کد مطلب: 130838 تعداد بازدید: ۱۳۵

انسان 250 ساله

شنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۰:۱۴
21 آذر ماه 1401 دومین صبحگاه فاطمی از سلسله برنامه‌های خود جوش توسط طلاب در حضور جمعی از طلاب مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان، در این جلسه سرکار خانم سلیمانی از طلاب فعال مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان به معرفی کتاب 250ساله از مجموعه کتاب‌های مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) پرداخته و گفت: انسان ۲۵۰ ساله، به دوران ۲۵۰ ساله امامت امامان شیعه از وفات پیامبراکرم(ص) در سال ۱۱ هجری تا آغاز غیبت صغری در سال ۲۶۰ق اشاره دارد که آیت‌الله خامنه‌ای(دام الظله) ، آن را به مثابه انسانی با عمر ۲۵۰ ساله می‌داند.

ایشان در ادامه گفت: محتوای کتاب «انسان 250 ساله» به دنبال انتقال مفهومی متعالی از مسیر و مقصد زندگی مجاهدانه ائمه(ع) است و از این رو، این کتاب بیش از آن که یک کتاب تاریخی صرف باشد، یک فرا تحلیل تاریخی است که به جای شرح و تفصیل وقایع زندگی ائمه(ع) نگاهی کل گرایانه به زندگی هر یک معصومین(ع) را با توجه به بستر تاریخی دوره مربوط و در راستای مقصود واحدی که همه این بزرگواران دنبال می‌کردند، ارائه می‌دهد.

عنوان کتاب عینا برگرفته از کلام مقام معظم رهبری مدظله‌العالی است و بیانگر نوع نگاه ایشان به زندگی سیاسی مبارزاتی ائمه است و علت این نامگذاری در مقدمه کتاب به تفصیل از بیانات ایشان تشریح شده است.

در ادامه به فصل چهارم از این کتاب اشاره کرده و گفت: فصل چهارم از این کتاب زندگانی سیاسی پرداخته شده است. که به مناسبت ایام فاطمیه به مطالعه بخش‌هایی از این فصل که اختصاص به زندگانی سیاسی حضرت داشت، پرداخته و ادامه داد: حضرت فاطمه زهرا(س) فعالیت‌های اجتماعی و موضع‌گیری ‌‌های سیاسی متعددی داشته است. هجرت به مدینه، مداوای پیامبر(ص) در جریان جنگ احد، رساندن آذوقه برای پیامبر در جنگ خندق و همراهی‌اش در فتح مکه از جمله فعالیت‌های وی قبل از رحلت پیامبر است؛ اما بیشتر فعالیت‌های سیاسی فاطمه(س) مربوط به دوران کوتاه زندگی‌اش پس از رحلت پیامبر است. از مهم‌ترین موضع‌گیری‌های سیاسی وی این موارد است: مخالفت با واقعه سقیفه و انتخاب ابوبکر به عنوان خلیفه پس از پیامبر، رفتن به خانه سران مهاجر و انصار برای اقرار گرفتن از آنان در خصوص شایستگی و برتری امام علی(ع) برای خلافت، تلاش برای بازپس‌گیری مالکیت فدک، خواندن خطبه فدکیه در جمع مهاجرین و انصار و دفاع از علی(ع) در ماجرای هجوم به خانه. به باور برخی پژوهشگران، بسیاری از گفتارها و رفتارهای فاطمه پس از رحلت پیامبر(ص) به نوعی واکنش سیاسی و اعتراض به غصب خلافت از سوی ابوبکر و طرفداران دستگاه خلافت او بود.