جلسه مشاوره و تربیت نوجوان
شنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۵:۴۳
به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران معصومیه خدابنده، در شروع این جلسه حجتالاسلام شجاعی سخنان خود را با حمد و سپاس الهی و سلام و صلوات بر محمد و آل محمد و تبریک میلاد امام حسن عسکری علیهالسلام آغاز کرد. ایشان مقدمه سخنان خود را با یک سوال از بانوان شروع نمود که چرا باید قرآنی بود؟
بعد از پاسخگویی حاضرین گفت: اگر ما قابل به حلال و حرام هستیم به خاطر قرآن است. ما به فرزندان خود میگوییم که باید قرآنی باشند اما چرایی آن را نمیگوییم. همچنین او مایه هدایت بودن قرآن را تبیین کرد و گفت: آخر هدایت، آرامش است. ما زندگی میکنیم که به آرامش برسیم ولی راه را اشتباه رفتهایم.
تمام وسایل آسایش را فراهم میکنیم ولی آرامش نداریم. در ادامه ایشان گفت: برای تامین آرامش باید سمت قرآن رفت چرا که خود قرآن گفته الا بذکر الله تطمئن القلوب. ایشان بعد از بیان مقدمات گفت که ما هنوز به این باور نرسیدیم که کار ما برای خداست، اگر همسری به این باور برسد که تامین روزی خانواده عبادت است دیگر به خاطر آماده نبودن غذا ابراز ناراحتی نمیکند و مادر هم همینطور، اگر زحماتی که برای خانواده و فرزندان میکشد عبادت بداند دیگر به خاطر بدخلقیهای همسرش ناراحت نمیشود چرا که کار خود را عبادت و برای خدا میداند.
ایشان گفت ما با دو تعبیر روبرو هستیم: تربیت، تزکیه و محور قرآن بر تزکیه است و آنچه بین ما رواج دارد تربیت است.
وی گفت: تربیت بین انسان و حیوان مشترک است ولی تزکیه اینطور نیست و در زندگی باید تزکیه داشت.
حجتالاسلام شجاعی در ادامه در بخش اصلی سخنانش بر طبق آیه قرآن دوران زندگی انسان را به پنج دوره: ۱.خردسالی(لعب)، ۲.نوجوانی(زینة)، ۳.جوانی(تفاخر)، ۴.میانسالی(تکاثر فی الاموال)، ۵.سالخوردگی(تکاثر فی الاولاد) نام برده و به توضیح این موارد پرداخت و گفت: در صورتی که بزرگسالان و والدین بدانند و درک کنند که فرزندان درکدام دوره قرار دارند و متناسب با همان دوران رفتار مینمایند و فرزندان دچار مشکل اخلاقی و روانی نخواهند شد.
در پایان حجت الاسلام شجاعی جلسه را به پاسخگویی به پرسشهای حاضرین اختصاص داد و در آخر با دعا و صلوات برمحمدوآل محمد جلسه را به پایان رساند و بعد از پایان جلسه به همراه خواهران به اقامه نماز جماعت پرداخت.