کد مطلب: 126750 تعداد بازدید: ۷۴

معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت معصومه(س) خرمدره گفت:

کارکردهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیاده‌روی اربعین

شنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۴:۲۷:۳۴
از محوری‌ترین و مهم‌ترین کارکردهای اربعین، جهت ‌دهی و شکل ‌دهی به تمایلات مؤمنانه و ایجاد محبت و همدلی بین امت اسلامی به منزله عنصر مهم و اساسی در شکل‌گیری تمدن اسلامی است.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت معصومه(س) خرمدره، اکرم مولایی معاون فرهنگی حوزه علمیه حضرت معصومه(س) خرمدره  در گفت‌وگو با خبرگزاری روابط عمومی حوزه به تبیین کارکردهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی پیاده‌روی اربعین پرداخت و گفت: اربعین حسینی، به عنوان یک پدیده بزرگ دینی، همواره محور ماندگاری نهضت عاشورا و گفتمان امام حسین علیه السلام بوده است. شرکت زائران حسینی در پیاده‌روی اربعین، هر ساله نمودی از معنویت، فرهنگ، سیاست و اجتماع آنان می‌باشد و این پیاده‌روی اربعین به هویت شیعی جان و قالبی تازه می‌دهد و می‌توان گفت مهم‌ترین پیام سیاسی بزرگ‌ترین تجمع دینی جهان، وحدت امت اسلامی در سایه محبت و ارادت به خاندان مطهر اهل بیت علیه السلام است.

معاون فرهنگی حوزه علمیه خرمدره  ادامه داد: حضور شیعیان از سراسر جهان در مراسم اربعین، یکی از کم‌نظیرترین اجتماعات مذهبی جهان را به وجود می‌آورد و موجب می‌شود تا اقتداری وصف‌ناشدنی مبتنی بر قدرت نرم شیعیان به نمایش گذاشته شود مراسم پیاده‌روی اربعین که با حضور عاشقانه و خالصانه دوستان اهل بیت، فارغ از هر ملیت و زبان انجام می‌گیرد، یکی از بهترین فرصت‌های آشنایی و تعمیق روابط معنوی، سیاسی و فرهنگی شیعیان جهان است اقتدارآفرینی، وحدت و انسجام بخشی از کارکردهای سیاسی، و هویت‌بخشی و تقویت روح جمعی از مؤلفه‌ها و کارکردهای اجتماعی پیاده‌روی اربعین است.

وی خاطرنشان کرد: نباید از نظر دور داشت که راهپیمایی اربعین در حال تبدیل شدن به یک پدیده کلان فرهنگی و تمدنی در مقیاس جهان اسلام و دنیای امروز است و همایش بزرگ انسانی و اخلاقی است که حقایق باطنی و پنهان آن بسیار فراتر از جلوه‌های ظاهری آن است، نباید از این پدیده کلان فرهنگی و تمدنی غفلت کنیم. پیاده ‌روی اربعین نشان می‌دهد که چطور می‌توان با حرکت فرهنگی، که ذات مخلصانه و خالصانه دارد، موانع سیاسی را از بین برد و بین ملت‌ها پیوند ایجاد کرد.

مولایی افزود: از محوری‌ترین و مهم‌ترین کارکردهای اربعین، جهت‌دهی و شکل‌دهی به تمایلات مؤمنانه و ایجاد محبت و همدلی بین امت اسلامی به منزله عنصر مهم و اساسی در شکل‌گیری تمدن اسلامی است.

 ایشان بیان کرد: اربعین حسینی جرقه‌های عاشورایی را شعله‌ور، و آن را به یک جریان تبدیل می‌کند و دعوت به زیارت اربعین و پیاده رفتن در این مسیر، دعوت به همین جریان‌سازی است و بی‌تردید اربعین حسینی یکی از باشکوه‌ترین و عظیم‌ترین مراسم شیعی است که هم به صورت زنده و پویا در حیات اجتماعی جریان دارد و هم منشأ تحولات و هنجارآفرینی فراوانی در کنش‌های فردی و اجتماعی شده است.

وی در پایان بیان داشتند حضور مبلغان در مسیر پیاده روی اربعین بسیار مؤثر و سازنده است و اظهار داشت: مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) نسبت به ابعاد معنوی و فرهنگی اربعین تأکید بسیاری داشته‌اند؛ به همین دلیل باید مقدمات برای تجلی حقیقت و واقعیت با معرفی ابعاد فرهنگی فراهم شود که بخش اعظمی از این مهم بر عهده روحانیت و حوزه‌های علمیه است.