فاطمه، یاوری برای اطاعت الهی
دوشنبه ۲۶ دى ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۱۰:۱۰به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا (س)، سرکار خانم اسمعیلیان محوریت سخنان خود را در دو محور رفتار حضرت با پدر و رفتار باهمسر بیان کرد و گفت: رفتار حضرت با پدر، هنگامی که کودکان مکه در ناز و نوازش و رفاه بودند، فاطمه در سختی و رنج بزرگ شد و فرش گامهایش ریگهای داغ بیابان مکه بود. او هنوز کودکی بیش نبود که غم بیمادری بر زندگیاش سایه افکند. ولی فاطمه پیش از آن که غم از دست دادن مادر را در خاطره بگنجاند، یار و غمخوار پدر شد برای روزهای سخت و محنت افزا؛ روزهایی که پدرش تنها بود و غمهایش بسیار. در این وقت فاطمه برای پدر یاوری شایسته به شمار میآمد و نقش مادری مهربان را ایفا مینمود. به راستی سزاوار لقب امّ ابیهاست؛ زیرا هم چون پروانهای بر گرد شمع وجود پیامبر(ص) میچرخید و غبار غم و اندوه را از چهره آن حضرت میزدود. همان گاه که دشمن حرمت حضرت رسول را در حالی که در سجده بود شکست و به زشت کرداری خویش، شکمبه شتر تازه ذبح شدهای را بر پشت ایشان فرو ریخت، زهرا با دستان کوچک و زلال مهربانی اش، بدن پدر را پاک نمود و او را به خانه برد.
حضرت زهرا علیهاالسلام نماد خوب همسرداری است؛ زیرا همواره در استحکام پیوند مشترک خویش با حضرت علی علیهالسلام اهتمام میورزید و در تمامی مراحل زندگی، به عنوان یار و مددکار همسر خود به شمار میرفت. روزی پیامبر صلیاللهعلیهوآله از حضرت علی علیهالسلام پرسید: زهرا را چگونه یافتی؟ امام پاسخ داد: فاطمه، خوب یاوری برای اطاعت الهی است. فاطمه علیهاالسلام با جایگاه حساس و خطیر شوهرش آشنا بود و به خوبی میدانست که علی علیه السلام در محیط بیرون، با چه مشکلاتی روبه روست. ازاین رو کوشش او، ایجاد محیطی آرام و با صفا در خانه بود. فاطمه علیهاالسلام نه تنها سخنی که موجب پریشانی همسر خود بشود بر زبان نمی آورد، بلکه هر آن چه می گفت و انجام میداد، در راه مصالح عالی همسر فداکار و دلاورش بود. بر این اساس است که حضرت علی علیه السلام، زندگی خویش را با فاطمه علیهاالسلام این گونه توصیف میکند: «فاطمه هیچگاه از من نرنجید و او نیز هرگز من را نرنجاند. او را به هیچ کاری مجبور نکردم و او نیز مرا آزرده نساخت. در هیچ امری قدمی برخلاف میل باطنی من برنداشت و هرگاه به رخسارش می نگریستم، تمام غصههایم برطرف میشد و دردهایم را فراموش مینمودم».
نقطه اوج این برنامه زمان تقدیر از مادران و همسر شهیدان از جمله : مادر شهید محسن محمدی، همسر شهید محسن محمدی، مادر شهید اکبر نجفی، مادر شهید فیروزعلی رفیعی و مادران دارای 4فرزند و مادرانی که سرپرست خانواده هستند بود.
همچنین روز پنجشنبه 22 دی ماه 1401 جشن مادران ریحان بین طلاب و اساتید در مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان برگزار گردید.
