دکتر محمدی:
فضای فکری دولت و جامعه آمریکا، تفاوت غرب و ایران
دوشنبه ۲ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۷:۳۱:۳۷
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه کبری(علیهاالسلام) نشست سیاسی با سخنرانی جناب آقای دکتر محمدی پژوهشگر و تحلیلگر فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در خصوص فضای فکری دولت و جامعه آمریکا، تفاوت غرب و ایران و پاسخ به سؤالات طلاب با حضور مدیر محترم، اساتید و طلاب روز یکشنبه 24 مهر 1401 برگزار شد.
در ابتدای جلسه ایشان ضمن بیان اهمیت توحید و دشمنشناسی گفت: کلمه "لاالهالاالله" به معنی نفی الههها است باید این کلمه گفته شود تا شخص وارد اسلام شود. ابتدا نفی الهههاست که اگر از پلیدیها باشد تحقق امر معرفت و الله نشدنی خواهد بود. ما هم اگر دشمن را نشناسیم قادر نخواهیم بود خودمان را هم تحلیل کنیم و بشناسیم اگر دشمن را نشناختیم از داشتههای خودمان بیخبریم و از همه تواناییهای خودمان نمیتوانیم استفاده کنیم.
در ادامه خاطر نشان کرد: در عالم دو جریان وجود دارد: یکی حق و یکی باطل؛ جریان حق که همان انبیا و اولیای الهی هست و جریان باطل، ابلیس.
ایشان افزود: هر کدام از مفاهیم یک تعریف برای خودش دارد و این تعریف در مبانی نظری حوزه تمدنی و تمدن فکری متفاوت هست برای مثال در حوزه تمدنی مادیگرایان خوبیها را در بستر مبانی نظری تعریف میکنند و ما هم مبانی نظری خودمان که برگرفته از قرآن و اهلبیت(ع) هست استخراج کنیم. در بیان مفاهیم اگر نتوانیم خوب بیان کنیم در خودشناسی هم به مشکل خواهیم خورد باید مفاهیم دشمن را ریشهشناسی کنیم، بعد دورشناسی کنیم و بعد از این مرحله فراگیرشناسی کنیم و در آخر روش تکثیر آن در حوزهی تمدنی چگونه است را باید بشناسیم، چرا باید قبل از خودشناسی دشمنشناسی کنیم؟ ما باید شیاطین مقابل را خوب تبیین کنیم بههمین دلیل باید خوب غرب را بشناسیم؛ کل جهان غرب محصول تفکر مصر باستان هست.
دکتر محمدی در ادامه گفت: همه کارهای ما باید تطبیقی باشد وقتی میگوییم دین ما دین خوبی است شاید کسی به آن عمل نکند؛ باید تطبیقی عمل کرد؛ اگر از مبانی فلسفه استفاده کردیم از بدیهیات انکارپذیر بود ولو شکل دینی هم نداشت مردم گوش میدهند، به فرموده امام رضا(علیهالسلام) خوب معرفی نکردیم فطرتها را، بهدنبال همین مطلب هستند که همه بهدنبال تفکر حق هستند به این دلایل باید غرب را خوب بشناسیم و نباید در برابر آنها دفاع کنیم، باید تهاجم کنیم، باید آمادگی کافی برای دفاع داشته باشیم و تهاجم کنیم که درواقع آمادگی برای ظهور امام هست اگر اینها نباشد مقدمات ظهور فراهم نخواهد شد اگر جامعه مثل زمان امام علی(علیهالسلام) توان فهم گفتههای امام را نداشته باشد امام در کوتاهمدت شهید میشود پس بنابراین باید غرب را بهخاطر همین بشناسید:۱. بگوییم داشتههای ما اینهاست و داشتههای آنها اینها نیست و مقایسه تطبیقی داشته باشیم.
ایشان در پایان خاطر نشان کرد: مدرن از نظر ما یعنی جدید ولی از نظر آنها هم مدرن یعنی جدید اما با این تفاوت جامعهای که از مفاهیم و سنتهای دینی قدیم عبور کرده و نیازهای خود را به حسهای مادی محدود کرده در نظر آنها منظور از مدرن شدن به این صورت است که باید از اعتقادات به غیب دست بردارید و خودتان را محدود به پنج حس مادی بکنید.
ایشان در پایان جلسه به سوالات طلاب حاضر دز جلسه پاسخ دادند.
با تشکر از طلبه گرامی خانم لیلا بابایی که در نگارش این گزارش کمک شایانی کردند.
