کد مطلب: 128687 تعداد بازدید: ۱۳۵

تحلیل رویدادهای تاریخی سیزده آبان در مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان

سه شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۲۷:۰۱
برگزاری برنامه صبحگاه روز سه شنبه 10آبان با سخنرانی مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان، خانم اسمعیلیان با تحلیل رویدادهای تاریخی سیزده آبان.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا "س"در برنامه صبحگاه روز سه شنبه 10آبان سرکار خانم اسمعیلیان مدیریت مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان به تحلیل رویدادهای تاریخی سیزده آبان در جمع طلاب پرداخت.
مدیر محترم مدرسه بیان کرد: سیزدهم آبان سالگرد سه رویداد مهم در تاریخ ایران است.
تبعید امام خمینی به ترکیه در 13 آبان 1343 ،کشتار دانش‌آموزان در 13 آبان 1357 در دانشگاه تهران و تسخیر سفارت امریکا در 13 آبان 1358، سه رویداد متفاوت بودند، ولی هر یک در شکل دادن به حرکت انقلاب اسلامی نقش خاصی ایفا کردند.

در ادامه ایشان متذکر شد: در 13 آبان 1343 امام خمینی توسط مأموران حکومت شاه بازداشت و پس از انتقال از قم به تهران، به ترکیه تبعید شدند. این تبعید در پی اعتراض امام به سیاست های حکومت پهلوی و از جمله تصویب لایحه کاپیتولاسیون به وقوع پیوست. امام 9 روز پیش از تبعید، در مراسمی که به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) در منزلشان برگزار شد، با ایراد نطقی جنایات و مفاسد کاپیتولاسیون را تشریح کرد.
امام در سپیده دم 13 آبان توسط یک گروه از مأموران ساواک به سرپرستی سرهنگ مولوی ـ رئیس ساواک تهران ـ بازداشت شد و هنوز آفتاب از افق سرنزده بوده که با یک فروند هواپیمای نظامی از فرودگاه مهرآباد به ترکیه تبعید شد. اطلاعیه کوتاه ساواک که از رادیو و تلویزیون و روزنامه‌ها انتشار یافت، چنین بود: در پی تبعید امام خمینی علیرغم فضای خفقان، موجی از اعتراض ‌ها به صورت تظاهرات در بازار تهران، ارسال طومارها و نامه ‌ها به سازمان‌های بین‌المللی و مراجع تقلید جلوه‌‌گر شد. آیت‌الله حاج مصطفی خمینی نیز در روز تبعید امام بازداشت و زندانی شد و پس از چندی در 13 دی 1343 به ترکیه نزد پدر تبعید شد.
ایشان در ادامه خاطر نشان کرد: دوران تبعید امام به ترکیه بسیار سخت و شکننده بود. امام حتی از پوشیدن لباس روحانیت منع شده بود.

   در ادامه سرکار خانم اسمعلیان به شهادت شهید حسین فهمیده در این روز اشاره کرد و گفت: امام خمینی این شهید را رهبر خود معرفی کرده بود؛ زیرا در چنین روزی دانش آموزان انقلابی توانستند گوهر دانش و آموزندگی را در آیینه حماسه و دلیری بتاباند و غبار خودباختگی را از سیمای مدرسه بروبد. راه از مدرسه تا خیابان را چنان پیمود که رزمندگان بی‌باک جبهه‌ها را در می نوردند و در برابر آهنگ‌های آتش‌بار ستم چنان صف‌آرایی کردند که کوه‌ها برفراز دشت‌های تفتیده کویری آشیانه فساد و لانه جاسوسان را سیزدهم آبان از هم گسیخت. دانشگاهیان دین باور به پیروی از امام نور دیواره‌های نفاق و خیانت را فرو ریختند و شمعی فروزان‌تر از شمع نخست در میانه جنگ و کاراز افروختند.

لازم به ذکر است در پایان نحوه پاسخ به شبهات دانش‌آموزان در رابطه با حوادث اخیر را متذکر شد و گفت: در رابطه با شبهات نوجوانان و جوانان به جای تلاش برای اقناع فکری طلاب باید بر روی مشترکات و مواردی که مورد قبول آن‌هاست تاکید کرد تا نتیجه مورد نظر حاصل شود.