کد مطلب: 116873 تعداد بازدید: ۱۴۱

دعا و حفظ عزت مومن

شنبه ۴ دى ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۷:۵۴
مسچی: «دعا کردن در حق یکدیگر از سفارشات و آموزه‌های دینی ماست و یکی از سنت‌های حسنه و قابل تأمل در بین تشیع است»

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها)، در ایام شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها)در جلسه دوم از مراسم ویژه شهادت،خانم مسچی بیانات ارزشمندی را در محفل عزاداران فاطمی اظهار کردند. ایشان در رابطه با موضوع دعا و اثرات آن و دعا درحق دیگر مومنین و موانع استجابت دعا گفتند:

برای همه ما زمانی فرا می‌رسد که وقتی دچار گرفتاری می‌شویم و نمی‌توانیم آن را برطرف کنیم و ناامید از رفع آن گرفتاری هستیم به دعا و استغاثه به پروردگار متعال پناه میبریم اما دعا کردن اصولی دارد و شرایطی جهت استجابت آن وجود دارد که دقت به این نکات بسیار حائز اهمیت است یکی از راه‌های استجابت دعا، طلب حاجت غیر است یعنی برای سایر مومنین دعا کردن و خواسته‌های آنان را بر خواسته‌های خود ترجیح دادن است. در یک روایت امام موسی بن جعفر(علیه السلام) فرمودند: کسی برای برادر دینی‌اش در پشت سر دعا کند از عرش الهی ندا می‌رسد که برای توست صد هزار برابر آن، و در روایت دیگری داریم که امام حسن‌مجتبی(علیه السلام) وقتی حضرت زهرا(سلام الله علیها) را در حال دعا کردن دیدند و از ایشان علت اینکه چرا برای دیگران دعا می‌کنند پرسیدند، ایشان در پاسخ فرمودند:(الجارثم الدار) یعنی مقدم داشتن دیگری برخود.

ایشان در ادامه اافزودند: مقدم داشتن دیگری بر خود توسط ائمه اطهار(علیهم السلام)   نشان دهنده ی اهمیت این سنت است وچقدر دعا برای دیگری ارزشمند ومورد توجه ائمه اطهار(علیهم السلام)  میباشد.در جایی دیگر آمده است که حضرت زهرا سلام الله علیها) در لحظات آخرقبل ازشهادت دعا میکنند وطلب شفاعت امت خود را از خداوند می خواهند واینگونه تضرع مینمایند: «الهی وسیدی اسئلک بالذین اصطفیتهم وببکاء ولدیی فی مفارقتی ان تغفر لعصاة شیعتی وشیعة ذریتی»الهی بحق پیامبرانی که برگزیده ای و بحق اشک هایی که فرزندان من در فراقم از چشمانشان سرازیر می شود از گناهان شیعیان من و شیعیان فرزندان من درگذر. این یعنی ایشان چقدر لبریز از محبت هستند، با وجود آن همه درد و رنج ولی شیعیان خود را فراموش نکرده اند ودر این میان ما چقدر از آنان واوامرشان غفلت داریم.

ایشان در ادامه عنوان کردند: در هنگام دعا کردن چون فقط بحث زبانی نیست ودعا از عمق وجود هر شخص خارج میشود و در مرتبه بعدی نه تنها در زبان جاری میشود بلکه با حالی منقلب روبسوی خداوند متعال کرده واورا ندا میکنیم وسپس مرحله سداد است یعنی وقتی دل پراز یاد خداست دیگر حاجات هم جای خود را به یاد خوداو میدهند وانسان خواسته خود را فراموش می کند. وخداوند میفرماید: هرکس به خاطر مشغول شدن به یاد من ،از درخواست از من باز ماند به او بیش از درخواست کنندگان عطا میکنم، وقتی فرشته وحی بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) نازل شد وگفت خداوند فرمود هرچه بخواهی عطا میکنم ،در جواب فرمودند: درک این لذتی که خداوند چقدر به من نزدیک است مرا کافیست واین لذت را هرکسی درک نخواهد کرد.

خانم مسچی در رابطه با نیاز هر فردی به دعا اشاره کردند وگفتند: دعا یعنی برقراری ارتباط قلبی دلی وروحی وزبانی با خداوند تعالی است وچقدر به این دعا کردن سفارش شده است.وابستگی ما به خداوند ونیازمندی ما به او مانند سایه ایست که هرگز از ما جدا نیست ورفع نیاز ها را باید در دعا کردن وخواستن از خداوند متعال جستجو کرد ولی دل ما ودرون ما با گناه بقدری تیره وتار است که او والطافش وتوجه به را غفلت کرده ایم. واین تیرگی قلب باعث میشود که آن دری که باید به روی قلب ما باز شود بسته بماند از جمله عوامل تیرگی رذایل اخلاقی هستند وباید با دعا وتضرع وعمل به دستورات الهی دل وقلب وروح پاکسازی شوند و دعاها به مرحله استجابت برسند. دعا باعث آرامش روح وروان است همه مردم از جمله بانوان نیاز مبرم به درد دل دارند واین نیاز در بین بانوان به لحظ خصوصیات روحی بیشتر است. ویکی از نیازهای ضروری بانوان است. بعضی از آنچیزی که در دل داریم هرگز حتی به والدین وهمسر خودمان نمیتوانیم ابراز کنیم زیرا ممکن است موجب کینه ،غیبت ،بدبینی ،تهمت و.. شود در این زمینه مشاوران دینی ومذهبی بسیار نقش خوبی در جامعه ایفا میکنند هرچند عده ای از مراجعه به مشاوران امتناع میکنند واین آسیب در خانواده وجامعه را تشدید میکند.خداوند در قرآن به رسول خود میفرماید:با مردم مشاوره کن، زیرا درمشاوره خداوند از زبان کس دیگری با تو صحبت میکندوبرکت خاص خود دارد.الحمدلله تعداد مشاوران دینی ومذهبی ومعتقد به ارزش های دینی در شهر کم نداریم ومراکز قابل اطمینانی جهت مراجعه وجود دارد از جمله در خود این مرکز.

ایشان در ارتباط با رابطه بحث  مشاوره و دعا اینگونه بیان داشتند:  ارتباط بحث دعا به این مسائل از این جهت است که همه ی مردم نیاز به درد و دل کردن و سبک کردن بار خود وچاره جویی گره های خود  دارند و سنا بسیار خوبیست وبار منفی جامعه را تا حدی تخلیه میکند. اما هرقدر هم با دیگران حتی با مشاوران برتر هم درد و دل کنیم هرگز آن آرامشی که در دعا ونیایش با خداوند متعال وجود دارد را نخواهیم داشت.

خانم مسچی درباره ی آثار ونتایج دعا چنین گفتند: مهمترین نتیجه دعا دوری از گناه است همانطور که در قرآن میفرماید ان الصلاه تنهی عن الفحشاء والمنکر یعنی نماز بازدارنده از گناه وهر زشتی دیگریست وریشه نماز همان دعاست بنابراین اهمیت دعا در این آیه مشخص میشود

ایشان همچنین درباره ی موانع استجابت دعا گفتند: موانع استجابت دعا گناه است واثر گناه گاها موجب سلب توفیق از دعا کردن میشود وگاها هم دعا مستجاب نمیشود ،در دعای کمیل آمده «اللهم اغفر لی الذوب التی تحبس الدعا » از جمله این موانع، صفات رذیله، کینه ،کدورت ،غیبت حسادت،که واقعا مانع رحمت الهی است، زمانی درب رحمت الهی باز می شود که این رذایل اخلاقی نباشد ویا فرد در صدد ترک آن رذیله باشد. توسل به اهل بیت (علیهم السلام) از جمله وسیله هایی است که موانع را از راه برمیدارد زیرا اهل بیت منبع فیض الهی اند و این واسطه قرار دادن ایشان است ودر نزد خداوند از اهمیت بسزایی برخوردار است.در بحث توسل به معصومین (علیهم السلام) زیارت جامعه کبیره از جمله سفارشات بسیار موکد است وصاحب حاجات را به مقصد خود میرساند.گاها عدم استجابت دعا مربوط به حکمت پروردگار است، همانطوریکه در زمانهایی از عمرمان بدون خواستن، خداوند حاجاتی را عنایت میکند ولی گاهی ما حتی اگر اصرار هم کنیم ولی به استجابت نمیرسد

 خانم مسچی در رابطه با اهمیت زمان اجابت دعا گفتند: زمان استجابت دعا که در روایات به زمانهای زیادی اشاره شده زیاد است وباید به آن زمانها دقت زیادی داشته باشیم ،یکی از آن زمانها از شب پنج شنبه تا غروب جمعه است .که در غروب جمعه از جمله تاکیدات حضرت زهرا(سلام الله علیها) میباشد. حضرت زهرا (سلام الله علیها) بقدری از دست  عده ای از جماعت اذیت شدندکه آرزوی مرگ کردند ودعا کردند که « اللهم عجل وفاتی» واین آزار واذیتها را بارها حضرت رسول (ص) گوشزد کرده بودند،که درآینده عده ای با فرزندم اینگونه رفتارخواهند نمود.

ولعنت الله علی القوم الظالمین... وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین