کد مطلب: 125810 تعداد بازدید: ۱۰۴

کارگاه غدیرشناسی

پنجشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۰۱:۳۰
کارگاه سه روزه‌ی غدیرشناسی با همکاری موسسه‌ی غدیرشناسی و مدارس علمیه معصومیه قیدار و خدیجه کبری(علیها السلام) برگزار گردید.

 به گزارش روابط عمومی خبر جلسه اول این کارگاه با سرفصل‌های؛ آشنایی با مبانی امامت و سفر استثنائی با ارائه استاد مرتضی مقدم آقاجاری کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث به صورت حضوری در مدرسه معصومیه و مجازی در پلتفرم قرار برگزار گردید.

آقای مقدم آقاجاری در ابتدای کارگاه غدیر شناسی، به ضرورت بحث امامت پرداختند. در دین اسلام امامت یکی از مهم‌ترین مباحث چالش‌انگیز می‌باشد و در قرآن کریم نیز آیات بسیاری در این رابطه وجود دارد و پیامبرصل‌الله‌علیه‌وآله نیز در احادیثی درمورد وصایت و جانشینی بعد از خود اشاره کرده‌اند. شیعیان اعتقاد دارند امامت از اصول دین است ولی اهل تسنن امامت را فروع دین می‌دانند.

امامت، نیابت و خلافت از رسول خدا(ص) است و بحث از امامت بحث از شئون نبوت است که باتوجه به این مطلب، بحث از عصمت و هر بحثی که از شئون نبوت باشد، اعتقاد به آن واجب است و از اصول دین خواهد بود.

و به حدیث معروفی از پیامبر اشاره کردند: هرکس بمیرد و امام زمانش را نشناخته باشد، به مرگ جاهلی مرده است. در ادامه  به سفر استثنائی که سفر غدیرخم بود اشاره کردند. در طول سفر حج در خطبه‌های مختلف مقدمات را برای وصایت حضرت علی(ع) فراهم کردند. در صحرای منا و در مسجد خیف و در نهایت بعد از برگشت از حج و خطبه مشهور "من کنت مولا فهذا علی مولا" را ایراد فرمودند و با مردم بیعت قلبی و زبانی انجام دادند.