مدیر موسسه آموزش عالی نور الزهرا(س) گفت:
حوزههای علمیه خواهران مولود انقلاب اسلامی هستند
شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۱۲:۴۹به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نور الزهرا(س) به مناسبت فرا رسیدن ایام دهه فجر و گرامیداشت پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، روز چهار شنبه 12 بهمن 1401 ، مصاحبهای با خانم علمیفرد، مدیر موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س)، با عنوان تاریخ تشکیل حوزههای علمیه در استان زنجان و نقش آن در جامعه صورت گرفت.
خانم علمیفرد در پاسخ به سابقه تأسیس حوزه خواهران و پایهگذاری آن در استان زنجان، بیان کرد: حوزه علمیه خواهران در استان، سال 70 توسط آیتالله موسوی، امام جمعه فقیه زنجان بناگذاری و تأسیس گردید. سال 74 به علت عدم مکان مناسب و افزایش طلاب و همینطور استیجاری بودن مکان و مشکلات دیگر موجب تعطیلی حوزه شد. ولی کلاسها با همکاری اساتید عزیز در منزل شخصی این بزرگواران ادامه داشت.
وی افزود: سال 75 آیت الله موسوی از طریق اوقاف مکانی را اجاره نمودند و با همت اساتید مورد نظر حوزه الزهرا(س) زیر نظر مرکز مدیریت استان، تأسیس گردید. به مرور زمان حوزههای متعددی در این استان پایهگذاری شده است از جمله اولین حوزه سطح 3 با یک رشته فقه و اصول سال 90 و رشته کلام در سال 92 و همینطور سال 97 دو رشته تفسیر و مشاوره به گرایشهای موجود اضافه شده است، هم اکنون سطح 4 با گرایش خانواده نیز در حال اجرا میباشد.
این استاد بزرگوار در مورد دستاوردهای حوزههای علمیه خواهران در شهر زنجان گفت: در سال 84 با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی استان، طلاب خواهر، هر چه بیشتر به سوی تبلیغ و فعالیت در جامعه سوق داده شدند و با ساماندهی و دستهبندی و با توجه به توانایی آنها، هر کدام در مکانهای متفاوت از جمله: مدارس، هیئات خانگی، ادارات، بسیج و سپاه و دانشگاهها به فعالیت پرداختند.
به مرور زمان طرحهای اجرایی با عناوین مختلف مثل: طرح بصیرت، طوبی، نور، نورالثقلین و طرح امین جهت فعالیت در مکانهای مختلف راهاندازی شده است.
وی درباره مشکلات بانوان حوزی در جامعه کنونی به عدم وجود انگیزه بالا جهت فراگیری علوم حوزوی اشاره کرد و گفت: متاسفانه طلاب به خاطر عدم تشخیص اولویتهای خود، در اواسط تحصیل از ادامه آن باز میمانند ولی اگر انگیزه کافی داشته باشند و به باور حقیقی دست یابند، میتوانند در جایگاه مربیان جامعه قرار بگیرند و افراد دیگر جامعه را نجات دهند.
خانم علمیفرد در ادامه مساله جهاد تبیین را بیان کرد و آن را به عنوان یکی از مسائل مهم و مورد تاکید رهبری بیان نمود و در مورد چگونگی تحقق آن در جامعه افزود: مقایسهی زمان گذشته(40 سال پیش) با زمان حال و افتخارات و پیشرفتهایی که در این فاصله رخ داده و همین طور مقایسهی کشور عزیز با کشورهای دیگر میتواند در تحقق این هدف والا موثر باشد. ما وظیفه داریم ابتدا خودمان با توجه به بیانات رهبری آموزش ببینیم و در مرحلهی بعدی موفقیت ها و نقاط قوت جامعه و انقلاب را به مردم بازگو کنیم.
وی آفتهای بقای انقلاب را چنین عنوان کرد: انقلاب اسلامی اگر بخواهد از آن مسیر، ارزش، هدف و آرمانی که حضرت امام(ره) با آن شروع کردند و رهبر معظم نیز با آن هدف و آرمان ادامه دادند برگردد حتماً از بین خواهد رفت.
طبق فرمایش امام خمینی(ره)، زمانی که دولتمردان و حاکمان به زندگی اشرافی و شاهانه روی آوردند، روز بدبختی ما مردم میباشد.
خانم علمیفرد در پایان، خاطرهای را از دوران انقلاب بیان کرد و گفت: بنده در زمان انقلاب نوجوان 14 ساله بودم و در آن دوران مطالبهگری خود نسبت به جامعه را احساس میکردم، به خاطر اینکه وضعیت زنان و خانوادهها در دوران پهلوی بسیار اسفناک و دردناک بود و درواقع میتوان گفت، یک جاهلیت تحمیلی و استثمار و بهرهبرداری از طرف دولت بر مردم حکم فرما بود. و این ظلمها و تبعیضها و بیارزشیها نسبت به مردم، موجب گردید تا بندهی 14 ساله قیام کرده و زندگی ارزشمند و با عزت را مطالبهگری کنم.