کد مطلب: 128262 تعداد بازدید: ۶۷

مبلغه محترمه موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س) زنجان، خانم کرمی:

اعتیاد یکی از آسیب‌های اجتماعی

جمعه ۲۹ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۲۴:۲۶
خانم کرمی طی یک سخنرانی در موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها) با حضور بانوان بدسرپرست و بی‌سرپرست در راستای کاهش آسیب های اجتماعی جلسه حضوری برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(س) زنجان، خانم کرمی طی یک سخنرانی در موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها) با حضور بانوان  بدسرپرست و بی‌سرپررست در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه اعتیاد گفت: فکر، احساس و رفتار مثلث شناختی است و فکر باعث می‌شود احساس  عوض شود و رفتار ما شکل بگیرد پس اگر فکر و احساس ما درست باشد رفتارهای که از ما سر می‌زند اصولی و منطقی خواهد بود.

وی در ادامه افزود: پیشگیری از اعتیاد راهی است که می‌تواند از مشکلات، هزینه و عواقب زیادی مثل فروپاشی خانواده‌ها، بیماری، فقر و جلوگیری کند. اعتیاد به انواع مواد مخدر موجب اختلال در زندگی و سلامت جسمی و روانی فرد معتاد و خانواده و اطرافیان او می‌شود. این اختلالات شرایط را برای بروز انواع بیماری‌ها و مشکلات خطرناک بعدی نیز هموار می‌سازد. اعتیاد در بیشتر افراد در دوران نوجوانی و جوانی که ارزشمندترین دوره زندگی برای هر فرد است اتفاق می‌افتد و بخش مهم و ارزشمند عمر این‌گونه بیهوده و بی‌هدف هدر می‌رود. به این ترتیب بیماری اعتیاد هزینه‌ها و صدمات اجتماعی و اقتصادی زیادی را برای خانواده و جامعه در پی دارد. 

خانم کرمی در ادامه تاکید کرد: تغذیه مناسب و طب سنتی در آرامش فرد و استراحت وی بسیار تاثیرگذار است. وجود آگاهی اولین گام برای پیشگیری از اعتیاد می‌باشد. عواملی مانند: کمبود محبت، تجربه‌های غم‌انگیز، مشکلات خانوادگی، مشکلات ارتباطی و اجتماعی، همسالان، دوستان و اطرافیان معتاد، کمبود عزت نفس، اضطراب و افسردگی می‌توانند سبب گرایش فرد به اعتیاد شوند. شناختن این عوامل و تلاش برای رفع آن‌ها تا حد زیادی در پیشگیری از اعتیاد عزیزانمان موثر است، اعتیاد به مواد مخدر به تدریج رخ می‌دهد نه به صورت ناگهانی. بیشتر افراد مصرف مواد را به عنوان سرگرمی و کنجکاوی یا رهایی موقت از یک درگیری ذهنی آغاز می‌کنند. به تدریج و با مصرف مرتب به مرور زمان مقدار و دفعات مصرف افزایش یافته و فرد در دام اعتیاد گرفتار می‌شود.

وی در پایان بیانات خود گفت: مهم‌ترین اثر مصرف شیشه روی مغز است. اما مصرف آن در کوتاه مدت اثراتی روی بدن دارد که برخی از آن‌ها عبارتند: قرمز شدن چشم‌ها، تعریق بیش از حد، سریع حرف زدن را بر اختلال در خواب، حالت گیجی، تهوع و ... و در طی بلندمدت سیستم ایمنی بدن، کلیه‌ها و دندان‌ها را از بین می‌برد. پس برای پیشگیری از اعتیاد باید تلاش کرد همه افراد جامعه از مضرات و عواقب سوء هر یک از مواد اعتیادآور مطلع شوند. بسیاری از افراد به این دلیل معتاد می‌شوند که تبلیغات سوداگران را در زمینه اعتیادآور نبودن برخی مواد، باور می‌کنند. اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی فرزندان و افراد جامعه راجع به عوارض، پیامد‌ها و تبعات سوء مصرف مواد مخدر سنتی و شیمیایی باید به صورت آرام، مستمر، عمیق و تاثیرگذار باشد.