کد مطلب: 126933 تعداد بازدید: ۱۲۹

جلسه‌‌ی سوم کارگاه مقاله‌نویسی حوزه‌ی علمیه‌ی الزهرا هیدج

شنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۰:۲۹
جلسه‌‌ی سوم کارگاه مقاله‌نویسی حوزه‌ی علمیه‌ی الزهرا هیدج با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی شعبانی پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی حوزه‌ی علمیه‌ی الزهرا(س) هیدج، در سومین جلسه‌ی کارگاه مقاله‌نویسی ویژه‌ی طلاب پایه‌ی پنجم و در حال تدوین مقالات پایانی که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی شعبانی پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه در این واحد برگزار شد، استاد شعبانی به بیان ادامه‌ی مهارت‌های مقاله‌نویسی پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین شعبانی در ابتدا با اشاره به تفاوت ساختار تحقیق و مقاله‌ که قالب انجام و فرآیند تدوین در این دو نوشتار علمی است، شرایط عنوان تحقیق را در دو بخش ناظر به محتوا و ناظر به الفاظ آن، تبیین و در بخش شرایط عنوان ناظر به محتوا موارد پرهیز از انتخاب عنوان کلی و یا عنوان بسیار جزئی، توانایی علمی تحقیق، علاقه و اشتیاق به موضوع، سودمند بودت برای جامعه، ابتکار و نوآوری، وجود امکانات پژوهشی، توجه به بُعد زمان و انتخاب عناوین کتابخانه‌ای را توضیح داد.

استاد شعبانی مهم‌ترین رکن تحقیق را در عنوان آن و پرهیز از انتخاب عنوان کلی دانست و در این زمینه به بیان روش‌های جزئی کردن عنوان تحقیق از جمله چیستی‌شناسی، دلیل‌شناسی، گونه‌شناسی، آسیب‌شناسی، آسیب‌زدایی، نماد‌شناسی، پیامدشناسی، نمودشناسی، شبهه‌شناسی، ابعادشناسی، تبارشناسی، قلمروشناسی و مکتب‌شناسی پرداخته و آن‌ها را تبیین کرد.

هم‌چنین شعبانی از جمله شرایط عنوان تحقیق ناظر به الفاظ آن، انتخاب الفاظ رسا، گویا و شفاف، علمی، هنری، ادبی، تا حد امکان کوتاه، عدم استفاده از واژگان جهت‌دار، مترادف و تکراری، ضمنی و اشاره‌‌ای، واژگان زائد، واژگان بیانگر علم اجمالی، دارای معنای ابهام و شک و موارد بسیار دیگری را برشمرده و به تبیین آن پرداخت.

گفتنی‌ است این جلسه صرفا برای طلاب حوزه علمیه الزهرا(س) هیدج برگزار شد و جلسه‌ی آتی آن روز سه‌شنبه ۲۲ شهریور برای طلاب دو حوزه علمیه معصومیه قیدار و الزهرا(س) هیدج برگزار می‌شود.