کد مطلب: 125620 تعداد بازدید: ۱۶۲

پیش نشست همایش قرآنی تسنیم

جمعه ۷ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۳:۴۸:۱۵
پیش نشست همایش قرآنی تسنیم با حضور مدیرکل برنامه‌های تهذیبی و تربیتی مرکز و مدیر حوزه علمیه خواهران استان حجت الاسلام والمسلمین صادقی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان زنجان پیش نشست همایش قرآنی تسنیم با حضور مدیرکل برنامه‌های تهذیبی و تربیتی مرکز و مدیر حوزه علمیه خواهران استان حجت الاسلام والمسلمین صادقی برگزار شد.
در این پیش همایش حجت‌الاسلام والمسلمین رجبی و حجت‌الاسلام والمسلمین به همراه مدیران مدارس علمیه خواهران، مدیران کانون‌های نورالثقلین و معاونین فرهنگی مدارس علمیه خواهران استان زنجان شرکت داشتند.  مدیر حوزه علمیه خواهران استان زنجان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن صادقی با تبریک ایام امامت و ولایت و دهه پربرکت ماه ذی الحجه به جایگاه فردی و اجتماعی بانوان پرداخت و بیان کرد: با  نگاهی به آموزه‌های دینی می‌بینیم جایگاه زنان، جایگاه ویژه ای است.  در بعد فردی ارزش‌هایی وجود دارد که بدون تفاوت برای زن و مرد است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان زنجان با توجه به عید مباهله جایگاه ولایت و امامت را تبیین کرد و افزود:
امامت و ولایت مبتنی بر ولایت است کسی که از ولایت الهی برخوردار است خداوند مسئولیت امامت را به وی می‌گذارد و ولایت بین زن و مرد مشترک است، چنانچه در خطبه غدیر،  بعد از اینکه پیامبر(ص) درباره ولایت علی(ع) سخن گفتند به فضایل امیرالمومنین(ع) به صورت مفصل اشاره می‌کنند و می‌فرمایند: "هر علمی که خدا به من داده، من به علی دادم" و علی امیرالمومنین است. علت بیان این فضایل نشان‌دهنده این است که امامت و ولایت مبتنی و صلاحیت و شایستگی است و خداوند حکیم علیم و عادل مسئولیت امامت و رهبری را بدون حساب و کتاب به کسی نمی‌سپارد.
وی فضائل امیرالمومنین(ع) را بیان کرد و ادامه داد: فضایل علی(ع) نشان‌دهنده این است که امامت مبتنی بر صلاحیت و شایستگی است به امامت و ولایت مبتنی بر ولایت و امامت و رهبری مبتنی بر ولایت است و در موضوع ولایت، زن و مرد تفاوتی با هم ندارند همچنان که مردان می‌توانند ولایت الهی برسند زنان هم می‌توانند چنان از جهت معنوی اوج بگیرند که ولی خدا بشوند و هر کسی می‌تواند به اندازه خود ولی خدا شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی  به تحلیل حجاب در جامعه پرداخت و تصریح کرد:  یکی از عواملی که درباره کم‌حجابی اثرگذار است تربیت خانوادگی است. زنان و مادران در عرصه اجتماعی می‌توانند بسیار اثرگذار باشد و به علت افزایش فعالیت‌های اجتماعی و مشارکت اجتماعی زنان در جامعه باید نگاهی جدی شود. بعد اجتماعی بانوان و اثرگذاری آنان در خطبه غدیر و مباهله و خطبه فدکیه و ... بسیار دیده می‌شود.
مدیر حوزه علمیه خواهران، حجاب و عفاف را یکی از لوازم مشارکت اجتماعی نام برد و گفت: موضوع حجاب و عفاف است باید رعایت شود حجاب امنیت روانی ایجاد می‌کند و برخی از مشکلات خانوادگی با مسئله حجاب مرتبط است. در بحث الزامی بودن حجاب همین بس که صرفا فرهنگی نیست بلکه به نام فرهنگ با انگیزه‌های سیاسی نمود پیدا کرده است. کار فرهنگی و ایجابی  در حجاب اولویت است. مسئله حجاب باید با اقناع اندیشه و تقویت بینش در کار فرهنگی صورت بگیرد ولی این به معنای اختیاری و برخورد نکردن با بی‌حجابی نیست.