معرفی کتاب "زن و بازیابی هویت حقیقی"
شنبه ۵ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۲۳:۰۵به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه کبری(علیهالسلام) نشستی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با سخنرانی سرکارخانم عباسی و با حضور اساتید، طلاب و به صورت مجازی با حضور مدارس استان برگزار گردید؛
خانم عباسی دراین نشست علمی به ارائه کتاب "زن و بازیابی هویت حقیقی" (گزیده بیانات مقام معظم رهبری) در رابطه با مسائل زنان پرداختند (یعنی محور و پایه سخنانشان براساس این کتاب بود)
ایشان به معرفی کتاب پرداخته و گفت: این کتاب به کوشش محسن کربلایی نظروجمعی از محققین و توسط انتشارات انقلاب اسلامی به چاپ رسیده و به چاپ پانزدهم در سال 1401رسیده است.
کتاب دارای 4بخش است:
1- کلیات مباحث زن و خانواده
2- سیمای زن در بعد فردی
3- سیمای زن در بعد خانوادگی
4- سیمای زن دربعد اجتماعی
در بخش اول تحت 4 فصل
1- به ضرورت پرداختن به موضوع زن
2- پیشینه تاریخی _مباحث زن در قبل و بعد از ظهور اسلام _درغرب ،در 150 سال غرب، قبل از انقلاب
3- زن در اسلام و تمدن اسلامی
4- زن در غرب و تمدن مادی پرداخته است
در بخش دوم تحت 5 فصل
1-الگوهای قرانی_اسلامی ویژگیهای آنان
2- برابریها و تفاوت های میان زن و مرد
3- عوامل انحطاط در زنان
4- وظایف زن در بعد فردی
5- الگوهای منحط و ویژگیهای آنان پرداخته شده است.
در بخش سوم تحت 7فصل
1-خانواده در اسلام و فرهنگ اسلامی
2-خانواده در غرب و فرهنگ غربی
3-تشکیل و تقویت خانواده ثمرات و عوامل آن
4-تزلزل و نبود خانواده عواقبو عوامل آن
5- روشها و شیوههای زندگی در خانواده
6- وظایف نهادهای اجتماعی در رابطه با مسائل خانواده
7-جایگاه نقش و وظایف زن در خانواده اسلامی و غربی
خانم عباسی در ادامه مقدمه کتاب را به طلاب توضیح داده و خاطر نشان کرد: هر آنچه نیاز هست در مورد جایگاه زن در اندیشه اسلامی و در فرهنگ غرب بدانیم در این کتاب از بیانات رهبری جمعآوری شده است.
ایشان افزود: مسئله زن که امروز در دنیا باید به عنوان "بحران زن" نامید یکی از اساسیرین مسائل تمدن هر جامعهای و هرکشوری است، اصل نقش زن در خانواده در اجتماع چیزهایی است که ما حقیقتا به آنها کم پرداختیم و از این کم پرداختن خسارت هم میبینیم. اگر در بخشی از جامعه اسلامی (چه در ایران چه در بعضی کشورهای دیگر) نسبت به زن مسلمان کوتاهی صورت میگیرد قدری تقصیر مردان و قدری هم تقصیرخود بانوان است چون آن کسی که باید شأن اسلامی زن را بشناسد و از آن دفاع کند در درجه اول خود بانوان هستند. فقط در منطقه عربی نبود که جاهلیت حاکم بود در امپراطوری عظیم ان روز یعنی امپراطوری ایران ساسانی و امپراطوری روم همین جاهلیت وجود داشت در آن مناطق هم از عدالت خبری نبود و تبعیض بسیار بود، بردهداری به بدترین شکل مسئله زن و حضور زنان درجامعه و معامله با زنان زشت ترین و تحقیرآمیزترین شکل بوده است.
استادادامه داد: اسلام آمد و خورشید معرفت اسلامی بر دلها و ذهنها تابید. در اسلام بیعت زن مالکیت حضور زن در این عرصههای سیاسی و اجتماعی تثبیت شده است زنها میآمدند(غربیها 1300سال از اسلام عقب هستند) با پیامبر بیعت میکردند و پیامبر نمیفرمودند مردها بیایند بیعت کنند و به تبع آن هر که از آنها رای دادند هرچه که پذیرفتند زنها هم مجبور باشند قبول کنند نه؛ بلکه گفتند زنها هم بیعت کنند. در صدر اسلام زن در میدان جنگ علاوهبر بستن زخم مجروحان حتی گاهی با نقاب در میدان جنگ و رزمهای دشوار آن روز شمشیر هم میزد ...
تا سال 1974 در انگلستان به زنانی که تحصیل میکردند مدرک تحصیلی نمیدادند و میگفتند که زن نباید مدرک بگیرد.
خانم عباسی در ادامه مباحث کتاب افزود: (جایگاه زن در غرب) در همان سالهایی که چنین حقارتهایی در فرهنگ غربی مشاهده میشد در ایران اسلامی بانوی اصفهانی اجازه اجتهاد از مجتهدان درجه اول آن روز اسلام داشت؛ اسلام این است.
ایشان در همین رابطه بیان کرد: در غرب تا اوایل قرن بیستم زنی که ازدواج میکرد ثروت، دارائی و ملکش متعلق به شوهرش بود خودش حق نداشت نسبت به آن تصرفی بکند تا اینکه حق مالکیت و حق کار به اوایل قرن 20 به زنان داده شد؛ یعنی این مسئله که جزء اولیترین حقوق بشری است از زن دریغ داشتهاند.
ایشان همچنین به جایگاه زن در دوران پهلوی اشاره کرده و گفت: در دوره پهلوی پیش از انقلاب وضعیتی که ما از لحاظ بیبند و باری و بیحجابی و فحشا در کشورمان داریم در کشورهای اروپایی نیست واقعا هم نبود. وضعی که زنان ما به سمت آن میتاختند بسیار هولناک و خطرناک بود؛ گاهی از وضعیت ظاهر زنان از آنچه که ما در عکسها و نقلها و گزارشها از زنان اروپایی میدیدیم یا میخواندیم هم بدتر بود! یک همچین وضعیتی را ترویج میکردند.
این استاد حوزه در ادامه به مباحث اهمیت زن مسلمان و جایگاه اقتصادی زن اشاره کرده و بیان داشت: در حمایت از استقلال اقتصادی زنان، دنیا، سیزده قرن از اسلام عقب است؛ اسلام این را 13 قرن قبل گفته ولی اروپا اکنون چهل، پنجاه سال یا در بعضی کشورها کمتر از این مدت است که تازه شروع کردهاند به زن اجازه دهند که در مال و ملک خود دخل و تصرفی کند.
ایشان خاطرنشان کردند: در اسلام زن در انتخاب همسر آزاد است هیچ کس نمیتواند در مورد انتخاب همسر بر هیچ زنی چیزی را تحمیل کند.
ایشان در پایان تاکید کرد: فرهنگ غربی فرهنگ برنامهریزی برای فساد انسان است فرهنگ دشمنی و بغض باارزشها و فضیلتهای انسانی است. فرهنگی است که همچون ابزار در اختیار خداوندان زور و امپراطوران قدرت است با این فرهنگ درصددند نسل بنی آدم را از همه فضایل انسانی تهی کنند.
با تشکر از کتابدار محترم مدرسه خانم جعفری
