کد مطلب: 119977 تعداد بازدید: ۱۸۶

مدیر مدرسه علمیه خدیجه‌کبری(س) زنجان، خانم علمی‌فرد:

ماه رجب، ماه استغفار

چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۴۲:۱۶
مصداق اطاعت از خداوند این است که به خاطر خدا غیبت و تجسس و اسراف و ... را ترک کرده و عبادت خداوند را در زندگانی داشته باشیم و چون خداوند مولا و ما عبد هستیم این اطاعت باید بی چون و چرا باشد.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه خدیجه‌کبری (علیهاالسلام) در ساعت ۱۰:۳۰روز ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰جشن ولادت با سعادت مولی‌الموحدین، حضرت امیرالمومنین(علیه السلام)، با سخنرانی خانم‌ها علمی‌فرد و بیات‌منفرد در مکان حوزه علمیه حضرت خدیجه کبری(سلام الله علیها)، برگزار شد.

در این مراسم ابتدا، خانم علمی‌فرد با ذکر صلواتی بر محمد و آل محمد صحبت هایشان را آغاز کردن و نوید اضافه شدن تفسیر قرآن در هفته‌های آینده را به اعضای هیئت این مجموعه دادند و تفسیر سوره‌هایی چون نور؛ احزاب و انعام را که حاوی مطالب اخلاقی هستند به مخاطبان پیشنهاد داده و انتخاب سوره برای تفسیر را به آن‌ها واگذار کردند.

خانم علمی‌فرد، ماه رجب را ماهی پربرکت خوانده و رحمت خداوند را در این ماه لحظه به لحظه شامل حال بندگانی که آن را درک می‌کنند دانست و با اشاره به اینکه اذکار و دعاهای مختلفی در این ماه برای استغفار و دعا سفارش شده است، گفت: این‌ها راهی برای پاک شدن و آماده شدن بنده‌ها برای ماه مبارک رمضان است. و اذکاری که در لفظ می‌گوییم کم‌کم به جانمان نفوذ کرده و تاثیر خود را خواهد گذاشت، پس نباید از این ماه غافل شد به خصوص از ایام بیض که ۳روز از آغاز ولادت حضرت علی علیه‌السلام یعنی ۱۳رجب است.

ایشان با اشاره به فرازی از دعای کمیل که برخی گناهان، نعمت‌ها را تغییر می‌دهند گفت: مراسم اعتکاف نعمتی بود که از دست دادیم ولی می‌توان در این ایام با نمازها و روزه گرفتن و اعمال ام‌داود، باعث محرومیت خودمان از رحمت خداوند نشویم، عظمت ماه رجب به اندازه‌ای است که وقتی ماه رجب وارد شد باید به سجده‌ی شکر افتاد و اگر از رحمت خداوند در این ماه که بسیار گسترده است استفاده نکنیم، درواقع مقصر خودمان هستیم مثل کسی که از نعمت خورشید استفاده نکند!

ایشان در ادامه با یادآوری شب میلاد حضرت علی علیه‌السلام، گفت: در این ماه از خداوند بخواهیم هرچه به خوبان عطا می‌کند به ما هم بدهد و امشب؛ زیارت ائمه در این دنیا و شفاعتشان در آخرت را عیدی ما قرار دهد.

ایشان در ادامه با اشاره به مهجور بودن نهج‌البلاغه، روایتی از حضرت علی علیه‌السلام در این کتاب را بیان کرد و گفت: حضرت در این روایت حدود جوانمردی را مشخص کرده است و اول آن را اطاعت از خداوند معرفی کرده است. مصداق اطاعت از خداوند این است که به خاطر خدا غیبت و تجسس و اسراف و ... را ترک کرده و عبادت خداوند را در زندگانی داشته باشیم و چون خداوند مولا و ما عبد هستیم این اطاعت باید بی‌چون و چرا باشد.

علمی‌فرد، به بیانِ ادامه‌ی حدیث پرداخته و آخر جوانمردی در این روایت را پرهیز از انجام کارهای بد و پست معرفی کرد. و مصداق کارهای پست و بد را غیبت دانست که کسی آنقدر ذلیلانه به جای صحبت با شخصی، پشت سر او غیبتش را بکند بی‌شک مصداقی از کار پست است. ایشان افزود: ان‌شاءالله خداوند پرهیز از این کارها را به ما عنایت کند و باید مواظبت کنیم و این دنیا را که فرصت عمل داریم غنیمت شماریم که پس از مرگ دستمان از دنیا کوتاه است و کاری از ما بر نمی‌آید.

وی، سپس با ذکر احکامی طبق روال همیشگی هیئت‌های این حوزه، به صحبت‌های خود پایان داد.