کد مطلب: 121275 تعداد بازدید: ۱۲۲

کارشناس و مشاور خانواده خانم عباسی:

جایگاه زن و مرد در زندگی مشترک

یکشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۳۱:۳۷
«طبق فرمایش قرآن، زن مایه‌ی سکونت و آرامش است»

به گزارش روابط عمومی موسسه اموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها)، کارگاه آموزشی با موضوع هنر زن بودن با رویکرد کارکرد اخلاق در حسن تعاملات با حضور کارشناس محترم خانم عباسی در اسفندماه سال 1400برگزار شد.

خانم عباسی در این نشست به ارزش جایگاه هر یک از زن و مرد پرداخت و گفت: در اسلام مرد سالاری و زن سالاری مفهومی ندارد  بلکه توجه اسلام به جایگاه سالاریست، در خانواده و در جامعه، زن و مرد هر کدام جایگاه خود و ارزش‌ها و نقش‌های خود را دارند، زن در خانواده در نقش مادر و همسر، جایگاه بسیار والایی دارد و باید با عاطفه‌ی بالایی که دارد کانون گرم خانواده را حفظ کند اگر این وظیفه مورد غفلت واقع شود زندگی از مسیر اصلی خود خارج خواهد شد.

ایشان در ادامه گفت: زمانی زندگی از مسیر اصلی خود خارج می‌شود که زن در جایگاه طبیعی خود نباشد و مرد نیز در جایگاه خود که تکیه‌گاه خانواده است نباشد و به این ترتیب شیرازه زندگی از هم می‌پاشد و دوام زندگی از بین خواهد رفت.

ایشان در ادامه اظهار داشت: زمانی که امیرالمومنین علی(علیه السلام) از پیامبر(صلی الله علیه وآله وسلم) درخواست کردند که تقسیم کار بین ایشان و حضرت زهراء(سلام الله علیها) را بکنند، پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند: کارهای بیرون از خانه را علی(علیه السلام) به عهده بگیرد و امورات داخل خانه را زهرا(سلام الله علیها)، زیرا زن آنقدر توان ندارد که هم بیرون از خانه فعالیت کند و هم در داخل منزل به امورات منزل و فرزندآوری و تربیت فرزند مشغول باشد زیرا(المراه ریحانه)؛ زن گل است و با کارهای سخت و طاقت‌فرسا طراوت و تازگی خود را از دست می‌دهد.

خانم عباسی ادامه داد: نهاد خانواده با محبت و صمیمیت و تعهد طرفین نسبت به هم پایدار می‌ماند در این باره رابرت استرنبرگ روانشناس غربی یک نظریه ی قابل توجهی دارد به نام مدل مثلثی عشق که عشق را با سه عنصر معرفی می‌کند و اگر در یک رابطه‌ی عشقی این سه عنصر نباشد آن پایدار نخواهد بود.

خانم عباسی در ادامه افزود: در نظریه مثلثی استرنبرگ، که یک ضلع آن هیجان و هوس  است، یعنی هر یک از طرفین باید هوس و میل‌های مخرب خود را کنترل کنند تا دچار تنش و استرس نشوند، ضلع دیگر این مثلث صمیمیت نام دارد، یعنی پیوند عمیق و احساس تعلق بین طرفین و ضلع بعدی تعهد است یعنی شخص می‌پذیرد که  به علاقه و عشق خود پایبند باشد و در تمام فراز و نشیب زندگی و پستی‌ها و بلندی‌ها رابطه و علاقه خود را نسبت به شخص مقابل حفظ کند.

ایشان درباره وظایف یک زن در دوران تأهل اظهار کرد: بعد از تاهل به طور کل وظایف غیر از دوران مجردیست و همانگونه که در دوران مجردی با مشکلات و مسائلی روبه‌رو بوده، در دوران تاهل نیز قطعا مسائل و مشکلاتی دارد ولی جنس و نوع آن‌ها فرق دارد و مهارت برخورد با این مشکلات اهمیت به‌سزایی دارد. یک زن در دوران متاهلی نیاز به عشق‌ورزی دارد و باید دقت کرد که عشق داد و ستد نیست و باید بدون شرط باشد.

ایشان در ادامه با اشاره به آیه قرآن کریم در رابطه با هدف از ازدواج گفت: قرآن در سوره رم آیه 21  می فرماید: هدف از ازدواج آرامش است. و این جز با عشق‌ورزی و درک متقابل و فهم تفاوت‌ها ممکن نیست. یک همسر و یک مادر باید کانون مهر و محبت و عاطفه باشد و با کلماتی که در محیط خانه نسبت به فرزندان و همسر خود به کار می‌برد در واقع نوعی تربیت در مکالمات و اظهارات را برای فرزندان خود به بار می‌آورد.

خانم عباسی در ادامه گفت: یک زن هنرمند و مقید به واجبات، با روایات اهل بیت(علیهم السلام) زندگی می‌کند، زیرا هر آنچه در روایات درباره وظایف یک زن آمده دقیقا به هدف سعادتمندی خود او و خانواده و جامعه است. پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) میفرمایند: سه گروه از زنان هستند که به پاداش بزرگی از سوی خداوند نائل می‌شوند: زنی که بر بد اخلاقی همسرخود صبوری کند، زنی که مهریه خود را ببخشد و زنی که برغیرت همسر خود صبر کند.