نشست پژوهشی- فرهنگی
شنبه ۵ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۵۶:۰۷به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س) به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نشست پژوهشی- فرهنگی با محوریت معرفی کتاب و آشنایی با تألیف و نحوه نویسندگی با حضور محترم حجت الاسلام و المسلمین دکتر مجتهدی نویسنده، استاد و محقق حوزه و دانشگاه در جمع صمیمی اساتید و طلاب حوزه نورالزهرا(س) برگزار شد.
دکتر مجتهدی ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی و تشکر و قدردانی از موسسه نورالزهرا(س) جهت تشکیل جلسه نشست به منظور رشد کتابخوانی و فهم مطالب و علم نافع برای طلاب و دانش آموختگان، بیان کرد: نوشتن و خواندن و قلم و همچنین انتقال مطالب علمی به جامعه و مردم آن، موجب رشد و ترقی جامعه می گردد همچنانکه در قرآن نیز به آن اشاره شده و روایات بیشماری در مورد علم و نشر آن موجود میباشد.
وی در ادامه اظهار داشت: نوشتن فقط یک راه منحصر به فرد نداشته بلکه یک نویسنده ابتدا باید تندنویسی را یاد بگیرد و روشهای متفاوت را اختیار کند تا از بین آنها سبکی را که مورد پسند بوده، انتخاب نماید.
این نویسنده بیان کرد: نوشتن مانند تربیت کودک میباشد از این بابت که چون برای تربیت راه های مختلفی وجود داشته و انسان سعی میکند جهت تربیت، همیشه بهترین روش را انتخاب نماید.
وی افزود: نوشتهها و کلماتی که از بین دو لب خارج میشوند، قابل برگشت نبوده و درواقع همین نوشتارها سفیر شخص بوده و معرف شخصیت وی میباشد پس انسان باید طوری صحبت نماید که محافظ شخصیت خود و دیگران باشد و در اصل، هر دو مورد واجب و ضروری میباشد.
دکتر مجتهدی در ادامه سخنان خود طلاب را به نویسندگی و دقت عمل در مسائل مختلف تشویق کرد و افزود: همه شما باید نسبت به اطراف خود ریزبین باشید، حتی میتوانید با توجه و دقت در تابلویی یک کتاب را بنگارید و از هر نکته و سخنی که میشنوید، تشبیههای متفاوتی را با توجه به آن به کار ببرید و با دقت در آنها به مطالب مختلف دست پیدا کنید تا جایی که بتوانید در هر موردی انتقاد کنید و از جهت فرهنگی و ادبی رشد کنید، پس باید خودمان را به نوشتن عادت دهیم و هر آنچه را که میگوییم بتوانیم آن را بنویسیم.
وی در پایان سخنان خود به ارکان نویسندگی اشاره کرد و گفت: از اصول مهم نویسندگی چند مورد را بیان میکنیم که برای شروع کار نوشتن میتواند مفید و مؤثر واقع شود:
_ رعایت قواعد نویسندگی از جمله بخشبندی و فصلبندی کتاب و همینطور فیشبرداری
_ داشتن حوصله و صبر در نویسندگی
_ داشتن فصاحت و بلاغت و سادهنویسی برای فهم بهتر و سادهتر مخاطب و انتقال پیام به واضحترین شیوه ممکن به مخاطبین
_ تا حد امکان از سخنان کلیشهای و همچنین اصطلاحات خاص در نوشتارهای خود پرهیز کرد الا در ضرورت
_ پیوسته نوشتن و عدم وقفه در میانه نوشتن
_ مولد بودن یعنی بیشتر نوشتن، زیرا که دست عادت به نوشتن میکند و تنها با تمرین و تکرار زیاد است که میتوان به یک نویسنده قهار و کار بلد تبدیل شد در نتیجه باید از هر فرصتی جهت نوشتن استفاده کرد.
استاد مجتهدی بعد از سخنان خود تعدادی از کتب ارزشمند خود را به عنوان تشویق و انگیزهدهی جهت نویسندگی به طلاب اهدا کرد.
