کد مطلب: 121503 تعداد بازدید: ۱۷۷

جایگاه تقوا در زندگی

یکشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۴۸:۱۷
جلسه ی اخلاق با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مرادپور موسس و امام جمعه محترم شهر ابهر با حضور طلاب با موضوع تقوا در تاریخ 16 فروردین 1401 در مدرسه علمیه فاطمیه(س) شهر ابهر برگزار گردید.

به گزارش خبرگزاری حوزه حجت الاسلام والمسلمین مرادپور ضمن عرض تبریک سال جدید و تبرک حلول ماه مبارک رمضان، تقارن این دو عید را به فال نیک گرفتند و ماه رمضان را بهترین فرصت برای تمرین تقوا دانسته و توصیه کردند که از دعاها و اعمال این ماه مبارک غافل نشده و از خواندن قرآن نیز به هر مقدار که مقدور است بهره برده شود.

موسس حوزه، تقوا را مانند چراغی که یک مسیر تاریک را روشن می‌کند و ظلمات را از بین می‌برد معرفی کرده و با دست داشتن مشعل تقوا مسیر برای حرکت را روشن می‌سازد.

امام جمعه بیان کرد: تقوا دژ محکم در برابر معصیت و گناه است تقوای الهی به معنای این است که انسان اموری را که خداوند نمی‌پسندد انجام ندهد و همه‌ی کارها را برای خداوند انجام می‌دهد در دین اسلام بر تقوای الهی تاکید به سزایی شده است انسان باتقوا در هر جا و هر مکانی باشد مرتکب خلاف نمی‌شود در ادامه به بیان ماهیت تقوا و آثاری که برآن مترتب می‌شود را مطرح نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین مرادپور افزود: تقوا در شرع به معنای خویشتن داری انسان ازمخالفت با حق است یعنی انسان خود را از ترک واجبات و به جا آوردن محرمات باز دارد بنابراین تقوا یعنی عمل کردن برطبق ضوابط الهی و فرمانبردار حق بودن، در جمیع رفتار و کردارها می‌باشد.

موسس حوزه گفت: تقوا حالتی نفسانی و پلیس درونی است که باعث می‌شود انسان طبق ضوابط انسانیت و مذهب عمل کند و ذره‌ای مخالفت نکند او را ملزم می‌کند که واجباتش را به جا آورد و محرمات را ترک کند و قرآن هادی راهنمای کسی است که این حالت را داشته باشد و به چنین کسی وعده داده شده کسی که تقوای الهی را رعایت کند خداوند برایش راه خروجی قرار می‌دهد و از جایی که گمان نمی‌کند روزیش را می‌رساند.

وی در پایان جلسه گفت: تقوا مراتبی دارد و مرتبه اولش ان است که انسان واجباتش را به جا آورد و محرمات را ترک کند به قول شهید بهشتی، (بهشت را به بها دهند نه به بهانه) لذا کسب رضایت خداوند نیز با همت و تلاش میسر خواهد شد.