کد مطلب: 122863 تعداد بازدید: ۱۰۸

اسراف در عقاید

یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۵۸:۵۲
پیروی از ظن و گمان خود و دیگران و عدم ایمان به حق، انسان را در صف مشرکین و مسرفین قرار می‌دهد.»

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها)، خانم نظری طی یک سخنرانی در موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها) با حضور بانوان و طلاب به تبیین بعضی مفاهیم قرآنی پرداخت و گفت: خداوند متعال در قرآن کسانی را که او را فراموش می‌کنند و یاد نمی‌کنند با عنوان مسرف یاد می‌کند و می‌فرماید: انسان مسرف و زیانکار است فراموشکار است. وقتی بی‌نیاز شد نسبت به خداوند طغیان می‌کند «ان الانسان لیطغی أن رآه استغنی» و در مقابل آیاتی داریم که می‌گوید انسان خلیفه‌الله است و در جایی می‌گوید: «فتبارک الله الاحسن الخالقین» و نیز آیات فراوانی که انسان را به بهشت بشارت می‌دهد.

وی در ادامه افزود: دلیل اینکه خداوند از انسان به این دو شکل یاد می‌کند و در آیاتی انسان را خلیفه‌الله می‌خواند و در آیات دیگر او را مورد عتاب قرار می‌دهد و او را مسرف می‌خواند اینست که اگر دقت داشته باشیم در آیه 35 و 36 سوره یونس خداوند می‌فرماید:«ای کسانیکه مشرک و بت‌پرست هستید، آیا هیچ یک از بتان و خدایان شما مشرکان(کسی را) می‌تواند به حق هدایت کند؟ بگو تنها خداست که به حق هدایت می‌کند، آیا آن که به راه حق رهبری می‌کند سزاوارتر به پیرویست. یا آنکه هدایت نمی‌یابد مگر زمانی‌که هدایتش کنند.» با توجه به این آیه باید دقت کنیم که آن لحظه‌ای که خداوند را از یاد می‌بریم مشرکیم آن لحظه‌ای که غیر خدا اعم از همسر و فرزندان قدرت و ثروت و جاه و مقام و ... ما را از یاد خداوند غافل کند همان لحظه مشرکیم و حق را گم کرده‌ایم و آنان را شریک خداوند متعال قرار داده‌ایم.

خانم نظری در ادامه بیان کرد: آیات قرآن اگر چه ناظر به اعمال و رفتار مشرکان 1400 سال پیش است اما قرآن جاودانه است و طبق فرموده پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) هر آنچه نازل شده ازلی و ابدیست و حرام و حلال آن و احکام آن نیز ابدیست. و باید متوجه باشیم که آیات نورانی آن اکنون خطاب به ماست. وقتی قرآن می‌فرماید آیا شرکایی که شما قرار می‌دهید، آیا شما را به حق هدایت می‌کند؟ آیا اگر بخاطر ثروت دچار خطا می‌شوید شما را به حق و درستی می‌رساند؟ خیر نمی‌رساند.

ای پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) بگو این فقط خداوند است که شما را به حق می‌رساند.

وی در ادامه بیانات خود گفت: ما در مسائل جاری زندگی چقدر توحیدی و چقدر مشرکانه عمل می‌کنم مانند زمانی که برای ازدواج فرزندان خود اقدام می‌کنیم و مهریه‌های سنگین را ضامن خوشبختی و پایداری زندگی  فرزندانمان قرار می‌دهیم. در ادامه آیه خداوند می‌فرماید بیشترمردم از ظن و گمان خود پیروی می‌کنند. «ان الظن لا یغنی من الحق شیئا» آن ظن و گمان، شما را از حق بی‌نیاز نمی‌کند.

خانم نظری در ادامه افزود: کسی می‌تواند خلیفه‌الله باشد که به سمت رهبران حق قدم برمی‌دارد و تبعیت می‌کند نه آنی که از ظن و گمان پیروی می‌کند آیا ما با قبول کردن و اعتقاد به رسالت 124هزار پیغمبر و 14 معصوم و صرفا شیعه بودن، یهدی الی الحق هستیم و بهترینیم؟ و هیچ عمل و گزینه دیگری لازم نیست؟ در حالی که این‌ها لازمه قدم برداشتن به سوی حق هستند نه اینکه کافی باشند و مهمترین گزینه توجه به حق است و تبعیت از حق که با تبعیت از رهبران حق محقق می‌شود. خداوند می‌فرماید برای اینکه از حق تبعیت کنید باید ببینید آیا ما در زندگی خود به سمت حق قدم برمی‌داریم؟ درزندگی خودمان آن‌هایی را که دنباله‌رو آن‌ها هستیم ما را به حق راهنمایی و هدایت می‌کند؟ الان تربیت فرزندان ما را چه کسی انجام می‌دهد؟ فضای مجازی تلویزیون،دوستان، آیا اینان به سوی حق راهنمایی می‌کنند فرزندان ما را؟ آیا پیروی از محتویات این ابزار ما و فرزندان ما را چقدر به سوی حق فرا می‌خواند؟ قرآن می‌فرماید: «زین للمسرفین اعمالا» به راحتی جوری برای ما زینت می‌دهند که فرزندان ما به راحتی دچار گناه می‌شوند.

وی در پایان ایرادات خود ضمن سفارش به توجه عمیق‌تر به آیات و مفاهیم قرآنی برای سعادتمندی دنیوی و اخروی گفت: آنچه ظرفیت وجودی ما را فعال و به عرصه ظهور می‌رساند و به درجه والای انسانی و نقطه هدف نزدیک می‌کند دنباله‌روی از افراد شاخص و همان رهبرانیست که خداوند به سوی ما گسیل داشته تا بدین‌وسیله از صف مسرفین و مشرکین جدا و به ریسمان محکم الهی که قرآن و اهل بیت(علیهم السلام) هستند چنگ بزنیم.