کد مطلب: 126390 تعداد بازدید: ۱۶۲

ظرفیت حوزه‌های علمیه در نقش‌آفرینی در تمدن‌سازی پیاده‌روی اربعین

سه شنبه ۸ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۶:۱۵
پیاده‌روی اربعین در واقع ، گردهمایی عمومی سالانه است.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا(ع) زنجان، مدیر مدرسه علمیه الزهرا(س) سرکار خانم اسمعیلیان، در رابطه با کارکردهای سیاسی اجتماعی پیاده‌روی اربعین و ظرفیت حوزه‌های علمیه در نقش‌آفرینی در تمدن‌سازی پیاده‌روی اربعین فرمودند: پیاده‌روی اربعین  در واقع ، گردهمایی عمومی سالانه  است.

همان‌گونه که می‌دانید در این حرکت تعداد بی‌شماری از مسلمانان شیعی آن از اطراف و اکناف جهان به ویژه  از جای جای عراق به سمت شهر کربلا، به نیت زیارت مرقد مطهر حضرت حسین‌بن‌علی(علیه‌السلام) حرکت می‌نمایند. این همایش در اربعین شهادت این امام همام در واقعه عاشورا صورت می‌پذیرد.

پیاده‌روی اربعین غالبا  از نجف یا بصره تا کربلا انجام می‌شود به رغم طولانی بودن  سفر پیاده‌روی، افرادی از قشرها، قومیت‌ها و فرقه‌های مختلف در این راهپیمایی شرکت می‌کنند؛ از جمله کودکان نوپا و سالمندان حتی معلولین در این راهپیمایی مشارکت فعال دارند.

ایشان پس از تبیین پیاده‌روی اربعین در راستای کارکردهای اجتماعی به این نکته اشاره نمودند: این حرکت در وهله اول موجب  تقویت ارتباط افراد می‌گردد به گونه‌ای که سطح کمی و کیفی تعاملات در سایه همدلی ارتقاء می‌یابد.

از  دیگر کارکردهای این اجتماع رعایت هنجارهای اجتماعی و دینی در سایه معارف عاشورایی می‌باشد. این همایش عظیم تاثیر به سزایی در فضیلت طلبی و تقویت روحیه تعالی جویی دارد.  تقویت روحیه اخوت نیز از کارکردهای این اجتماع جهانی می‌باشد.

ایشان با توجه به حضور ملل متفاوت در این همایش بیان داشتند جهانی اندیشی و جمع‌گرایی از نتایج قطعی این حرکت عظیم می‌باشد.

در راستای کارکردهای سیاسی ایشان به پیاده‌روی اربعین به عنوان پاسداشت قیام عاشورا اشاره نموده بیان داشتند: فرهنگ  عاشورا بر محور احیای معارف دین از جمله تقویت روحیه انتقام از ستمکاران با تبیین ظلم‌هایی که بر ائمه اطهار و پیروان آن‌ها در طول تاریخ رفته است، اشاره کرد.

همچنین  وحدت‌بخشی به جهان اسلام، اقتدارآفرینی در سایه وحدت تقویت مناسبات میان کشورهای شیعی، نمایش ایجاد و حفظ امنیت و توانمندی امت مسلمان شیعه در مدیریت‎های گسترده بر اساس معارف دینی از جمله کارکردهای این همایش عظیم برشمرده و بیان داشتند. از مهمترین نکات استمرار مبارزات ائمه علیه‌السلام  بر حاکمیت غیر دینی و سکولار در قالب پاسداشت حرکت عظیم عاشورا می‌باشد.