کد مطلب: 118343 تعداد بازدید: ۱۶۳

بررسی خطبه فدکیه از دیدگاه مراجع

سه شنبه ۲۱ دى ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۱۷:۲۲
بررسی نظرات آیات عظام درباره‌ی خطبه فدکیه، فعالیتی از مدرسه علمیه معصومیه قیدار

به گزارش روابط عمومی مرسه علمیه قیدار ،در دی ماه 1400، به دلیل اهمیت بالای فراگیری خطبه‌ی حضرت زهرا (علیهاالسلام)، و تشویق طلاب به مطالعه و فراگیری این خطبه؛ اقدام به بررسی نظرات آیات عظام درباره‌ی خطبه‌ی حضرت پرداخت و در قالب پنج بروشور ارائه داد.

بروشور اول: سخنان مقام معظم رهبری(مدظلع‌العالی) درباره‌ی خطبه‌ی حضرت زهرا علیها السلام «بشریت یک جا مرهون فاطمه زهرا علیها السلام است و هر کلمه و اشاره فاطمه زهرا علیها السلام باید برای ما یک سرمشق باشد».

بروشور دوم: نظر آیت‌الله صافی گلپایگانی(حفظه الله) درباره‌ی خطبه‌ی حضرت زهرا(سلام الله علیها) «این خطبه را که حضرت صدیقه طاهره(س) بالبدیهه والارتجال انشاء فرمودند، از معجزات باهره‌ی ظاهره‌ی خاندان رسالت و منبع مهم حقایق عالیه و مطالب حقّه است».                  

بروشور سوم: سخنان آیت‌الله مکارم شیرازی(حفظه الله) درباره‌ی خطبه‌ی حضرت زهرا علیها السلام                                          «زندگی حضرت زهرا(علیها السلام) سرمشق بسیار آموزنده‌ای برای همه‌ی زنان جهان، بلکه برای همه‌ی مردان نیز می‌باشد. مخصوصا خطبه‌ی مسجد، نشانه‌ی آشکاری از مقام علم و تقوا، ژرف‌نگری و فداکاری و شجاعت و سخنوری آن حضرت است».

بروشور چهارم: نظر آیت‌الله جوادی آملی حفظه الله درباره‌ی خطبه‌ی حضرت زهرا(علیها السلام) «سرِّ اینکه خطبه جهانی وجود مبارک صدّیقه کبری توانست به میراث فرهنگی راه پیدا کند و ثبت ملی شود و قداست ناملموس را به خود اختصاص دهد، این است که این ذات مقدس، همانند ذوات مقدس ائمه اطهار (علیه السلام ) چیزی جز قرآن نمی‌گویند».

بروشور پنجم:  نظرات آیت‌الله شبیری زنجانی حفظه الله درباره‌ی خطبه حضرت زهرا(سلام الله علیها)«این خطبه، مصداق اتم کریمه که در آن عصاره‌ی رسالتِ حضرت ختمی مرتبت و خلاصه دین و شریعت و آموزه‌های بنیادین دانش‌های اسلامی -از عقاید و اخلاق و فقه و حدیث و تفسیر و تاریخ و ادب و آیین دادرسی و شیوه سخنوری و درس اخلاق و زندگی -گنجانده شده است».