کد مطلب: 116484 تعداد بازدید: ۱۸۸

استاد نویسنده­ حجت­‌الاسلام آقایاری در نشست علمی حوزه علمیه‌­ی الزهرا(س) هیدج بیان کرد:

پژوهش مسئله­‌ای حیاتی در راه رسیدن به تحقق علوم است

دوشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۵۲:۳۷
استاد نویسنده و پژوهشگرحجت­‌الاسلام والمسلمین آقایاری در نشست علمی-پژوهشی جایگاه پژوهش و اخلاق پژوهشی که به­ مناسبت هفته‌­ی پژوهش درحوزه علمیه­‌ی الزهرا(س) هیدج برگزار شد، بیان کرد:

 به­ گزارش خبرنگار حوزه­‌ی علمیه­‌ی الزهرا­(س)هیدج، نشست علمی-پژوهشی جایگاه پژوهش و اخلاق پژوهشی، به ­مناسبت هفته­‌ی پژوهش با حضور استاد حوزه، نویسنده و پژوهشگر حجت‌­الاسلام والمسلمین موسی آقایاری و با حضور جمعی از طلاب در این واحد حوزوی، برگزار شد. استاد آقایاری در این نشست بر جایگاه ضروری استفاده از پژوهش، برای تحقق و جامه­‌ی عمل پوشاندن به علوم تاکید کرد و گفت: پژوهش، مسئله‌­ای حیاتی در راه  رسیدن به تحقق علوم است.

بنابراین گزارش، استاد آقایاری در ابتدا با بیان اینکه هدف اصلی پژوهش، تبدیل مباحث نظری و تئوری به علوم کاربردی و قابل استفاده در متن زندگی است، عنوان کرد: جامعه­‌ی در حال پیشرفت همواره، نیازمند پژوهش است و این مهم می­‌طلبد تمام دانشجویان و طلاب و اهل علم، در این عرصه فعالیت کنند و در بحث علم‌­آموزی، از نکات کلیدی و کاربردی، برای تبدیل علم به راهکار عملی بهره بگیرند.

این استاد پژوهشگر، سه عنصر اصلی در فرآیند کاربری کردن علوم در عرصه­‌ی پژوهش را، منبع­‌شناسی، مبناشناسی و موادشناسی عنوان کرده، افزود: منبع تشیع، منبع جامع ثقلین؛ قرآن و اهل‌­بیت است که به بیان علمی و در محدوده‌ی مبنا در دو قالب عقل و نقل برای پژوهش در اختیار ماست و این درحالی است که تسنن از منبع غنی و گوهربار بیانات اهل‌­بیت(علیهم­السلام) محروم است و در بهره‌برداری از مبنا دچار مشکل است.

حجت‌­الاسلام آقایاری تصریح کرد: ولایت‌­مداری، اصل اول در دین، برای بهره‌­برداری از منابع و مبناست چرا که با پذیرش ولایت، عنصر اصلی نقل به دست می­‌آید ولی مبنای اهل سنت که صرفا بیان نبی مکرم اسلام(ص)، در درجات اولی است، برای رسیدن به کاربردی کردن علوم دینی در زندگی، به طور کامل و جامع، نمی­‌تواند پاسخگو باشد.

ایشان در پایان این جلسه، ضمن تاکید بر اهمیت پژوهش از مفاهیم بکر و بدیع، گفت: ما باید بکوشیم از جایگاه رفیع تعقل در انتقال مفاهیم دینی و پژوهشی استفاده کنیم تا ترقی علمی محقق شود و از این رو باید با ملاحظات دقیقا خلاق پژوهشی، بکوشیم تا با نشر علم، حساسیت به جریان­‌ها و مسائل روز جامعه، رصد کردن مباحث روز مرتبط با دین، پاسخ­گویی به شبهات، کنار گذاشتن تعصبات، بهره‌گیری از استعدادها و علاقه‌­مندی­‌ها و  توجه به آموزه­‌های اخلاقی و عرفانی، برای رسیدن به پژوهش­‌های کاربردی از محتواهای دینی، بیش از پیش در جامعه موثر باشیم.

گفتنی است به­‌مناسبت هفته­‌ی پژوهش از این استاد توانمند که از اساتید ارزیاب مقالات پایانی است، توسط کادر حوزه در روز چهارشنبه، 24 آذر تقدیر شد.