استاد اخلاق مدرسه علمیه خدیجه کبری (علیهاالسلام)
اختالقرآن
پنجشنبه ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۰۰:۳۵:۰۷به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه کبری (علیهاالسلام)، خانم عباسی در جلسهی اخلاقی که با طلاب این مدرسه داشت به بیان نکاتی در خصوص صحیفه سجادیه پرداخت و گفت: صحیفه اختالقرآن و نهجالبلاغه برادر قرآن است. صحیفه مشتمل بر پنجاه و چهار دعا که دعای مکارمالاخلاق آن دارای بیست و پنج بند است و بیست و دو بند آن با صلوات آغاز میشود.
وی بیان داشت: صحیفه، املای امام سجاد(علیهالسلام) است و مورد پذیرش شیعه و سنی است؛ علمای اهل سنت به خصوص شیخ طنطاوی اقرار دارند که این صحیفه، فوق کلام مخلوق و دون کلام خالق است. از نظر حضرت آیتالله خامنهای دعای بیستم را داروی شفابخش اخلاقی است که باید در آن تدبر کرد.
وی گفت یکی از ویژگیهای دعای مکارمالاخلاق، شروع آن با صلوات است و افزود: به این دلایل: 1. شرایط سیاسی در آن عصر بود که کسی نمیتوانست نامی از ائمه ببرد، 2. رسیدن به غایت خلقت (انسان کامل)، 3. الگودهی، 4. ائمه (علیهمالسلام) باب رحمت بودن، 5. تامین استجابت دعا، امام سجاد (علیهالسلام) دعای خود را با صلوات آغاز میکردند.
در ادامه این استاد اخلاق گفت: کل دعای مکارمالاخلاق چکیدهی این چهار خواسته است:
1. و بَلِّغ بإیمانی اَکمَلَالإیمان
2. واجعَل یَقینی افضَلَالیَقین
3. وَانتَه بِنیتی إلی اَحسنالنیّات
4. و بِعَمَلی إلی احسنالأعمال
در خصوص مورد اول، حضرت، ایمان را طلب نمیکند؛ بلکه کاملترین را میخواهد و اصل این است که ایمان نباید ثابت بماند.
در مورد دوم از خداود طلب بافضلتترین یقینها را خواستاریم و بهترین یقین هم، حقالیقین است.
در خصوص مورد سوم هم بیان داشت: پشتیبانی عمل با نیت است و آن چیزی که انسان را وادار به عمل میکند نیت است.
و در خصوص مورد آخر هم 3 نکته مطرح شد: 1. ثبات در ایمان، 2. استمرار در ایمان، 3. تکامل در ایمان.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یقین در قلهی ایمان قرار دارد و یقین از دو چیز برمیخیزد: 1. علم به معلوم، 2. خلاف آن وجود نداشته باشد.
