کد مطلب: 131367 تعداد بازدید: ۱۳۹

کارگاه گام‌های خوشبختی در حوزه علمیه الزهرا هیدج

سه شنبه ۶ دى ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۵۹:۴۶
کارگاه گام‌های خوشبختی در حوزه علمیه الزهرا هیدج با حضور سرکارخانم الهی استاد و مشاور محترم حوزه‌ی علمیه‌ی خواهران قیدار برگزار شد

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه الزهرا(س) هیدج، کارگاه گام‌های خوشبختی با حضور سرکار خانم الهی استاد و مشاور محترم حوزه‌ی علمیه‌ی معصومیه قیدار، روز سه‌­شنبه 29 آذر و با شرکت طلاب جاری این واحد حوزوی برگزار شد.

بنابراین گزارش، در این برنامه که با هدف تقویت مهارت­‌های زندگی و پیرو برگزاری طرح گام­‌های خوشبختی، صورت پذیرفت، سرکار خانم الهی، در دو بخش تربیت فرزند و همسرداری به ارائه‌ی مهارت‌های زندگی و با محوریت مباحث کارگاه گام­‌های خوشبختی پرداخت.

 ایشان، تربیت دینی فرزندان را شاخصه‌ی اصلی خانواده مطلوب عنوان کرد و تربیت اخلاقی و تربیت فرهنگی را در گرو آموزش‌های صحیح، به ­عنوان سرمایه‌های تربیتی خواند و تاکید کرد که در تربیت اخلاقی، بسیاری از خصلت­‌های اخلاقی، توأم با یکدیگر در فرد شکل می‌­گیرد و یک مادر توانمند در عرصه‌­ی تربیت، باید بکوشد خصال مثبت هم­چون سخاوت و کم توقعی، صبر و گذشت، عطوفت و مهرورزی و مواردی از این دست را در قالب عملی و رفتاری به فرزند بیاموزد.

هم­چنین سرکارخانم الهی به تبیین دو شاخصه‌ی مهم روانشناسی؛ شناختن تیپ‌های شخصیتی درون‌گرا و برون‌گرا و هم‌چنین تفاوت نسل‌های قدیم و جدید پرداخته و آن‌ها را توضیح داد.

این استاد مشاور حوزه علمیه خواهران قیدار، سرکار خانم الهی در جمع طلاب حوزه علمیه الزهرا هیدج، ویژگی­‌های شخصیتی افراد برون­‌گرا را پر مهر، دمدمی مزاج، شاد، ریسک‌­پذیر، خوش‌­بین، علاقه‌­مند به کارهای گروهی، اعتماد زود هنگام و دارای روابط اجتماعی قدرتمند و علاقه­‌مند به تدریس و سخنرانی و بیان جذاب عنوان کرد و افراد درون­‌گرا را حساس، زود رنج، متفکر، خلّاق، شکاک، درس­خوان و کوشا، علاقه‌­مند به کارهای فردی، دارای روابط اجتماعی ضعیف، باهوش و دقیق و نخبگان برترین مراکز علمی معرفی کرد و معتدل­‌ترین فرد را کسی دانست که خصالی بینابین این دو تیپ شخصیتی را دارد.

وی دقت در تفاوت نسل­‌های قدیم و جدید را یکی از مهم‌­ترین معیارهای تربیتی در روان‌شناسی دانسته و به تبیین مصداقی این موارد در بروز اختلافات خانوادگی بین زن و شوهر، بین فرزندان و خانواده‌­های همسران پرداخت و اظهار داشت که امروزه به خاطر افزایش امکانات نرم‌­افزاری و دیجیتالی، قدرت هوش انسان بیشتر نمایان شده و مادر موفق باید با مدیریت درست و آموزش صحیح در کنار فرزند باشود و با قیاس غیرمنطقی نسل­‌ها، موجب سرکوبی فرزند نگردد.

گفتنی است در پایان این جلسه­‌ی کارگاهی سرکار خانم الهی در مدت زمانی طولانی به سوالات تربیتی و روانشناسی طلاب و حاضرین در جلسه پاسخ گفت.