کد مطلب: 128547 تعداد بازدید: ۶۲

جلسه اخلاق عمومی برای طلاب

چهارشنبه ۴ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۲۳:۲۰:۵۶
جلسه اخلاق عمومی برای طلاب خواهر با حضور حجت الاسلام و المسلمین بیگلو در حوزه علمیه معصومیه مورخه ۳ آبان ۱۴۰۱ با موضوع سیره پیامبر اکرم صلوات الله علیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران معصومیه قیدار، در این جلسه ابتدا حجت‌الاسلام و المسلمین بیگلو با بیانی کوتاه ضمن سلام و صلوات محضر نبی مکرم اسلام صلی الله علیه آله و پیشگاه حضرت ولی عصر ارواحنا له الفدا به تبیین سیر و سیره پرداخت و تاکید نموده هر شخص در زندگی خود باید دارای سیره و روش در مواجهه با مسائل باشد‌.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین بیگلوبا بیان مقدمه‌ای درباره ویژگی پیامبر اکرم(ص) که الگوی همه مسلمانان است پرداخت و یکی از مهم‌ترین آن‌ها را دیر به خشم آمدن بیان کرد و افزود که یکی از خصلت‌های خوبی که باید در انسان باشد این است که نسبت به مسائل و مشکلات سریعا واکنش منفی نشان ندهد و از دیگر ویژگی‌های پیامبر اکرم(ص) که اقتدا به آن‌ها رمز موفقیت است همت بلند در کارها، ادب و عدم شتابزدگی در کارها است.

ایشان با بیان سخنی از مرحوم علامه حسن زاده آملی که "خدایا از حسنم کردی احسنم کن" تاکید نمودند که زندگی طلبه باید احسن باشد.

 حجت الاسلام والمسلمین بیگلو بعد از بیان مقدمات ذکر شده بحث اصلی خود را با آیه چهارم سوره قلم ادامه داد: "إنّک لَعلی خُلُقٍ عظیم" یعنی پیامبر مکرم اسلام(ص) دارای خلق عظیم بودند که رابطه خلق عظیم با خلق حسن قضیه منطقی عموم و خصوص مطلق است. یعنی کسانی که دارای خلق عظیم هستند یقینا دارای خلق حسن هم هستند و با مطرح کردن این سوال که پیامبر(ص) دارای چه خصوصیات اخلاقی بودند که خداوند او را دارای خلق عظیم بیان کردند؟

ایشان سه مورد از ویژگی‌های ایشان را بیان نمود که در آیه ۱۹۹ سوره اعراف به آن‌ها اشاره شده است: یکی از این ویژگی‌ها که  به خاطر آن خداوند او را دارای خلق عظیم خوانند، اهل گذشت بودن پیامبر(ص) بوده است و افزود که تمامی ائمه معصومین علیهم السلام دارای این ویژگی بودند. مورد دوم از سیره پیامبر اکرم(ص) خوب بودن و دعوت به خوبی حضرت بود نه زبانی بلکه در عمل و سومین مورد از ویژگی پیامبر اسلام(ص) که در آیه مذکور به آن اشاره شده، اعراض از جاهلین بود که با توجه به شرایط امروز که ممکن است برخوردهای نامناسبی با طلاب صورت گیرد که توصیه به الگو قرار دادن این ویژگی پیامبر اسلام شد و با بیان فرمایشی از امیرالمومنین(ع) كه فرمودند: "الحلم عشیرة" در صورتی که در برخورد با جاهلین حلم و بردباری پیش گیرد در این صورت خود مردم جهت دفاع برخواهند خواست.

و در پایان با جمع‌بندی و خلاصه مطالب ارائه شده ویژگی‌های پیامبر اکرم(ص) در آیه ۱۹۹ سوره اعراف که باعث نزول آیه ۴سوره قلم به عنوان خلق عظیم برای پیامبر که شامل اهل گذشت بودن و دعوت به خوب بودن و بردباری در برخورد با افراد جاهل با دعا برای عنایت خداوند به برخورداری از خلق عظیم برای خود و همه طلاب جلسه با صلوات بر محمد و آل محمد به پایان رسید.