استاد نویسنده حجتالاسلام آقایاری در نشست علمی حوزه علمیهی الزهرا(س) هیدج بیان کرد:
پژوهش مسئلهای حیاتی در راه رسیدن به تحقق علوم است
دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۲:۳۷به گزارش خبرنگار حوزهی علمیهی الزهرا(س)هیدج، نشست علمی-پژوهشی جایگاه پژوهش و اخلاق پژوهشی، به مناسبت هفتهی پژوهش با حضور استاد حوزه، نویسنده و پژوهشگر حجتالاسلام والمسلمین موسی آقایاری و با حضور جمعی از طلاب در این واحد حوزوی، برگزار شد. استاد آقایاری در این نشست بر جایگاه ضروری استفاده از پژوهش، برای تحقق و جامهی عمل پوشاندن به علوم تاکید کرد و گفت: پژوهش، مسئلهای حیاتی در راه رسیدن به تحقق علوم است.
بنابراین گزارش، استاد آقایاری در ابتدا با بیان اینکه هدف اصلی پژوهش، تبدیل مباحث نظری و تئوری به علوم کاربردی و قابل استفاده در متن زندگی است، عنوان کرد: جامعهی در حال پیشرفت همواره، نیازمند پژوهش است و این مهم میطلبد تمام دانشجویان و طلاب و اهل علم، در این عرصه فعالیت کنند و در بحث علمآموزی، از نکات کلیدی و کاربردی، برای تبدیل علم به راهکار عملی بهره بگیرند.
این استاد پژوهشگر، سه عنصر اصلی در فرآیند کاربری کردن علوم در عرصهی پژوهش را، منبعشناسی، مبناشناسی و موادشناسی عنوان کرده، افزود: منبع تشیع، منبع جامع ثقلین؛ قرآن و اهلبیت است که به بیان علمی و در محدودهی مبنا در دو قالب عقل و نقل برای پژوهش در اختیار ماست و این درحالی است که تسنن از منبع غنی و گوهربار بیانات اهلبیت(علیهمالسلام) محروم است و در بهرهبرداری از مبنا دچار مشکل است.
حجتالاسلام آقایاری تصریح کرد: ولایتمداری، اصل اول در دین، برای بهرهبرداری از منابع و مبناست چرا که با پذیرش ولایت، عنصر اصلی نقل به دست میآید ولی مبنای اهل سنت که صرفا بیان نبی مکرم اسلام(ص)، در درجات اولی است، برای رسیدن به کاربردی کردن علوم دینی در زندگی، به طور کامل و جامع، نمیتواند پاسخگو باشد.
ایشان در پایان این جلسه، ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش از مفاهیم بکر و بدیع، گفت: ما باید بکوشیم از جایگاه رفیع تعقل در انتقال مفاهیم دینی و پژوهشی استفاده کنیم تا ترقی علمی محقق شود و از این رو باید با ملاحظات دقیقا خلاق پژوهشی، بکوشیم تا با نشر علم، حساسیت به جریانها و مسائل روز جامعه، رصد کردن مباحث روز مرتبط با دین، پاسخگویی به شبهات، کنار گذاشتن تعصبات، بهرهگیری از استعدادها و علاقهمندیها و توجه به آموزههای اخلاقی و عرفانی، برای رسیدن به پژوهشهای کاربردی از محتواهای دینی، بیش از پیش در جامعه موثر باشیم.
گفتنی است بهمناسبت هفتهی پژوهش از این استاد توانمند که از اساتید ارزیاب مقالات پایانی است، توسط کادر حوزه در روز چهارشنبه، 24 آذر تقدیر شد.