اقرا باسم ربک الذی خلق
چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۲۱:۲۴:۰۹به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا(س) زنجان، روز دوشنبه 9 اسفندماه 1400 ویژه برنامه عید مبعث با سخنرانی سرکار خانم زینب کریمی از مبلغات فعال مدرسه و مولودی خوانی سرکار خانم محمدی در مدرسه علمیه الزهرا "س" برگزار گردید.
ایشان پیرامون عید بزرگ مبعث چنین گفت: روز مبعث، روز برانگیختن خردهایی است که در تابوت خُرافهگرایی، هوسپرستی و جهلپیشگی دفن شده بود. آن روزها، دختران معصوم، به جای آغوش گرم مادر، در دامان سرد خاک میخفتند و جوانان بلند قامت، در جنگ جهالتها، جان به بارش تیرها میدادند و زنان بیپناه، در بند اسارت میزیستند.
در راستای فلسفه مبعث پیامبر(ص) فرمودند: پس از شناخت پيامبر خدا(ص)، مهمترين مسئله در زمينه معرفت شخصيت پيامبر اعظم(ص)، آشنايى با فلسفه مبعث پیامبر(ص) است. تنها تفاوت فلسفه خاتم الانبیا(ص) با دیگر پیغمبران الهی این است که او برنامه پیامبران گذشته را تکمیل نموده و بدین جهت نبوت به او ختم میگردد.
با عنايت به اين نكته، میتوان فلسفه مبعث از نگاه قرآن را در دو عنوان كه حاكى از يك واقعیتاند، خلاصه كرد كه عبارتاند از: دعوت به خدا ،تكامل انسان
فلسفه بعثت انبيا، تكامل انسان و پاسخگويى به نيازهاى مادّى و معنوى اوست. ساير امورى كه در تبيين حكمت بعثت انبيا در قرآن بدانها اشاره شده است. در واقع، فروع اجابت دعوت خدا، و جزئيات اجراى برنامه الهى تكامل انسان، از جانب انبياى الهى است ایشان در ادامه افزودند: هدف از بعثت انسانسازی است.
امیرالمومنین(ع)در تبعیت از حضرت رسول اکرم(ص) میفرماید: به پیامبر اکرم صلوات الله اقتدا نمایید.
در قرآن کریم نیز داریم لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَ الْيَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا رسول خدا(ص) الگوی شایسته و نمونه شما است.
ما در روابط و رفتارهایمان باید پیامبر اکرم(ص) را الگو قرار دهیم از جمله روشهای پیامبر اکرم(ص) بیدار کردن وجدانهای فکری مردم بود. وجدان یعنی عقل انسان و یکی از کارکردهای عقل این است که انسان رو متوجه خودش میکند.
شهید مطهری: شاید منظور از وجدان همان ندای فطری انسان است که با نام نفس لوامه در قرآن کریم آمده است. قبل از بعثت جامعه اعراب متزلزل بود، آداب اجتماعی ضعیفی داشتند. پیامبر اکرم(ص) در چنین جامعهای مبعوث شدند. اگر بخواهیم گریز بزنیم به زندگی خودمان میبینیم که چقدر فخرفروشی رواج پیدا کرده و انسانها در پی نشان دادن اموال خود به یکدیگر هستند.
از ویژگیهای اعراب جاهلی فخرفروشی بود. اگر ما نیز دچار فخرفروشی شویم تفاوتی با اعراب جاهلیت نداریم پس سعی کنیم به این نکات ریز در زندگی شخصی اهمیت دهیم.
لازم به ذکر است در ادامه برنامه سرکار خانم محمدی به مولودخوانی پرداخت و از طلاب شرکتکننده پذیرایی به عمل آمد.
