کد مطلب: 116891 تعداد بازدید: ۱۳۰

فعالیّت‌های پژوهشی در هفته‌ی پژوهش سال 1400

شنبه ۴ دى ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۴۹:۴۱
کارگاه مقاله نویسی به صورت حضوری در مکان اجتماعات طلاب مدرسه علمیه معصومیه (س) قیدار، در هفته پژوهش بین طلاب پایه ی سوم و چهارم و پنجم برگزار گردید.

کارگاه مقاله نویسی به صورت حضوری در مکان اجتماعات طلاب مدرسه علمیه معصومیه(س) قیدار ،بین طلاب پایه ی سوم و چهارم و پنجم برگزار گردید.

این کارگاه با رویکرد کار عملی و به صورت نوشتاری، توسط واحد پژوهش؛ با ارائه‌ی خانم رجبی سطح 3 کلام اسلامی و پژوهشگر برتر انجام شد.

ایشان به مسئله‌ی اهمیت پژوهش پرداختند و به همه طلاب توصیه کردند که  مسئله‌ی پژوهش را به طور جدی پیگیر باشند. ابتدا در مورد ساختار یک مقاله توضیحاتی  کلی بیان نمودند و با روش نوشتاری، به ساختار مقاله (عنوان، چکیده، مقدمه، بدنه‌ی مقاله، نتیجه‌گیری، فهرست منابع) جایگاه موضوع‌یابی، مسئله‌یابی و ... پرداختند.

برگزاری ژورنال کلاب با همکاری دو مدرسه علمیه معصومیه(س) قیدار و خدیجه کبری(س) زنجان به صورت مجازی از دیگر برنامه‌های هفته پژوهش بود. در این برنامه خانم شفیعی طلبه‌ی سطح 3 تربیت مدرس و استعداد برتر سطح 2 و سطح 3 حوزه‌های علمیه خواهران و با حضور مدیر محترم مدرسه خانم خلیلی به عنوان ناظر و ارزیاب  جلسه، مقاله‌ی خود را ارئه کرد.

مقاله‌ای با عنوان «بررسی عناصر امیدبخشی در بیانیه‌ی گام دوم انقلاب»که دارای اشکالات ویرایشی و نگارشی و محتوایی بود در اختیار طلاب قرار گرفت تا با مطالعه‌ی مقاله، طلاب به چالش کشیده شده و به ارائه ی نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود بپردازند.

و در ادامه طلاب، نظرات و انتقادات و پیشنهادات خود را ارائه نمودند و خانم شفیعی پاسخگو بودند. در پایان بحث سر کار خانم خلیلی مباحث را جمع‌بندی نموده و ایرادات  مقاله را تبیین کرد.

همچنین در هفته‌ی پژوهش و همزمان با جشن ولادت حضرت زینب(س) از شرکت‌کنندگان در مسابقات کتابخوانی و انتخاب بهترین چکیده که در هفته‌ی کتاب برگزار شده بود از جمله مسابقه‌ی کتابخوانی (کتاب جلوه‌ی حق)، نوشته آیت الله مکارم شیرازی که به صورت حضوری و مجازی در مدرسه برگزار شده بود و اهدای جوایز به 4 نفر از برندگان چکیده‌نویسی؛ در غرفه‌ی برپا شده در حرم مطهر حضرت قیدار نبی(ع)، تو سط مدیریت محترم سرکار خانم خلیلی و اساتید محترم تقدیر به عمل آمد.

برپایی نمایشگاه دستاورد مقالات و پایان‌نامه‌های طلاب سطح ۲مدرسه، از دیگر برنامه‌های اجرا شده در هفته‌ی پژوهش بود.

علاوه‌بر سایر برنامه‌ها نشست علمی -پژوهشی آرایش‌های نوظهور، توسط دکتر تفتی در تاریخ برگزار گردید. این جلسه با همکاری مدارس معصومیه(س)قیدار و حضرت معصومه(س) خرمدره و خدیجه‌کبری(س) زنجان اجرا شد. مختصری از مباحث جلسه بدین شرح می‌باشد:

 ایشان در ابتدا روایتی از امیرالمومنین(ع) بیان فرمودند: «اگر سرافرازی می‌خواهید باید این را در اطاعت از خدا طلب کنید و بدترین مردم کسانی هستند که در اطاعت خدا از مردم می‌ترسند و اطاعت از مردم را مقدم بر اطاعت از خدا می‌دانند. این بدترین حالتی است که یک انسان می‌تواند داشته باشد». در آرایش‌های نو ظهور مسائل مختلفی وجود دارد ایشان به آرایش‌های مربوط به مژه و ابرو اشاره و احکام مربوطه را بیان کرد. ما در مسائل فقهی یک موضوع و یک حکم داریم، موضوع‌شناسی با خود مکلف است اگر موضوع مشخص شد حکم به تبع آن مشخص می‌شود. اصل مهمی که در دین وجود دارد این است که در وضو و غسل نباید مانع از رسیدن آب وجود داشته باشد وگرنه وضو و غسل باطل است؛ و به بررسی آرایش‌های نوظهور،کاشت مژه و ناخن و ... پرداختند.

همچنین کارگاه مهارت‌های موضوع‌یابی با حضور حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای مرتضی حسین‌زاده، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه، توسط مدرسه علمیه برادران سید و خواهران خدیجه‌کبری(س) زنجان، معصومیه(س) قیدار و حضرت معصومه(س) خرمدره، همزمان با هفته‌ی پژوهش در تالار پژوهشی و به صورت مجازی، برگزار گردید.

در این جلسه ابتدا به تلاوت قرآن پرداخته شد و به بررسی مقدمه، منابع انتخاب موضوع، روش یافتن موضوع که شامل (کتاب،دوره‌های فکری، مسائل محوری، روش مکاتب، الگو و شخصیت‌ها) و به روش‌های مختلف که شامل؛ تحلیل، توصیف، مطالعه‌ی تلفیقی، مطالعه‌ی میان‌رشته‌ای، مطالعه‌ی موردی، تاریخی، مقایسه و نقد است، پرداختند.

ایشان در ادامه درمورد نقشه‌ی ذهنی که نمودار درختی است توضیحاتی ارائه داده و شیوه‌ی کاربرد آن را بیان نمودند.

ایشان هم چنین افزودند؛ بارش فکری یا اندیشه باران یک تکنیک خلاقیّت فردی یا گروهی است که در طی آن، با جمع‌آوری فهرستی از ایده‌ها که خود به خود توسط اعضا تولید می‌شود برای رسیدن به یک جمع‌بندی درمورد  یک مسئله تلاش می‌شود و در ادامه  چهار قاعده‌ی بارش فکری را که شامل: ۱.عدم محدودیت تعداد ایده‌ها، ۲. اجتناب از انتقاد، ۳. استقبال از ایده‌های غیرمعمول، ۴. ترکیب و بهبود ایده‌ها می‌باشد، بیان نمودند.

استاد حسین‌زاده در ادامه به سوالات و بررسی موضوعات پیشنهادی طلاب پرداختند و به راهنمایی‌های لازم در مورد مهارت‌های  موضوع‌یابی پرداختند.

در نشست پژوهشی دیگر با موضوع هجمه‌های رسانه‌ای صهیونیزم علیه امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، که در روز پنج شنبه ۲۵ آذرماه ساعت ۹:۳۰ صبح با ارائه‌ی حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد عجمی، سطح۴ مهدویت و مربی رسانه به صورت مجازی برگزار گردید، آقای عجمی به برنامه‌های زمانی آخرالزمانی مسیحیان صهیونیست اشاره کرد.

ایشان اظهار داشت: (تاسیس اسرائیل، بازگشت قوم یهود از نقاط پراکند به اسرائیل، بازسازی معبد دوم سلیمان، حکومت جهانی ضد مسیح، وقوع جهانی آرماگدون) و درباره‌ی هر یک توضیحاتی دادند.

ایشان همچنین به هجمه‌های مختلف که علیه امام زمان (عج) وجود دارد پرداختند و همچنین درمورد هجمه‌های کتاب توضیح دادند که کتاب‌های بسیاری علیه ایشان نوشته شده ولی در مقابل کتابی متناسب برای قشر غربی وجود ندارد و شیعه تا الان یک رویکرد داشته و باید تغییر کند.

در ادامه درمورد هجمه‌های رسانه‌ای و تخریب منجی توسط صهیونیزم علیه امام زمان(عج) که با روش‌های اسلام‌هراسی با تهیه‌ی فیلم‌های مختلف در این‌باره وجود دارد از جمله فیلم دولیتل، مومیایی، کشتی‌گیر و... اشاره کردند که به دنبال آن مهدویت را هم تخریب می‌کنند.

ایشان اشاره کردن در این فیلم‌ها به صورت علنی اسلام‌هراسی می‌کنند. همچنین به آیات مختلفی اشاره کردند که در آن مردم پیامبران را تمسخر و تحقیر می‌کردند.

صهیونیزم از طریق وحشی‌نمایی و نسبت‌های ناروا سبب ترور شخصیت می‌شوند و فیلم‌های مختلفی که متاسفانه بدون آگاهی، در اعیاد مختلف از تلویزیون پخش می‌شوند و در هر کدام توهین به منجی وجود دارد.(فیلم کونگ علیه کونگ، عصر یخبندان، سیاره‌ی میمون‌ها و...) و سبب کمک به دشمنان می‌گردد.

همچمین صهیونیزم به تحریف منجی می‌پردازند؛ تحریف منجی به معنای این است که منجی جهانی وجود دارد ولی شخصی یهودی است نه مسلمان. ایشان تاکید کردند رویکرد شیعه باید تغییر کند و هجومی باشد، باید خودمان تغییر کنیم و منتظر تغییر نباشیم.

از برنامه‌های قابل توجه دیگر در این هفته برگزاری کتابخوانی روزانه به نام  جلوه‌ی حق، نوشته‌ی آیت الله مکارم شیرازی حفظه الله، توسط طلبه‌ی فعال خانم کاظمی، به دلیل اهمیت مطالعه و به خصوص این کتاب در عصر امروز، این کتابخوانی به صورت روزانه در اختیار طلاب قرار می‌گیرد. آشنایی با افکار و عقاید صوفیه که پایه و اساس عرفان‌های نوظهور در عصر جدید می‌باشد و از مسائل مهم روز است. قبل از بارگزاری صوت بعدی، یک سوال از صوت قبلی بارگذاری می‌شود تا به حال ۲۵ صوت از این کتاب در گروه پژوهش مدرسه و گروه پژوه‌یار بارگذاری شده است و به دلیل استقبال طلاب، هم چنان ادامه دارد و پیش‌بینی می‌شود در نیمه‌ی اول دی‌ماه؛ کتابخوانی صوتی به پایان برسد. در پایان این کتابخوانی، به فعالین و برگزیدگان جوایزی اهدا می‌گردد.