کد مطلب: 127848 تعداد بازدید: ۱۳۸

حق استاد از زبان امام سجاد(ع)

شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۴۴:۰۶
سلسله جلسات اخلاقی با سخنرانی مدیر محترم موسسه آموزش عالی نورالزهراء، سرکار خانم علمی‌فرد با عنوان «آداب‌المتعلمین از دیدگاه امام سجاد(ع)» روز یکشنبه مورخ 17 مهر 1401 برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه کبری(س) روز یکشنبه مورخ 17 مهر 1401 سلسله جلسات اخلاقی با سخنرانی مدیر محترم موسسه آموزش عالی نورالزهراء، سرکار خانم علمی‌فرد با عنوان «آداب‌المتعلمین از دیدگاه امام سجاد(ع)» برگزار گردید.

در ابتدای جلسه خانم علمی‌فرد ضمن بیان اهمیت تعلم و یادگیری گفت: شیوه یادگیری مهم است؛ در حوزه‌های علمیه توجه به صحیح بودن وسیله رسیدن به هدف(یادگیری)، ضروری می‌باشد. و در همین مورد(راه صحیح یادگیری) اشاره کردند به کتاب «رساله‌الحقوق» امام سجاد(ع) که می‌توان با توجه به فرازی از این کتاب، به این امر دست یافت.

ایشان در همین راستا گفت: یکی از حقوقی که در رساله امام سجاد(ع) آمده، حق استاد است. اولین حق استاد، «بزرگداشت و تواضع بر اوست». به این صورت که طلبه نباید سخن استاد را قطع کند، یا بی‌دلیل سوال کند، یا به جای استاد پاسخ طلبه دیگر را دهد و رعایت همین نکات موجب فهم و بصیرت می‌شود.

خانم علمی‌فرد دومین حق استاد بر شاگرد را «شناخت و توجه جایگاه استاد» برشمرد و افزود: توجه به این مورد ضروری است که بی‌ادبی با صمیمیت خلط نگردد.

این استاد اخلاق سومین حق را، «خوب گوش دادن به سخنان استاد» بیان کرد و گفت: از اثرات بی‌توجهی به این مورد، نشنیدن گوش در جایی است که حق و باطل باید تشخیص گردد.

خانم علمی‌فرد «قبول استاد با روی خوش» را چهارمین حق استاد بر شاگرد برشمرد و خاطر نشان کرد: اگر طلبه‌ای با وجود اینکه از حیث علمی استاد را قبول ندارد ولی برخلاف میلش در کلاس او حاضر می‌شود، در حال تهذیب نفس است.

ایشان در پایان ضمن نقل داستانی در زمان یکی از معصومین گفت: اگر طلبه‌ای برخلاف میلش قوانین حوزه، استاد، کتاب و درس را قبول کند، همین وسیله رشد او را فراهم خواهد آورد.