کد مطلب: 117048 تعداد بازدید: ۲۱۰

سالروز ارتحال عالم مجاهد آیت الله محمدتقی مصباح یزدی

دوشنبه ۶ دى ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۸:۰۱
روز شنبه چهارم دی‌ماه 1400ویژه برنامه‌ای به مناسبت ایام فاطمیه و سالروز ارتحال آیت الله مصباح یزدی با سخنرانی استاد اسمعیلیان مدیریت محترم مدرسه علمیه الزهرا(س) برگزار شد.

روز شنبه چهارم دی ماه 1400ویژه برنامه ای به مناسبت ایام فاطمیه و سالروز ارتحال آیت الله مصباح یزدی با سخنرانی سر کار خانم اسمعیلیان مدیریت محترم مدرسه علمیه‌الزهرا(س) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه‌الزهرا(س) زنجان، در ابتدای برنامه سرکار خانم اسمعیلیان پیرامون تقویت انگیزه طلبگی با توجه به الگوگیری از سیره مرحوم آیت الله مصباح یزدی سخنرانی کرد.

سرکار خانم اسمعیلیان ابتدای برنامه را با حدیثی از امام علی(علیه‌السلام) آغاز نمودند: "اذَا ماتَ العالِمُ ثُلِمَ فِی الاسْلامِ ثُلْمَهٌ لا یَسُدُّها شَیْءٌ الَی یَوم ِالقِیامَهِ". «هر گاه عالمی فوت شود رخنه‌ای جبران‌ناپذیر در اسلام ایجاد می‌شود که تا روز قیامت هیچ چیز آن را فرو نمی‌‌پوشد». مصداق این حدیث را می‌توان آیت الله مصباح دانست.

 شخصیت امام خمینی(ره) هم مصداقی برای این روایت است، با اینکه جایگزین شایسته‌ای برای ایشان بود، لکن رخنه نبودن امام خمینی(ره) بر تن اسلام وجود داشت.

ایشان در ادامه بیانات خود فرمودند: آیت الله مصباح متفکری برجسته بودند و  هجمه دشمن بیشتر در زمینه سیاست آیت الله مصباح بود. ایشان، به گفته اساتیدشان از نظر خودسازی و تهذیب نفس و تربیت نفس الگو و نمونه بودند. ایشان از ابتدای طلبگی و حتی شاید از کودکی اقبال به دنیا نداشته‌اند با اینکه امکانات زیادی در اختیار داشته‌اند.

خانم اسمعیلیان در ادامه چند مورد از ویژگی‌های آیت الله مصباح را برشمردند و شرح مختصری بیان کردند:

1- پرهیزگاری؛ از دوران نوجوانی ایشان متفاوت بودند و در طریق توحید حرکت می‌کردند.

2- عدم تعلق به دنیا؛ به این یقین رسیده بودند که به این دنیا تعلق ندارند. شاید یکی از امور موثر در این مورد، اساتید آیت الله، از جمله امام خمینی(ره) می‌باشند که در این نوع شیوه و روش موثر بوده‌اند.

3- تهذیب نفس؛ با امکاناتی که داشتند و ویژگی‌هایی که داشتند به تهذیب و تربیت نفس پرداخته بودند.

4- توجه و توسل به ائمه علیهم‌السلام

ایشان در ادامه بخش‌هایی از فعالیت‌های موسسه امام(ره) را تشریح کردند و خاطر نشان کردند: یکی از برکات زندگانی آیت الله مصباح، تاسیس موسسه امام خمینی(ره) است. این موسسه فعالیت‌های مختلفی از جمله پاسخگویی به شبهات به زبان‌های زنده مختلف دنیا  انجام می‌دهد. هدف از این کار پاسخگویی به شبهات در زبان و فرهنگ کشورهای مختلف است. آیت الله مصباح با تشویق و حمایت امام(ره)، موسسه باقرالعلوم را تاسیس کردند که بعد از ارتحال امام(ره) به موسسه امام خمینی(ره) تغییر یافت.

از ویژگی‌های دیگر آیت الله مصباح می‌توان به آینده‌نگر بودن او و همچنین سیاست‌مدار بودن او اشاره کرد، به طوری که شبکه‌های معاند او را نمونه دیگری از آیت‌الله خامنه ای می‌نامند و حتی از او به آیت الله خامنه‌ای بدون روتوش نام میبرند.

در فراز دیگری به سخنان حضرت آقا درباره ایشان اشاره کردند که می‌فرمایند: «آیت الله مصباح، متفکری برجسته (که در بیشتر زمینه‌ها کتاب نگاشته‌اند از جمله اخلاق، عقاید، فلسفه  علم و آثارشان گسترده است) مدیری شایسته، دارای زبانی گویا در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. خدمات ایشان در تولید اندیشه‌ی دینی و نگارش کتب، راه‌گشا  و در تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار، و در حضور انقلابی در همه میدان‌هایی که احساس نیاز به حضور ایشان می‌شد، حقا و انصافا کم‌نظیر است. پارسایی و پرهیزگاری خصلت همیشگی ایشان از دوران جوانی تا آخر عمر بود و توفیق سلوک در طریق معرفت توحیدی، پاداش بزرگ الهی به این مجاهدت بلندمدت است.»

مدیر حوزه علمیه الزهرا(س) در حسن ختام به معرفی کتاب "دین و سیاست" از آیت الله مصباح یزدی پرداختند و بخش‌هایی از کتاب را به طور مختصر تشریح کردند و گفتند:

توطئه‌های دشمن در سه حوزه هجمه بیشتری دارد؛

1-    شبهه اول جدایی دین از سیاست است؛ آموزه‌های ما این را ثابت می‌کند که دین از سیاست جدا نیست. مثل عاشورا، مثل دوران امامت امام علی(ع) و یا دوران حکومت پیامبر(ص)

2-    شبهه دوم عدم نیاز به ولایت فقیه است؛ دین یک سری آموزه‌هایی دارد. مثل نماز، روزه، خمس، امر به معروف و نهی از منکر و ... یعنی اینکه دین قوانینی دارد که اجرای این قوانین نیاز به یک حاکم و یک حکومت دارد و این حاکم باید کسی باشد که به احکام و قوانین اسلام از همه بیشتر آشنا باشد. زیرا قرار است این احکام را اجرا کند. پس باید کسی باشد که شبیه پیغمبر و امام باشد و تعلق به دنیا نداشته باشد، حریص به دنیا نباشد و به مسائل روز آشنا باشد. پس وجود ولایت فقیه لازم است.

3-    شبهه سوم در صورتی مطرح است که ولایت فقیه را می‌پذیرند اما به شخص فقیه ایراد می‌کنند. گاهی گفته می‌شود مثلا شورایی باشد و ... در صورتی که اگر هر کس دیگری در جایگاه ولایت فقیه باشد باز هم ایراد وارد می‌کنند.

برنامه با مدیحه‌سرایی خانم نظری ادامه پیدا کرد و در پایان برنامه سفره احسان به مناسبت ایام فاطمیه از طرف طلاب و مدرسه به پایان رسید.