کد مطلب: 116494 تعداد بازدید: ۱۳۸

و من اذاها فقد اذا رسول الله(صلی الله علیه وآله)

ویژه مراسم شهادت حضرت زهرا

دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۳۳:۴۹
خانم کرمی: « آزار واذیت صدیقه طاهره فقط در بین در و دیوار خلاصه نمی‌شود بلکه مصادیق آن را باید در لابه لای زندگی شخصی و اجتماعی خودمان جستجو کنیم».

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها)مراسمی ویژه‌ی شهادت بزرگ بانوی اسلام حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)به مدت سه روز در موسسه آموز عالی نورالزهراء سلام الله علیها)در حال برگزاریست، در طی جلسه اول که با سخنرانی شیوا و متین خانم کرمی کارشناس و مشاور امور خانواده برگزار شد، ایشان در رابطه با شخصیت والای حضرت زهرا(سلام الله علیها)عنوان کردند:

همه ما می‌دانیم که شأن نزول سوره‌ی کوثر حضرت زهراسلام الله علیها) است و خداوند در آیه‌ی اول می‌فرماید: همانا ما به تو ای پیامبر خیر کثیر عطا کردیم پس به شکرانه آن نماز بخوان و شتر قربانی کن و در آیه بعدی اشاره به مقطوع‌النسل بودن دشمن پیامبر(ص) می‌کند و میفرماید: (ان شانئک هوالابتر) همانا دشمن تو ابتر است، باید دقت داشته باشیم، تنها چیزی که در میان عرب قابل مقایسه با طلاست، شتر است یعنی با ارزشترین دارائی در بین اعراب شتر است، به خاطر همین گفته شده که از با ارزش‌ترین داشته خود بگذر و ذبح کن و در آیه آخر که می‌فرماید: دشمن تو دم بریده و ابتر است، یعنی نسلی نخواهد داشت، در تفاسیر آمده که این قضیه به شخصی به نام عاص‌بن‌وائل مربوط می‌شود، هر زمان پیامبر(صلی الله علیه وآله) خطبه می‌خواندند و یا در میان مردم سخن می‌گفتند، این شخص با کنایه می‌گفت، سخنان این شخص ابتر هنوز تمام نشده، "ابتر" در واقع به معنی دم بریده و شخصی که مقطوع‌النسل گفته می‌شد، روایات حاکی از این است که نسل عاص‌بن‌وائل قطع شد و خود مقطوع‌النسل شد. همان‌طوری که در آیه قرآن اشاره شده و محقق شد، نسل پاک رسول خدا از طریق حضرت زهراء(صلی الله علیه وآله) ادامه پیدا کرد و هنوز هست و ادامه دارد.

کرمی در ادامه افزودند: امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هر کس قدر و منزلت حضرت زهرا(سلام الله علیها) را بشناسد و درک کند،گویا شب قدر را درک کرده است. در فضایل حضرت زهرا(سلام الله علیها) همین بس که چندین آیه از جمله آیه تطهیر، آیه مودت و سوره کوثر که اختصاصا در شأن ایشان نازل شده و همین‌طور سوره قدر که تفسیر آیات آن توسط ائمه اطهار(علیهم السلام) به ایشان نسبت داده می‌شود.

ایشان در رابطه با فضائل حضرت زهرا(سلام الله علیها) گفتند: در روایات آمده که حسن بصری می‌گوید: من عابدتر از زهرا ندیدم، همینطور درکتاب‌های اهل سنت از جمله (زهی در کمان) عابد بودن ایشان بسیار مورد توجه قرار گرفته است. صدیق طبق آیه 69 سوره نساء (اولئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین والصدیقین والشهداء والصالحین) یعنی کسی که اعمالش با گفتارش یکی باشد همان‌طوری که در اندیشه خود دارد و به زبان جاری می‌کند و در اعمال خود به آن گفتار پایبند است و امثال ما شاید راستگو باشیم اما صدیق بودن بالاتر از راستگویی است.

ایشان در رابطه با مقام صدق صدیقه طاهره(س) عنوان کرد: هر کسی هر قدر صدقش بیشتر باشد ارزش او بالاتر می‌رود و طبق آیه قرآن، والاترین مقام‌ها از آن نبییین، صدیقین، شهدا و صالحین است و مقام حضرت زهرا(سلام الله علیها)با این‌ها برابر است. پیامبر(صلی الله علیه وآله) می‌فرمایند: از زنان، مریم و آسیه و خدیجه دختر خویلد و فاطمه دخترم به کمال ایمان رسیده‌اند و دخترم به خاطر منزلتی که دارد از نخستین کسانی است که وارد بهشت می‌شود. یعنی اولین فردی که وارد بهشت می‌شود حضرت زهرا((سلام الله علیها)است. پیامبر(صلی الله علیه وآله)فرمودند: که هرکس که تو را آزار دهد مرا آزرده و هرکس تو را یاری دهد مرا یاری کرده و سپس می فرمایند: الویل کل الویل، وتمام واویلا برآن کسی که تو را آزار دهد.

کرمی در اشاره به ویژگی صابره بودن صدیقه طاهره(سلام الله علیها) این‌گونه عنوان کردند: در زیارت‌نامه اشاره به صابره بودن ایشان شده است، که از منظر قرآن مقام صبر از بالاترین مقام‌هاست ما نیز به تأسی از ایشان باید در تمام امورات خود از جمله در کاستی‌ها و هر آنچه در زندگی ناخوشایند است صابر باشیم و ایشان را در این امور الگوی خود قرار دهیم.

ایشان در رابطه با حدیث (و من اذاها فقد اذا رسول الله (صلی الله علیه وآله) اظهار داشتند آزار حضرت زهرا (سلام الله علیها)فقط به آن ماجرا ختم نمی‌شود بلکه هرکس هر رفتاری بکند که موجب آزار ایشان باشد مانند بی‌حرمتی به والدین که سال‌ها عمر خود را صرف تربیت ما کرده‌اند و یا عدم رعایت حجاب، یا اطاعت نکردن از همسر، هر کدام از این امور موجب آزار حضرت است و از مصادیق آزار صدیقه طاهره (سلام الله علیها) است. اذیت کردن ایشان فقط بین دیوار و در خلاصه نمی‌شود. اگر حجاب جامعه به اینجا رسیده و عده‌ای مرز قبح را شکسته‌اند چگونه پاسخگوی این حرمت‌شکنی خواهند بود، آیه‌الله بهجت می‌فرمودند: هر زن بی‌حجابی با بی‌حجابیش یک سیلی به حضرت زهرا (سلام الله علیها) می‌زند. پس این‌ها همان مصداق سیلی است و اذیت در اندازه‌های دیگر، در زندگی خانوادگی اگر با کمبود و نداری مواجه شویم چون وضعیت اقتصادی در حال حاضر در جامعه ما اوضاع خوبی ندارد و مرد خانواده از لحاظ کاستی‌ها تحت فشار است اگر مراعات حال او نشود و موجب شویم که از او خطایی سر بزند، مصداق آزار آن بانوی بزرگ خواهد بود. پس در نتیجه یک شیعه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که حضرت زهرا(سلام الله علیها) می‌پسندند.

و در پایان از خداوند متعال می‌خواهیم که ما را موفق به پیروی از آن بانوی عظیم‌الشأن نماید و ما را در زمره‌ی فاطمیون محشور بفرماید انشالله. و صلی الله علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم