کد مطلب: 125993 تعداد بازدید: ۱۴۸

ویژه برنامه روز 13 محرم در مدرسه علمیه خواهران خدیجه کبری(س)

شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۰:۱۷
السَّلامُ علَیَ الحُسَین و علی علیِّ بنِ الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه کبری(علیهاالسلام) روز پنجشنبه مورخ 20 مردادماه 1401 سومین برنامه مراسم محرم با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز برگزار گردید.

حجت الاسلام دیرباز به دو فضائل از امام حسین علیه‌السلام که در زیارت‌نامه آمده اشاره کرده و گفت: در زیارت‌نامه ایشان وقتی به بخش شهادت می‌رسیم، می‌خوانیم که شهادت می‌دهم که تو ای قمر بنی هاشم مثل کسانی که در جنگ بدر شرکت کرده و به شهادت رسیدند هستی.

ایشان در ادامه به مقایسه جنگ بدر و کربلا پرداخت و افزود: وقتی جنگ بدر را با کربلا مقایسه می‌کنیم، جنگ بدر خیلی آسان بوده؛ جنگ بدر سخت‌ترین جنگ پیامبر(ص) بود. در کربلا ۷۲ نفر در مقابل ۲۸ هزار نفر نقل شده ولی در جنگ بدر ۳۱۳ نفر در مقابل ۱۰۰۰ نفر بودند.

ایشان به تفاوت کربلا و جنگ بدر اشاره کرد: در کربلا آب نبود و در جنگ بدر چاهی به نام بدر بود و مسلمانان در کنار چاه بدر بودند، ولی در کربلا حتی یک قطره آب نبود؛ نتیجه می‌گیریم جنگ بدر آسان‌تر از کربلاست.

افزودند: در زیارت‌نامه می‌خوانیم که شهادت می‌دهم تو مثل بدر بودی، در حالی که کربلا سخت‌تر از بدر بود.

موضوع بعدی که ایشان به آن اشاره کرد، قصه قرآن خواندن امام حسین علیه‌السلام بر سر نیزه بود و در این رابطه گفت: قصه قرآن خواندن امام حسین(ع) برسر نیزه در ۷ جا آمده: 2 مورد را شیعه قبول دارد و ۲ مورد را هم شیعه و هم سنی‌ها قبول دارند و آیه‌ای که امام بر سر نیزه قرائت کرده‌اند آیه‌ای از سوره کهف بود: أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحابَ الْکَهْفِ وَ الرَّقِیمِ کانُوا مِنْ آیاتِنا عَجَباً «9»

حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز بار دیگر به تفاوت کربلا و اصحاب کهف پرداخت و خاطرنشان کرد: اصحاب کهف جنگ نکردند و گفتند تعداد ما کم است؛ لذا داخل غار رفتند و ۳۰۹ سال خوابیدند. آن‌ها زن و بچه با خود نبرده بودند، ولی اباعبدالله زن و بچه برده بودند. از اصحاب کهف کسی کشته نشد ولی از اقوام امام(ع) ۱۸ نفر در یک روز سر بریده شدند. آن‌ها مصیبت ندیدند و خانواده‌شان مصیبت ندیدند. ولی خانواده و همراهان امام حسین(ع) چقدر مصیبت دیدند و به اسارت گرفته شدند.

ایشان در پایان سخنان خود خاطرنشان کردند: به خودمان تلنگر بزنیم که این محرم گذشت و چه نمره‌ای گرفتیم. اگر در واقعه کربلا بودم، در کدام جبهه بودم؟

از آن‌ها بودم، که می‌گفتم من بچه و زندگی و کار دارم و نمی‌توانم همراهی کنم؟ یا مثل کسی می‌شدم که گفت: یا حسین، من تو را دوست دارم، ولی اگر من تو را نکشم، یکی دیگر تو را خواهد کشت، یا جای کدام زن و مادر می‌شدیم؟ می‌توانستم جای مادری باشم که برای شهادت پسرش پیش‌دستی می‌کرد و نامه پدر را به امام می‌داد؟ در کربلا قلب‌ها با حسین بود و شمشیرها بر روی حسین بود. اگر ماجرای کربلا دوباره اتفاق بیافتد، آیا می‌توانیم از همه چیزمان بگذریم و پای اعتقادمان بمانیم؟

در ادامه سخنرانی ذاکر اهل بیت(علیهم‌السلام) به روضه و قرائت زیارت عاشورا پرداختند و پس از آن نیز از حضار پذیرایی شد.

در پایان ذکر این نکته لازم است که در اثنای برگزاری مراسم، مهدکودک نیز دایر بود و مربیان مهد در ضمن بازی، داستان عاشورا را به بیان کودکانه به آنان توضیح می‌دادند و با دادن هدیه خاطره خوبی برایشان رقم زدند.