برقراری ارتباط مؤثر عنوان کرد.
مبحث حل مسئله نیز در یک جلسه توسط خانم عباسی برگزار شد، وی در ابتدا به تعریف مسئله و فرآیند حل مسئله پرداخت و اشاره داشت، مسئله ممکن است در سه سطح: پایه، میانی و پیشرفته اتفاق بیفتد در آخر موانع و مشکلات حل مساله از جمله استرس و اضطراب و همچنین مراحل حل مسئله مطرح شد..
مهارت تصمیمگیری نیز در یک جلسه توسط وی برگزار شد که در آن به تعریف تصمیمگیری و انواع تصمیمگیری و راههای یادگیری تصمیمگیری درست و موانع آن بیان شد و نیز ضرورت شناسایی عوامل تأثیرگذار در تصمیمگیری و مدیریت آن توضیح داده شد.
همچنین خانم کرمی مبحث مذاکره و حل تعارض را نیز در یک جلسه برگزار کرد. وی پس از تعریف مذاکره و تعارض، روشهای مقابله مسألهمدار و هیجانمدار همراه با اصول و مراحل آن به ملاکهای سازنده بودن حل تعارض و اختلاف، موانع رسیدن به حل تعارض و قواعد حل تعارض و اختلاف پرداخت.
بحث تفکر خلاق نیز در یک جلسه توسط استاد خانم عباسی بیان شد. وی تفکر خلاق را تعریف کرده و دو شیوه تفکر همگرا و واگرا را معرفی کرد. این کارشناس محترم، هدف از تفکر خلاق و رسیدن به اهداف با استفاده از راههای متعدد را ذکر و در انتها موانع تفکر و راه و روش افزایش خلاقیت در تفکر را بیان کرد.
مبحث تفکر نقاد در جلسهای دیگر توسط خانم کرمی بیان گردید ، ابتدا تفکر نقاد و تفاوت آن با تفکر خلاق عنوان شد و در ادامه اهمیت داشتن تفکر نقاد و ضرورت آن و راههای داشتن تفکر نقاد و موانع کسب تفکر نقاد و تفکر نقاد در اسلام و قرآن کریم توضیح داده شد.
مهارت مدیریت هیجانات در دو جلسه بیان گردید، در یک جلسه خانم عباسی به مدیریت خشم و انواع آن و روشها و تکنیکهای کنترل آن و دلایل خشم و موانع کنترل خشم و پیامدهای عدم کنترل خشم پرداخت و در جلسهای دیگر مدیریت استرس توسط خانم کرمی توضیح داده شد که در ابتدا تعریف استرس و انواع آن ذکر شد و در ادامه به عوامل ایجاد کنندهی استرس و نشانههای جسمی و شناختی و هیجانی و رفتاری و اجتماعی استرس پرداخته شد و در نهایت تکنیکها و روش هایی برای کنترل و مدیریت استرس بیان گردید.
پس از انتهای کارگاه نیز آزمون کتبی و عملی در بین شرکتکنندگان برگزار شد.

