مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی نورالزهرا(س) زنجان
چشم پوشی و اغماض
یکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۴۷:۴۰به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها) خانم علمیفرد مدیر موسسه در راستای همکاری با رادیو زنجان، طی سلسله جلساتی در برنامه «یک نکته از این معنی» به ادامه مباحث با موضوع خانواده ادامه داد و در این جلسه به اهمیت چشمپوشی از خطاها و لغزشها بین طرفین پرداخت و گفت: ما هیچوقت ادعای این را نداریم که انسانهای کاملی هستیم، همه ما امکان خطا داریم و هر قدر هم دقت و تمرکز بر درستی یک کاری داشته باشیم امکان لغزش داریم و اشتباهاتی از ما سر میزند. بنابراین هر چند که یک زن و شوهر یک روحیهی کاملا مشترک داشته باشند و در اکثر گزینهها تفاهم و درک متقابل داشته باشند لیکن باز امکان اشتباه و خطا دارند و اشتباه و خطا خواهند داشت زیرا فقط یک معصوم است که از خطا و اشتباه مصون است.
وی در ادامه افزود: اهمیت گذشت و تاثیر آن در روابط سالم آشکار میشود. این عصبانیتها و خطاها بالاخره در زندگی تاثیراتی دارد اما موقت است. اگر ما نتوانیم از این خطاها گذشت کنیم ممکن است به صورت مستمر و یا به مرور تبدیل به کینه و ناراحتی بشود و کمکم منجر به جدایی شود. اما گذشت نشانه حسن نیت و خوشبینی به زندگی است. گذشت و چشمپوشی در عواطف طرفین اثر میگذارد و خیلی از تیرگیها در پرتو این صفت از میان برخواسته و جای خود را به صفا و صمیمیت میدهد یکی از کارهایی که زندگی خانواده را تحت تاثیر خود قرار میدهد صفت زشت عیب جوییست، واقعا عیب جویی رذیله ایست که زندگی را تیره و تار میکند. برای اینکه در یک زندگی مشترک اختلافات در اقل باشند در اسلام توصیه شده که قبل از ازدواج انسان باید کاملا دقیق باشد و یک نگاه منطقی و عاقلانه به زندگی داشته باشد و به طور تمام و کمال عیوب طرف مقابل را ببیند، و اگر مورد پسند وی نبود از این پیوند صرفه نظر کند، اما بعد از ازدواج بهترین عمل چشمپوشی است. زیرا آن فرد از این به بعد شریک زندگی وی شده است. متاسفانه بعضی افراد انتخاب شتابزده دارند و بعد از انتخاب و ازدواج عیوب طرف مقابل را به دقت مورد ارزیابی قرار میدهند و این موجب بروز اختلافات و کینههای عمیق در زندگی میشود.
از آثار و برکات چشمپوشی اینست که انسان صبور بار میآید و شکیبا میشود، گذشت و فداکاری در مقابل رفتار نابخردانه موجب میشود تا طرف مقابل به خودآگاهی برسد و به اشتباه خود پی ببرد. بیتابیها و عجلهها معمولا باعث میشود من خطای او را با خطای دیگر و یا بدتر از آن جبران کنم و نتایج عکس از آن بگیرم و این واکنش نامناسب، آتش اختلاف را دامن میزند.
خانم علمیفرد در ادامه به آیات قرآن دربارهی عفو گذشت اشاره کرد و گفت: خداوند در آیه 22 سوره نور میفرماید: «و لیعفوا و لیصفحوا الا تحبون ان یغفرالله لکم و الله غفور رحیم»، باید مؤمنان عفو و صفح پیشه کنند و از بدیها درگذرند، آیا دوست نمیدارید که خدا هم در حق شما مغفرت (و احسان) فرماید؟ و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است. پس بیایید ما نیز از این خصلت چشمپوشی جهت سعادتمندی خود و خانوادههایمان استفاده کنیم.
وی در ادامه گفت: گذشت کردن و تغافل تا جایی اهمیت دارد که خداوند در قرآن کریم عفو و چشمپوشی از خطا را جزو موارد احسان میداند و کسی که احسان میکند محبوب خداوند است،چه چیزی از این بالاتر که محبوب پروردگار متعال باشیم و جایگاه احسانکنندگان در نزد پروردگار چه جایگاه نیکوئیست. زن و مرد هر کدام در مواقع مختلف میتوانند از این صفت ارزشمند و به تعبیری از این موقعیت ارزشمند استفاده کنند و با گذشت، نسبت به طرف مقابل محبوب خالق خویش باشند.