حجتالاسلام والمسلمین دیرباز:
ویژه برنامه ۱۲ محرم در مدرسه علمیه خواهران خدیجه کبری(س)
شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۵۲:۳۲به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه کبری علیهاالسلام دومین روز مراسم ویژهبرنامه محرم روز چهارشنبه مورخ 19 مردادماه 1401 با سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دیرباز در این مدرسه برگزار شد.
مراسم با قرائت آیات قرآن و سپس دعای فرج شروع شد.
در ابتدای سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین دیرباز گفت: گاهی اوقات انسان جسمش بر کسی فدا میشود، قربانی میشود؛ گاهی اوقات علاوه بر جسم، روحش هم فدا میشود. شاید انسانها گاهی جسم را فدا کند و دست خودش باشد ولی روح دست خودش نیست. مثلا در جسم گاهی دست قطع میشود ولی روح نه. روح همان محبت درونی است و فدا میشود.
در همین مطلب ادامه دادند: دوست داشتن خریدنی و گفتنی نیست؛ اصحاب ابا عبدالله روح خود را فدا کردند: "ارواحالتی حلت بفنائک"؛ در عرب یک فَنا داریم با (فتحه)، یک فِنا داریم با (کسره). کل یبقا فان: وقتی کسی فقط نور را دید و چیزی ندید و خودش را ندید آن فَنا میشود (با فتحه)
ایشان در بیان معنای فِنا گفتند: اما فِنا یعنی حرمت نگه داشتن؛ انسان بالاجبار نمیتواند روح را فدا کند. پس فَنا یعنی کسی ندیدن و نور دیدن.
حجتالاسلام والمسلمین دیرباز ادامه داد: حلّت دو معنا دارد: به عنوان مثال کسی میگوید انقدر تو را دوست دارم که در تو حلول کردم؛ اصحاب اباعبدالله نمیمیرند بلکه حلول در روح ایشان میشوند.
ایشان در ادامه گفتند: هدف از خلقت همانطور که در قرآن ذکر شده برای عبادت است و کسی که عبد میشود طبق آیین الهی زندگی میکند. در همین رابطه افزود: قواعد الهی گاهی موافق عقل است و گاهی مافوق عقل است و باید دانست که خداوند همه آنها را بر اساس حکمت وضع کرده و عبد باید در هر صورتی بپذیرد.
ایشان در پایان سخنان خود به مبحث ادب اشاره کرد: یکی از امور اخلاقی ادب است؛ کرنش در جسم نامش ادب است همانند ادب در نماز که سالک الیالله باید آن را رعایت کند و افزود: حضرت آیتالله بهجت میفرمایند: نمازتان را همیشه اول وقت بخوانید و سجدههای طولانی داشته باشید.
در ادامه سخنرانی نیز ذاکر اهل بیت علیهمالسلام به مدیحهسرایی پرداختند و جلسه با پذیرایی به پایان رسید
