کد مطلب: 127856 تعداد بازدید: ۱۳۰

خانم اسمعیلیان مدیر مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) زنجان:

هفته وحدت

شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۱۴:۴۴
مهم‌ترین ارکان اعتقادی دین اسلام توحید، نبوت پیامبر اسلام(ص) و معاد هستند.

خانم اسمعیلیان مدیر مدرسه علمیه الزهرا(سلام الله علیها) زنجان سخن خود را با تبریک به مناسبت ایام آغاز نمود و بیان داشت میلاد مسعود و مبارک پیامبر اکرم و امام صادق (علیهما الاف التحیته والثنا) و هفته پر خیر و برکت وحدت  را تبریک و تهنیت عرض می‌نمایم. میلاد این بزرگواران ناخودآگاه انسان را به یاد بنیان و  اصل و اساس دین می‌اندازد و در پی آن  انسان را به اندیشیدن  در این حوزه وادار می‌کند.

ایشان در راستای تبیین دین اسلام اشاره نمود: مهم‌ترین ارکان اعتقادی دین اسلام توحید، نبوت پیامبر اسلام(ص) و معاد هستند. دستورات عملی اسلام نیز در سه محور عبادات، اخلاق و احکام مدنی و اجتماعی مطرح می‌باشند. بخش زیادی از معارف اسلامی به معرفی اخلاق پسندیده و ناپسند و راه‌های عملی رسیدن به کمالات اخلاقی اختصاص دارد. توصیه به رعایت حقوق دیگران و دستوراتی برای تنظیم روابط اجتماعی و خانوادگی از جمله تعالیم اخلاقی اسلام است. اسلام برای بسیاری از امور زندگی روزمره نیز دستوراتی دارد، اموری مثل ازدواج، طلاق، خرید و فروش، اجاره و قضاوت و....

ایشان در راستای کیفیت وصول پیام دین  گفتند: پیام‌آور این دین حضرت محمد(ص) است که از جانب خدا و از طریق وحی و قرآن برای بشریت آورده است. امامان معصوم نیز مبین این دین می‌باشند با توجه به شرایط زندگی و امکان تبین دین اسلام در عصر امام صادق(علیه السلام)، می‌توان ایشان بزرگ مفسر دین و مبیین احکام الهی می‌باشد.

 ایشان در ضرورت حفظ دین و جامعه دینی گفت: با توجه به بیان خداوند می‌توان گفت دین در نزد خداوند اسلام است." انَّ الدّینَ عِندَ اللَّهِ الاسلامُ " و دینی غیر از آن از کسی پذیرفته نمی‌شود و مَن یَبتَغِ غَیرَ الاسلامِ دینًا فَلَن یُقبَلَ مِنهُ

از نکات قابل توجه در هر بنیاد و بنیانی حفظ آن بنیاد و بنیان است. قطعا اسلام هم از این امر استثنا نمی‌باشد. و حفظ آن بر عهده‌ی کسانی است که تمایل گرایش و علاقمندان خواهد بود.

 نا گفته پیداست که معارف دین نیز به این امر توجه و ارشاد دارند.

البته قوام دین به دینداران است چه بسا حفظ دین در قالب حفظ جان مسلمان صورت می‌گیرد. از انجا که از جمله معارف مورد تاکید دین توجه به جمع و جامعه می‌باشد از این منظر نیز توجه به دین در قالب جامعه قابل توجه می‌باشد. 

از جمله هشدارهای قرآن این است که امر به اقامه دین و اجتناب از تفرقه می‌کند "ان اقیموا الدین و لا تتفرقوا فیه..."

ایشان پس از بیان امر خداوند به اجتناب از تفرقه به آثار و پیامد ناشی از تفرقه از منظر قران اشاره کرد: " ولا تنـزعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم" نتیجه نزاع سستی است و به دنبال آن آز بین رفتن عظمت و شوکت زیرا صرف وقت و انرژی در اختلاف کشمکش و نزاع اولین در تضعیف توانمندی‌‌های بالقوه و بالفعل خواهد بود. ایشان در راستای راهکار حفظ وحدت به قرآن تمسک جستند و فرمودند به فرموده قرآن باید به مشترکات توجه نمود اینکه پروردگار همه ما خدای واحد است و ما یک امت واحد می‌باشیم. وان هـذه امتکم امة وحدة وانا ربکم فاتقون

 ایشان در جمع‌بندی سخنان خود بیان داشت: دشمنان دین در تلاش مستمر برای اضمحلال می‌باشند. بر این مبناست که وحدت بین مسلمین را مورد هجمه قرار داده تا بدین وسیله موجبات سستی و از بین رفتن شوکت و عظمت مسلمین شوند. لذا لازم است جهت خنثی سازی فعالیت‌های جبهه‌ی غیر خودی در میدان خودی با هم ارتباط داشته و تواصی به حق و صبر کردیم تهدید فتنه را به فرصت تبدیل کرده‌ایم.