آیتالله شیخ علی فاضلی هیدجی استاد حوزههای علمیه قم و تبریز در سوگوارهی حسینی حوزه علمیه الزهرا هیدج:
هشتمین روز عزاداری حسینی در مدرسه علمیه الزهرا(س) هیدج
پنجشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۷:۰۹
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا(س) هیدج، در هشتمین روز از سوگوارهی حسینی این واحد حوزوی که برنامه یادواره شهدای شاخص سال۱۴۰۱ و تجلیل از همسران جانبازان هیدجی بود و با سخنرانی استاد برجستهی حوزههای علمیه قم و تبریز حضرت آیتالله شیخ علی فاضلی هیدجی برگزار شد، آیتالله فاضلی در بیاناتی در باب "منزلت خانواده در قیام عاشورا" به ایراد سخنرانی پرداخته و در بیان اهمیت خانواده به عنوان مهمترین رکن سعادتمندی گفت: قرآن کریم حیات طیبه و ارزشهای انسانی را در سایه خانواده معرفی میکند و مهمترین محوریت سخنان حضرت اباعبدالله الحسین(علیهالسلام) در روز عاشورا بحث خانواده است.
ایشان در ابتدا با بیان اینکه امام حسین(علیهالسلام) در روز عاشورا چندین مرتبه سخنرانی نموده، اظهار داشت: اولین سخنرانی روز عاشورا پیامهای حضرت و شرح عدم همراهی و بیعت با یزید است و از دیگر خطبههای حضرت بحث آزادی است و اینکه خارج از چهارچوب قرآن، کسی حق تحمیل عقاید شخصی خود به دیگران را ندارد در حالیکه یزید وآل امیه به دنبال تحمیل عقاید خود ورای قرآن به مردم بودند.
این استاد برجسته افزود: بحث اصلی و مهمترین محوریت سخنان حضرت در روز عاشورا، مربوط به خانواده است؛ خانواده از دیدگاه امام حسین(علیهالسلام) به قدری مهم است که جزو پیامهای عاشورا معرفی میشود و یکی از علل عدم بیعت با بنی امیه این بود که آنها به دنبال سست کردن نهاد خانواده بودند.
آیتالله فاضلی هیدجی تصریح کرد: قرآن ارزشهای راستین را در ظل خانواده قرار داده، بهطوریکه زنان بریده از مردان، مردان بریده از زنان و ارتباطهای کوتاه مدت خارج از چهارچوب نظام خانواده با سرانجام نمیرسد و قرآن کریم دو خانواده و خاندان را به عنوان خانواده محق و مبطل معرفی میکند که خاندان اهلبیت(علیهمالسلام) به عنوان مصداق حق و تعبیر "شجرة ملعونة" طبق تفاسیر خانواده باطل بنی امیه است. به علاوه قرآن کریم در معرفی مصادیق حق، به معرفی یک نفر نمیپردازد، بلکه در معرفی به خاندان آنها اشاره میکند که خاندان بنی اسرائیل و خاندان ابراهیم نمونهای از آنهاست.
ایشان در باب اهمیت نقش زن در خانواده عنوان کرد: انتشار پیام عاشورا توسط یک زن در کربلا بیانگر اهمیت بارز نقش زن در جهات مختلف خانواده و اجتماع و موکد رسالت زن پس از قیام است و امروز رسالت بانوان زینبی انتشار رفتار زینبی و تربیت نسل علوی است.
پس از سخنرانی، مادح ارجمند جناب آقای مهدیخانی به نوحه و مرثیهخوانی پرداخت و سپس از طرف پایگاه بسیج طلاب فاطمةالزهرا و پایگاه بسیج خواهران نورالزهرا هیدج از دو نفر از همسران جانبازان دوران دفاع مقدس تجلیل شد و پرچم گنبد مقدس حضرت ابوالفضل العباس(علیهالسلام) در بین بانوان تبرک گردید و نذری در بین ميهمانان توزیع شد.
گفتنی است این برنامه تا روز سوم شهادت امام ادامه دارد.
