کد مطلب: 116185 تعداد بازدید: ۱۴۳

مثبت اندیشی و معنا دهی به زندگی

شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۵۰:۱۲
خانم داداشی: « سختی و گرفتاری های زندگی تربیت کننده و محرک اراده انسان است»

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی نورالزهراء(سلام الله علیها) دومین کارگاه آموزشی مشاوره و روانشناسی با موضوع مثبت‌گرا، برای زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست خانواده، با استفاده از ظرفیت مرکز نیکوکاری صدیقه‌ی طاهره(سلام‌الله‌علیها) و با حضور و سخنرانی مشاور محترم خانم مسچی برگزار شد. خانم داداشی مسئول مرکز نیکوکاری صدیقه طاهره(س) گفتند: این کارگاه با هدف توانمندسازی و افزایش مهارت در تغییر اندیشه و تفکر و همچنین نوع نگاه به زندگی و تقویت نگاه توحیدی و همچنین ارتقاع سبک زندگی با رویکرد اسلامی برگزار شد.

خانم مسچی کارشناس و مشاوره خانواده در ابتدا خلاصه‌ای از مباحث جلسه اول را بیان کرده و گفتند: خداوند مالک تمام مخلوقات، و رزق و روزی انسان‌ها به دست خداست و این امر موجب می‌شود اولا هرگز دچار یاس و ناامیدی نشویم و با هر پیش‌آمد ناگواری، واکنش غیرعاقلانه به روز ندهیم و آن را خیر بدانیم و در هر امری بُعد مثبت و منفی آن را هم نگاه کنیم و اعتقاد به معاد و باور توحیدی را در وجود خود تقویت کنیم و بدانیم زندگی در این دنیا موقت است و اعمال ما برای آخرت ذخیره می‌شود و رابطه‌ای تنگاتنگ بین دنیا و آخرت وجود دارد.

خانم مسچی افزودند: پس از رابطه دنیا و آخرت و اینکه دنیا متاع و ابزاری یبیش نیست و باید از دنیا برای آخرت خود استفاده کنیم و باید از اعمال خود مراقبت کنیم و با بعضی از کارها آن را حبط و نابود نکنیم و در پایان روز رفتار، گفتار و اعمال خود را محاسبه کنیم و ببینیم گذر عمر ما چقدر مفید بوده و چه مقدار ضررکردیم.

ایشان در ادامه بیان داشتند: دنیا وسیله و آزمایشی است برای شناخت بیشتر انسان و خداوند متعال، ما انسان‌ها را می‌شناسد و اما این امتحان و آزمایش باعث می‌شود ما خودمان را بهتر بشناسیم و در کلام گوهر بار امام علی(ع) که می‌فرماید: «در دگرگونی‌های روزگار گوهر انسان شناخته می‌شود» و در  این زمینه شهید مطهری(ره) می‌گوید: سختی و دگرگونی‌های زندگی تربیت‌کننده و محرک انسان است و در اینجا یک سوال برای بعضی از افراد ایجاد می‌شود باید سختی‌ها و مشکلات زیادی باشد تا انسان خود را بشناسد و اراده‌اش قوی شود، خداوند متعال سختی و امتحان زندگی را همیشه متناسب با ظرفیت انسان‌ها قرار می‌دهد پس اگر ظرفیت بالا بود سختی‌های زندگی هم بیشتر می‌شود همچون پیامبر اکرم(ص) و امام حسین(ع) و حضرت زینب(سلام علیها) که دارای سعه‌ی صدر زیادی  بودند و با آن همه سختی فرمودند: «ما رایت الاجمیلا» و پس بهتر است ما هم در مشکلات و سختی زندگی خودمان را با افراد سطح پائین مقایسه کنیم تا قدر نعمت‌های الهی را بیشتر بدانیم.

خانم مسچی عنوان داشتند: در طول زندگی روزمره باید برنامه‌ریزی کنیم و یک وقتی را اختصاص دهیم به فکر کردن در مورد خود و خانواده و در کنار آن، درست عمل کردن باید باشد و اینکه من در چه جایگاهی هستم، چه مسئولیتی به من سپرده شده و اینکه بعد روحانی و عزت و ارزش انسانی خود را تا چه حد حفظ کرده‌ام.

آیا گاهی اوقات عزت و ارزش خود را از دست دادم و اینکه من می‌توانم خلیفه الله باشم و بدانم مشکلاتی چون عدم حضور همسر در کنار من و شرایط اقتصادی نامناسب و ... باعث شده من عزت نفس خود را حفظ نکنم. باید سعی کنیم هر شب قبل از خواب کارهای خود را محاسبه کنیم بررسی کردارهایی که در طول روز از من سرزده مانند حسادت، غیبت، درخواست کمک مالی از دیگران و ...  و در کنار آن چند مورد هم کار خوبی که باعث شادابی و نشاط من شده را و در کنار آن‌ها عزت نفس حفظ شده خود را یاداشت کنیم. چرا که این کار باعث می‌شود که بر باورها و اعتقادات خود کار کنیم و در زمینه ی باور و اعتقادات درونی رشد محسوسی داشته باشم. پس در مشکلات کلی نگر و در نعمات الهی جزء به جزء آن را یاد کنیم.

ایشان در ادامه گفتند: چیزی که ارزشمند است اعمال نیک ما است. و در زندگی خطاهای اطرافیان را ببخشیم و کارهای آن‌ها را توجیه کنیم و به آن‌ها حق بدهیم و از این طریق دل من آرام می‌شود و دیگر عصبانی نمی‌شوم . بنابراین اگر دقت کنیم نقاط مثبت زندگی و داشته‌های خود را ببینیم، متوجه نعمات بی‌شماری می‌شویم که تا به حال از آن غافل بوده‌ایم.

در پایان از خداوند متعال طلب توفیق می‌کنیم تا در راه شناختش ما را یاری کند تا شاید شکر نعماتش را به جای آوریم و به ما هم سعه‌ی صدر بدهد تا خطاهای دیگران را نبینیم و همیشه در مورد دیگران  مثبت اندیش باشیم ....... والحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد وآله الطاهرین