کد مطلب: 131369 تعداد بازدید: ۱۴۰

عالم به زمانه خود باشید

سه شنبه ۶ دى ۱۴۰۱ ساعت ۱۵:۱۸:۰۶
نشست فاطمی با حضور حجت الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع در حوزه علمیه فاطمیه سلام الله علیها برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خواهران فاطمیه ابهر، ابتدای برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط خانم مولایی آغاز گردید.

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع بیان داشت: با توجه به خواسته اهل بیت که فرمودند: وقتی خبری به شما می‌رسد با عقل راویان، آن را نسنجید چرا که خیلی افراد هستند خوب حرف می‌زنند ولی اهل عمل نیستند. از نگاه امیرالمونین علیه السلام انسان موفق کسی است که حداقل دو ویژگی داشته باشد اول اینکه زمانه خودش را خیلی خوب بشناسد و دومین ویژگی ارزش و جایگاه و ظرفیتی که خدا بهش داده است را خوب بشناسد.

مهدوی ارفع بیان کرد: کسی که اشراف به زمانه خودش داشته باشد دچار شبهه و تردید نمی‌شود و با توجه به کلام امیرالمومنین(ع) در نهج‌البلاغه که فرمودند: مستحبی که تو را از واجب باز دارد نمی‌تواند تو را به خدا برساند. حالا این مستحب عبادی باشد یا اجتماعی که انسان را از واجب بازدارد باید رها گردد و انسان عالم به زمانه در شناخت و تشخیص خودی و غیرخودی گیج نمی‌شود.

مهدوی ارفع گفت: عالم لزوما کسی نیست که 50 جلد کتاب یا 500 شاگرد تربیت کرده باشد یا هزاران مقاله و پایان‌نامه و دکترا داشته باشد بلکه عالم واقعی کسی است که قدر و اندازه خودش را خوب بشناسد و برای اثبات جهالت یک فرد همین بس که نداند چقدر می‌ارزد و این می‌شود که خیلی از افراد جاهل خیال می‌کنند که خوب هستند و کار مفید انجام می‌دهند و باید توجه داشته باشیم که هر کار موثری قطعا مفید است ولی هر مفیدی موثر نیست پس انسان موفق کسی می‌شود که زمانه و خودش را خوب بشناسد و سر یک سری از مسائل مثل قضیه مهسا امینی کشور را معطل کند و حتی خیانت کند.

حجت الاسلام و المسلمین مهدوی ارفع بیان داشت: وقتی که سخنرانی مقام معظم رهبری مدظله‌العالی از سال 1389 به بعد با دقت بخوانیم که فرمودند جهان در آستانه پیچ بزرگ تاریخی است و بعدها توضیح دادند که جهان هر چند سال یک بار در این پیچ قرار می‌گیرد و ما هر کدام خودمان را در گذرهای زمان قرار بدهیم وضعیت خودمان و زمانه برایمان مشخص می‌شود، ما الان در چنین وضعیتی هستیم کسانی که ما را در خیابان‌ها معطل کردند می‌دانند ما چه ظرفیتی داریم ولی متاسفانه ما قدر ظرفیتمان را نمی‌دانیم.

 حجت الاسلام والمسلمین مهدوی ارفع در آخر بیان داشت: نباید در این زمانه از نهج‌البلاغه غافل باشیم. نهج‌البلاغه‌خوانی در تربیت ما و خانواده تاثیرگذار است که شناخت و فرصت‌هایی را فراهم می‌آورد.