همایش طلیعه حضور در استان زنجان
یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۳۶:۴۷
به گزارش پایگاه خبری و رسانهای حوزه های علمیه خواهران، همایش "طلیعه حضور" روز پنجشنبه 18 آذرماه در محل سالن کنفرانس حسینیه اعظم زنجان با حضور طلاب جدیدالورود سال تحصیلی 1400-1401 با حضور مدیر محترم حوزه علمیه خواهران استان زنجان و مدیران و اساتید مدارس علمیه برگزار شد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان زنجان، حجتالاسلام و المسلمین دکتر صادقی سخنرانی خود را به پرداختن به نکاتی ارزشمندی آغاز کرد: "یکی از توفیقاتی که گاها به انسانها عطا میکنند نعمتهای معنوی است که گاهی برای برخی اتفاق میافتد، برخی از نعمتها، جایگاه ویژهای دارند و آن زندگی است که اگر زندگی نباشد، هیچ اتفاقی برای انسان وجود نخواهد داشت".
صادقی در توصیف نعمات ادامه داد: نعمت زندگی بالاترین نعمت است، لذا سلامتی و بهداشت مهم است و هر انسانی برای حفظ سلامتی خود هزینه میکند. همانطور که در مسئله کرونا شاهد تلاش مردم در جهت حفظ سلامتی و جان خود و اطرافیان خود بودند زیرا اگر زندگی نباشد چیزی وجود نخواهد داشت.
صادقی افزود: ما در بیشتر اوقات زندگی را مادی، بدنی و جسمی نگاه میکنیم و اگر فقط به همین بخش از زندگی انسان توجه کنیم با سایر موجودات تفاوت چندانی نخواهیم داشت. لذا منطقیون در تعریف انسان او را حیوان ناطق نامیدهاند. و توجه به این نکته بسیار خائیز اهمیت است که اصل زندگی معنوی میباشد. حجتالاسلام والمسلمین دکتر صادقی با اشاره به آیاتی از قرآن زندگی را چنین تبیین کرد: قرآن کریم دو نوع زندگیرا برای انسان تعریف میکند، یکی زندگی مادی و دیگری زندگی معنوی است. زندگی که در قرآن آمده به مراتب بالاتر از زندگی مادی در حیات طیبه است. در سوره مبارکه نحل آیه 97 چنین آمده: "مَن عَمِلَ صالحاً من ذکرٍ أو آّنثی و هو مؤمن فلنحیینه حیاه طیبه و لنجزینهم أجرهم باحسن ما کانوا یعلمون" هر کس از مرد و زن کار نیکی به شرط ایمان به خدا به جای آرد ما او را به زندگانی خوش و با سعادت زندخ ابد میگردانیم و اجری بسیار بهتر از عمل نیکی که میکردند به آنان عطا میکنیم. و همچنین آیه 24 سوره انفال چنین آمده: "یا ایها الذین آمنوا استجیبوا لله و للرسول اذا دعاکم لما یحییکم و اعلموا أن الله یحول بین المرء و قلبه و أنّه الیه تحشرون" ای اهل ایمان، چون خدا و رسول شما را به آنچه مایه حیات ابدی شماست(یعنی ایمان) دعوت کنند اجابت کنید و بدانید که خدا در میان شخص و قلب او حایل میشود(و از اسرار درونی همه آگاه است) و همه به سوی او محشور خواهید شد).
ایشان اظهار داشت وقتی خداوند پیامبر(ص) را دعوت میکند به آنچه که به انسان حیات میدهد مگر انسان زنده نیست بلکه این حیات طیبه است که از دنیا شروع میشود و گسترش مییابد و نتیجهاش در آخرت است، شاید انسان حیات طیبه را در دنیا احساس نکند اما وقتی از دنیا رفت متوجه میشود.
ویژگی حیات طیبه این است که اولا خیر است و در آن بدی و شر نیست و به لحاظ ماندگاری، ابدی است. در سوره مبارکه مائده آیه 32: "... من قتل نفسا بغیر نفس او فساد فی الارض فکأنما قتل الناس جمیعا و من أحیاها فکانما أحیا الناس جمیعا و لقد جاءتهم رسلنا بالبینات ثمَّ ان کثیرا منهم بعد ذلک فی الارض لمسرفون" ... هر کس نفسی را بدون حق و یا بی آنکه فساد و فتنهای در زمین کرده، بکشد مثل آن باشد که همه مردم را کشته، و هر کس نفسی را حیات بخشد(از مرگ نجات دهد) مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده و هر آینه رسولان ما به سوی آنان با معجزات روشن آمدند سپس بسیاری از مردم بعد از آمدن رسولان باز روی زمین بنای فساد و سرکشی را گذاشتند. صادقی در تفسیر این آیه به این نکته اشاره کرد معنای آیه اینطور است که هر کس یکی را زنده کند مثل این است که همه مردم را زنده کرده، حال سوال این است، منظور از مرگ و زندگی محدود به مرگ و زندگی مادی است؟ ایشان انتخاب حوزه علمیه را یک انتخاب حیات بخش دانست و افزود اگر کسی توفیق هدایت شخصی را پیدا کند درواقع، حیاتی به آنان میدهد و آن حیات طیبه است.
صادقی در خطاب به طلاب جدیدالورود بیان کرد که تحصیل در حوزه علمیه در واقع انتخاب مسیر حیاتبخشی به انسانهاست همانطور که رسالت پیامبران این بوده است.
در ادامه برنامه مدیر موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س) زنجان،سرکار خانم علمیفرد در ابتدا با بیان اینکه هدف اصلی حوزهها تربیت افرادی به عنوان نجات غریق جامعه از گمراهی است، عنوان کرد: منظور از موفقیت در طلبگی داشتن معدل بالا نیست و طلبهی موفق کسی است که در طی مسیر تعلیم، همواره برای رشد و تزکیه ی نفس خود نیز تلاش کند و تزکیه توام با تعلیم را در راه علم آموزی به کار گیرد تا بتواند در جامعه تاثیر گذار باشد و به ثمردهی اجتماعی دست یابد.
ایشان با اشاره به اینکه طلبه، برای دستیابی به تزکیه، تعلیم و ثمردهی اجتماعی، باید بر اساس فاکتورهای موفقیت، پیش رود، ادامه داد: عوامل موفقیت برای یک طلبه داشتن هدف، برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف، دارا بودن اراده و تلاش و همت است.
ایشان دربارهی اهمیت برنامه ریزی، برای نیل به اهداف ترسیمی تحصیل در حوزه تاکید کرد: داشتن برنامه ریزی موجب ایجاد نظم و مدیریت زمان می شود و بدین ترتیب، طلبه، علاوه بر وقت کافی برای مطالعه و تمرین، می تواند در خدمت خانواده هم باشد و برکات نظم را در زندگی مشاهده خواهد کرد تا بدین ترتیب، امور تحصیلی و خانوادگی وی، با برنامه ریزی منسجم، به نتیجه مطلوب برسد.
خانم علمی فرد افزود: طلبه موفق باید داری پشتکار و اراده قوی باشد و چه بسا قوی ترین پشتکار ها از ضعیف ترین حافظه ها در انسان موفقیت هایی را رقم می زند که از افراد با استعداد ضعیف الاراده پیشی می گیرند و اساسا لازمه ی تحصیل در حوزه داشتن پشتکار قوی است که اگر تلاش و همت نیز به آن اضافه شود، طلبه در مسير موفقیت قرار خواهد گرفت.





