نشست فرهنگی-پژوهشی رهآورد مواجهه با فتنه از دیدگاه نهجالبلاغه
شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۷:۳۶به گزارش روابط عمومی حوزهی علمیهی الزهرا(س) هیدج، روز سهشنبه ۱۹ مهر ماه و به مناسبت هفتهی وحدت نشست فرهنگی-پژوهشی رهآورد مواجهه با فتنه از دیدگاه نهجالبلاغه با حضور حجتالاسلام والمسلمین موسی آقایاری استاد حوزه، نویسنده و پژوهشگر، شرکت جمعی از طلاب و برپایی جشن هفتهی وحدت برگزار شد.
بنابراین گزارش استاد آقایاری در ابتدا با بیان اینکه بشر حقیقتطلب و پرسشگر است، در تبیین روایت "حسنالسوال، نصفالعلم" عنوان کرد که پرسشهای بشری همواره بر مدار علوم استوار است و یکی از علومی که میتواند پاسخگوی بسیاری از سوالات انسان باشد، علم اخلاق است و نهتنها یک علم بلکه نوعی فن و مهارت است.
حجتالاسلام والمسلمین آقایاری در این نشست دربارهی عوامل و موانع سیر و سلوک و تهذیب نفس نیز سخن گفت و در تبیین روشهای دستیابی به موانع تهذیب نفس که همان رذائل اخلاقی است، شناخت منکرات و از عوامل تهذیب نفس که همان فضائل اخلاقی است، شناخت معروف را معرفی کرد.
استاد آقایاری در این برنامه پیرامون شناخت فتنه، به ریشههای بروز فتنه که در رذیلتها خلاصه شده است، اشاره کرد و ابراز داشت که انسان باید بکوشد زمینههای معروف را در وجود خود شناسایی یا ایجاد کند، تا بتواند فضیلتها را در خود پرورش دهد.
سپس این استاد پژوهشگر حوزوی به بیان راهکارهای مواجهه با فتنه پرداخت و یکی از موثرترین آنها را شناخت عوامل و رذائل وجودی دانست و گفت که انسان باید بهصورت دفعی یعنی پیشگیری؛ بکوشد دامان خود را به این رذیلتها نیالاید و در مرحلهی بعد و به صورت رافعی یعنی درمان این موارد را در وجود خود بکاهد و و رذیلتهای اخلاقی را از روح خود بزداید.
استاد آقایاری در ادامه به تبیین آیه ۲۲ سوره توبه مبنی بر ترک رذائل پرداخت و ترک رذیلتها را طبق آموزههای نهجالبلاغه موجب رشد و تعالی و آگاهی از حیلتهای نفس دانست که باعث شناخت و عمل به موقع در برابر هجمهها و فتنهها میشود.
گفتنی است پس از سخنرانی استاد آقایاری، مادح گرامی سرکار خانم لیلا محمدی، از طلاب فعال این واحد به مدیحهسرایی و مولودیخوانی جشن هفتهی وحدت و میلاد سراسر نور حضرت ختمیمرتبت(ص) و امام جعفرصادق(ع) پرداخت و دلهای مشتاق را روانهی بهشت مدینة النبی کرد.
