کد مطلب: 127537 تعداد بازدید: ۱۳۰

علیرضا زینالی:

ویژه برنامه هفته دفاع مقدس

چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۵۵:۲۷
«با ظهور کشوری مستقل به نام جمهوری اسلامی ایران، دنیا به چالش کشیده شد زیرا هستی آنان توسط ایران به باد رفته بود و به همین دلیل از ابتدای پیروزی انقلاب شروع به توطئه کردند و جالب این است که پس از هر ضربه آنان، درخت انقلاب اسلامی ایران بارورتر می‌شد.»

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه کبری(س) به مناسبت هفته دفاع مقدس نشست «بررسی نقش روحانیت در هشت سال دفاع مقدس با نگاهی ویژه بر طلاب خواهر» با حضور جناب آقای زینالی مدرس، پژوهشگر و پیشکسوت دفاع مقدس روز یکشنبه مورخ 10 مهر برگزار شد.

ایشان قبل از شروع برنامه، ضمن ادای احترام به شهدا بالاخص شهدای دفاع مقدس و تبریک حلول ماه ربیع‌الاول و آغاز سال تحصیلی جدید  و درود بر پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت(ع) ایشان گفت: ما در این جلسه قصد داریم آشنایی کوتاهی با نقش روحانیت در دفاع مقدس داشته باشیم.

آقای زینالی در ابتدای بخش اول سخنرانی با اشاره به تقسیم دنیای قبل از پیروزی انقلاب به بلوک شرق و غرب گفت: با ظهور کشوری مستقل به نام جمهوری اسلامی ایران، دنیا به چالش کشیده شد زیرا هستی آنان توسط ایران به باد رفته بود و به همین دلیل از ابتدای پیروزی انقلاب شروع به توطئه کردند و جالب این است که پس از هر ضربه آنان، درخت انقلاب اسلامی ایران بارورتر می‌شد.

ایشان در ادامه به چرایی حمله عراق به ایران اشاره کرده و گفت: هفت پاسخ برای این پرسش می‌توان داد که یکی از آن دادن چراغ سبز از آمریکا به عراق بود؛ در دیدار بین مشاور امنیت ملی آمریکا و صدام رسما از صدام حمایت شد تا به ایران حمله کند.

 مورد دوم این است که عراق و وابستگان به عراق از انقلاب اسلامی ایران می‌ترسیدند و می‌خواستند با حمله به ایران مانع پیشرفت آن شوند.

مورد سوم این است که رژیم بعث عراق با اسلام و انقلاب اسلامی ایران مشکل داشتند.

مورد چهارم عقده و حقارت تاریخی بود. ایشان در تشریح این مورد بیان کردند: در قرارداد موسوم به الجزایر که مابین ایران و عراق منعقد شد اختلافات بین دو کشور حل شد. اما پس از مدتی با دخالت اطرافیان صدام مبنی بر اینکه او تنها فرد عربی است که به غیرعرب همچین امتیازی داده تا اینکه با تکرار این سخنان، عقده‌ای برای صدام ایجاد شد. و صدام به دنبال عقده‌گشایی از این موضوع بود.

مورد پنجم همراهی کشورهای منطقه بود.

مورد ششم تضاد و رقابت حزب بعث با انقلاب اسلامی بود و به دنبال این بود تا ایران را از صحنه رقابت خارج کند.

ایشان درخصوص مورد هفتم از دلایل حمله عراق علیه ایران را با اشاره به ریشه تاریخی دانستن حوادث و اغتشاشات اخیر گفت: مورد آخر بسیار مهم و عبرت‌آموز است. ایرانی‌های خودفروخته و سرسپرده داخلی بودند که خواستند به ایران حمله شود تا به سلطنت برسند.

آقای زینالی در خلال سخنان خود به ارائه اسناد و مدارک موجود مبنی بر علل و چرایی حمله عراق به ایران پرداخته و جزئیات آن را تشریح دادند.

ایشان در پایان این بخش به اهداف عراق و ایران در جنگ اشاره کرده و ادامه داد: صدام از حمله به ایران به دنبال هدف‌هایی بود از جمله: 1. حاکمیت مطلق بر اروندرود؛ 2. جداسازی خوزستان؛ 3. برگرداندن جزایر سه‌گانه؛ 4. کسب رهبری جهان عرب؛ 5. سرنگونی نظام جمهوری اسلامی ایران

اما اهداف جمهوری اسلامی ایران: 1. حفظ تمامیت ارضی ایران؛ 2. دفع تجاوز دشمن؛ 3. اثبات صلابت اسلام

ایشان در این بخش نیز به ذکر اسناد و گزارشاتی برای دلایل فوق پرداخت.

آقای زینالی در بخش دوم سخنان خود با اشاره نقش روحانیت در دفاع مقدس گفت: روحانیت در دفاع مقدس هفت نقش را ایفا کرد که بسیار بحث مفصلی است و اگر بخواهیم به صورت خلاصه عنوان کنیم می‌توان گفت: 1. اولین نقش حضرت امام(ره) به عنوان  فرماندهی کل قوا بود 2. نقش دوم روحانیان دیگر در میدان مبارزه به عنوان فرمانده؛ و نه حضور در ظاهر؛ 3. نقش سوم نقش اخلاقی و تربیتی بود؛ 4. نقش چهارم آموزشی بود؛ 5. پنجمین نقش تبلیغ بود؛ 6. ششمین نقش همانند یک رزمنده فعالیت کردن؛ 7. و آخرین نقش پشتیبانی بود.

ایشان در پایان بخش دوم سخنان خود چنین گفت: بین این کارکردها روحانیت دارای سه نقش ویژه بود: 1. یکی از آن‌ها مشروعیت‌بخشی به دفاع مقدس بود و تبیین شد؛ 2. دومین کارکرد روحانیت روحیه‌بخشی به رزمندگان بود؛ 3. و سومین کارکرد قرار دادن اسلام به عنوان پشتوانه ایران؛ یعنی ضمانت به ملت ایران مبنی بر این که اسلام پشتوانه شما است. این باعث شد که ایران پیروز جنگ شد.

ایشان در پایان خاطر نشان کردند: رسالت طلاب زن سنگین‌تر از رسالت طلاب مرد است؛ چرا که از دامن زن، مرد به معراج می‌رود.