کد مطلب: 126934 تعداد بازدید: ۱۲۶

جلسه‌‌ی چهارم کارگاه مقاله‌نویسی حوزه‌ی علمیه‌ی الزهرا هیدج و معصومیه قیدار

شنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۱:۴۳
جلسه‌‌ی چهارم کارگاه مقاله‌نویسی حوزه‌ی علمیه‌ی الزهرا هیدج و معصومیه قیدار با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی شعبانی پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه به‌صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی حوزه‌ی علمیه‌ی الزهرا(س) هیدج، در چهارمین جلسه‌ی کارگاه مقاله‌نویسی ویژه‌ی طلاب پایه‌ی پنجم و در حال تدوین مقالات پایانی که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی شعبانی پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه به‌صورت حضوری در حوزه‌ی علمیه‌ی الزهرا هیدج و به‌صورت مجازی در پلتفرم قرار و با شرکت جمعی از طلاب برگزار شد، استاد شعبانی به بیان ادامه‌ی مهارت‌های مقاله‌نویسی پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین شعبانی در ابتدا با اشاره به اینکه مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای تدوین مقاله منبع‌شناسی، کار با ورد و روش مطالعه است، به تبیین اجزاء هشت‌گانه‌ی ساختار و شکل ظاهری مقاله پرداخت و گفت که مهم‌ترین بخش در بین اجزاء یک مقاله، چکیده و کلیدی برای رسیدن به  مقاله است.

اين استاد حوزه و دانشگاه حجت‌الاسلام شعبانی بیان اینکه هر مقاله بعد از چکیده دارای مقدمه است، حجم  آن‌ را متناسب با حجم مقاله دانست و عنوان کرد نوع مقدمه در تحقیق و مقاله‌ با توجه به تفاوت در ساختار این دو نوشتار علمی، نیز با هم متفاوت است.

وی درباره‌ی متن اصلی مقاله آن را در دو دسته‌ی به قلم محقق و بهره‌گیری از دیگر منابع جای داد و توضیح داد که نوشته‌ی علمی به قلم محقق باید همراه با ادله و نوشته‌ی علمی از دیگر منابع هم باید داری نقل قول؛ مستقیم یا غیر مستقیم باشد و نباید در نگارش مقاله یا تحقیق از منابع غیر علمی مانند روزنامه یا مجلات بهره گرفت.

استاد شعبانی هم‌چنین درباره‌ی انواع ارجاع در مقاله سخن گفت، که ارجاع پاورقی، درون متنی و پی‌نوشت است و توضیحات راجع به آن‌ها را بیان کرد و مهم‌ترین تفاوت پاورقی و پی‌نوشت را درج شماره جدید در هر صفحه‌ از مقاله برای پاورقی و شماره‌گذاری از ۱ و ادامه‌ی آن در دیگر صفحات تا پایان مقاله عنوان کرد و گفت که تدوین نتیجه‌گیری تحقیق نیز باید به قلم محقق باشد.

گفتنی است در پایان جلسه استاد به سوالات شرکت‌کنندگان پاسخ گفت و جلسه‌‌ی پایانی این کارگاه یکشنبه ۲۷ شهریور برگزار خواهد شد.