کد مطلب: 119976 تعداد بازدید: ۱۳۵

نماینده مردم در مجلس دکتر مصطفی طاهری:

جهاد تبیین

چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۳۲:۱۱
«علت اصلی تورم، کسری بودجه است و راه‌های جبران کسری بودجه یا فروش اموال دولت است و یا اوراق بهادار و یا چاپ پول»

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها)، به مناسبت ایام الله دهه فجر، دکتر طاهری نماینده محترم مردم در مجلس در موسسه آموزش عالی نورالزهراء(س) حضور یافتند و به ایراد سخن  با موضوع مسائل اقتصادی کشور پرداختند.

آقای طاهری ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی بر زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا و امام شهدا تاکید کردند و گفتند: انقلاب اسلامی را با اطاعت از ولی امر مسلمین و تبعیت از ایشان می‌توان زنده نگهداشت و تنها از این طریق و مسیر است که اسلام زنده خواهد ماند و به نسل‌های آینده خواهد رسید. و طبق فرمایش مقام معظم رهبری زنده نگهداشتن یاد و نام شهدا کمتر از شهادت نیست.

ایشان در ادامه به مسئله مورد تاکید مقام معظم رهبری پرداختند و گفتند: با توجه به اینکه مسئله تبیین و شفاف‌سازی یکی از موارد مهمی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید دارند و از آن با عنوان جهاد تبیین یاد می‌کنند، من نیز به نوبه خود به این امر می‌پردازم و در رابطه با مهم‌ترین مسئله که اقتصاد است به تبیین و شفاف‌سازی مسائل خواهم پرداخت.

آقای طاهری در رابطه مسائل و مشکلات اقتصادی و تورم در کشور گفتند: با توجه به اینکه تورم محسوس در جامعه نتیجه کسری بودجه است و در نتیجه دولت باید به دنبال راهکار جبران کسری و افزایش بودجه باشد.

ایشان در ادامه گفتند: کسری بودجه از سه راه قابل افزایش است: از جمله راه‌های جبران کسری بودجه، یا فروش اموال دولت است و یا اوراق بهادار و یا چاپ پول، راه اول بهترین راه است و با تدابیر درست دولت می‌تواند سود قابل توجهی به دست آورد، اما راه دوم و سوم بدترین راه ممکنه می‌باشد زیرا در صورت فروش اوراق بهادار دولت متعهد به پرداخت سود زیاد به خریداران می‌شود و در نتیجه در سال‌های بعد دچار مشکل پرداخت خواهد بود و اگر راه چاپ پول را انتخاب کند در نتیجه کشور دچار افزایش تورم خواهد شد.

آقای طاهری در رابطه با بودجه سال 1401 و مصوبات مجلس اشاره کردند و گفتند:کل بودجه کشور چیزی حدودا 5000 همت یعنی (5میلیون میلیارد تومن) در سال آینده خواهد بود.  نمایندگان مجلس در سال اول ورود به مجلس، یک احکام انظباتی تعیین کردن که طی آن  یکی از شرکت‌های دولتی(شرکت نفت) باید رابطه مالی خود را با دولت شفاف کند، سال‌های قبل دوسوم یعنی حدودا 70 درصد بودجه متعلق به شرکت‌های دولتی(اعم از بانک‌ها و شرکت‌های نفت، برق، گاز و ...) بود و یک‌سوم آن بودجه عمومی کشور بود، این بودجه خیلی غیرشفاف است چون علاوه‌بر اینکه در مجلس بررسی نمی‌شود، دیوان محاسبات نیز بر آن نظارت ندارد. و این تاریکخانه ایست که انواع فسادها از آنجا شکل می‌گیرد، مانند حقوق‌های نجومی و انواع فسادهای مالی و ...

ایشان در ادامه تصریح کردند: دانشجویان، طلاب و سایر اقشار و نخبگان باید از مجلس مطالبه‌گری کنند تا این تاریکخانه‌ی شرکت‌های دولتی به شفافیت برسد.