جلسهی دوم نشست فرهنگی-پژوهشی رهآورد مواجهه با فتنه از دیدگاه نهجالبلاغه
شنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۲۲:۲۱:۴۴به گزارش روابطعمومی حوزهی علمیهی الزهرا(س) هیدج،جلسهی دوم نشست فرهنگی-پژوهشی رهآورد مواجهه با فتنه از دیدگاه نهجالبلاغه، روز سهشنبه ۲۶ مهر ماه، با حضور حجتالاسلام والمسلمین موسی آقایاری استاد حوزه، نویسنده و پژوهشگر و شرکت جمعی از طلاب برگزار شد.
بنابراین گزارش استاد آقایاری در ابتدا با بیان خلاصه نکاتی از جلسهی قبل پیرامون رذایل و فضائل، به معنای لغوی " فتنه" بهمعنای " آزمایش" اشاره کرده و در تبیین کاربردهای فتنه طبق مضامین قرآنی به آزمایش کردن بندگان از طریق ابتلائات، اختلاط در حق و باطل و آشوب و بلوا اشاره کرد.
حجتالاسلام والمسلمین آقایاری در این نشست، بر اساس آموزههای دینی ملاک تشخیص حق از باطل را مراجعه به معیارهای قرآن کریم و اهلبیت(علیهمااسلام)و خاصه حضرت امیرالمومنین علی(علیهالسلام) عنوان داشت و افزود که بر اساس حکمت اول نهجالبلاغه، ریشهی بروز فتنههایی که ممزوج از حق و باطل است، پیروی از هوای نفس و عمل به احکامی است که ریشه در بدعتها دارد.
استاد آقایاری در این برنامه به مهمترین راهآورد مواجهه با فتنهها که موجب اختلاط حق و باطل و بروز آشوب و بلوا شده، طبق دیدگاه حضرت علی(علیهالسلام) در نهجالبلاغه مبنی بر " شقه شقه کردن فتنهها با کشتی نجات و اهلبیت" اشاره داشت و تصریح کرد که امروز و در عصر غیبت کشتی نجات ما برای رهایی از فتنهها، تبعیت از ولایت فقیه است.
سپس این استاد پژوهشگر حوزوی به سایر راهکارها از جمله حفظ وحدت، دوری از تفاخر و تکبر، همراهی با یاران اهلبیت و ولیفقیه، تسلیم محض امر پرودگاری، قیام برای استیلای حق و رفع افسد به فساد اشاره کرده و آنها را تبیین نمود.
گفتنی است پس از سخنرانی استاد آقایاری، طبق برنامهی مرسوم سهشنبهها، قرائت دستهجمعی دعای توسل به نیت تعجیل در فرج مولانا صاحبالزمان(عج)، با حضور مادح گرامی سرکارخانم لیلا محمدی، از طلاب فعال این واحد برگزار شد.
نوشتهشده توسط پریسا صالحی
۲۹ مهر۱۴۰۱