جلسهی پنجم کارگاه مقالهنویسی حوزهی علمیهی الزهرا هیدج و معصومیه قیدار
شنبه ۲ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۳۰:۱۱به گزارش روابطعمومی حوزهی علمیهی الزهرا(س) هیدج، در پنجمین جلسهی کارگاه مقالهنویسی ویژهی طلاب پایهی پنجم و در حال تدوین مقالات پایانی که با حضور حجتالاسلام والمسلمین علی شعبانی پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه به صورت حضوری در حوزهی علمیهی الزهرا(س) هیدج و بهصورت مجازی در پلتفرم قرار برای طلاب حوزه علمیه معصومیه قیدار روز یکشنبه ۲۷ شهریور برگزار شد، حجتالاسلام پیرامون نگارش متن تحقیق و مقاله سخن گرفت.
اين استاد حوزه و دانشگاه حجتالاسلام والمسلمین علی شعبانی دربارهی مهارتهای نگارش نوشتار علمی اعم از تحقیق و مقاله به بیان مهارتهای لازم در کلمهنویسی، جملهنویسی و بندنویسی پرداخت.
استاد شعبانی دربارهی مهارت کلمهنویسی در مقاله گفت که خود مقالهنویسی یک فن نیست بلکه فن و هنر اصلی در این نوشتار علمی مربوط به شناخت کلمات و گسترش دایرهی واژگان محقق است و خود کلمهنویسی حدود ۳۰ فن دارد که در اشکالات نگارش متنی را به حداقل میزان میرساند و سپس به تبیین این موارد پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین علی شعبانی دربارهی مهارتهای جملهنویسی نیز به ابعاد جملهنویسی مانند جملهی پایه، جملات پشتیبان، عبارات رابط، جملههای محتوی اندیشهی ناظر و فکر مرکزی و جملهی نتیجه پرداخت و آنها را در قالب مثال توضیح داده و تبیین نمود.
استاد شعبانی همچنین از مهارتهای نگارش بند نیز به ابعاد آن پرداخت و گفت هر بند دارای اجزائی است که باید رعایت شود و بهعلاوه در هر قسمت از بندها نویسنده و محقق باید بکوشد که محتوا، لحن و زبان نوشته تغییر نکند و با استفاده از جملات پشتیبان و رابط محتوای هر بند را به مقصود نزدیک و به بند مرکزی که نشاندهندهی فکر مرکزی نوشته است هدایت کند.
همچنین استاد شعبانی در تبیین همهی این موارد با ذکر نمونههای مصداقی در صدد تقویت قلم دانشپژوهان برآمد.
گفتنی است در پایان جلسه استاد به سوالات شرکتکنندگان پاسخ گفت و این جلسه، آخرین جلسهی این کارگاه مقالهنویسی مشترک بین حوزههای علمیهی الزهرا(س) هيدج معصومیه قیدار بود.
