کد مطلب: 115715 تعداد بازدید: ۱۲۹

حضور طلاب جدیدالورود مدرسه علمیه زینب کبری(س) ماهنشان در طلیعه حضور و اجلاس استانی نماز در استان زنجان

یکشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۲۶:۱۴
طلاب جدیدالورود سال تحصیلی 1401-1400 در همایش طلیعه حضور که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان زنجان و مدیران و اساتید محترم مدارس علمیه استان زنجان برگزار شد شرکت کردند.

به گزارش روابط‌ عمومی حوزه علمیه زينب كبري(س) ماهنشان، طلاب جدیدالورود سال تحصیلی 1401-1400 در همایش طلیعه حضور که با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان زنجان و مدیران و اساتید محترم مدارس علمیه استان زنجان برگزار شد شرکت کردند و در ادامه نیز با شرکت در اجلاسيه نماز با حضور طلاب، روحانيون و اساتيد استان زنجان، که روز پنج شنبه 18 آذر ماه در حسينيه اعظم زنجان برگزار شد، از بیانات حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی مستفیض شدند.

 حجت السلام والمسلمين حاج آقا قرائتي درضمن سخنراني خود فرمودند يك آيه در قران داريم كه 1يا 2 نفر به آن عمل مي كنند(لا يخشون احد) از احدي نمي‌ترسند مثل امام خميني(ره)

قرائتی در ادامه به نقل از امام رضا(ع) گفت: اگر علم ميخواهيد برويد سراغ قرآن، قرآن يك منبع جامع و كامل است طبق ايه "... افلا يتدبرون ..." كه مي‌فرمايد تدبر در قرآن واجب است  ايشان در ضمن سخنان خود به آيه (وبالوالدين احسانا) اشاره کرد كه مي توان 20 نكته از آن استخراج كرد: 1- احسان مباشر باشد نه با واسطه يعني احسان تو به پدر و مادر توسط خودت صورت بگيرد.

 2- نگفته به والدین مومنین، گفته چه کافر چه مومن احسان به پدر و مادر واجب است.

 3-  و بالوالدین احسانا نگفته بالابوین احسانا. ‏

4- گفته چه مرده چه زنده احسان نسبت به او واجب است.

 ۵- نگفته باسواد یا بی سواد باشد بلکه احسان تو نسبت به او در هر زمان و در هر حال واجب است.

 ۶ - نگفته به والدین انفاقا، پدر و مادر از فرزند خود پول نمی خواهند بلکه محبت او را می‌خواهند.

 ۷- نگفته به والدین "ال" احسان، چرا که اگر معرفه باشد احسان خاص را شامل می‌شود، بلکه فرموده انتخاب کن هرچه که او انتخاب کرده نه هر چه که تو انتخاب کردی. حاج آقا قرائتی در ادامه با توجه به آیه (لتبین لناس مانزل) به ارزش و والایی تفسیر قرآن و خواندن قرآن و تفسیر آن نسبت به کتب دیگر تاکید کردند خواب‌های ما یا دروغ است یا راست اگر دروغ باشد گفتنش حرام است و اگر راست باشد یک هفتم وحی است ولی قرآن ۱۰۰٪ وحی است. استفاده از شعر در سخنرانی کردن بد نیست ولی در حد ۲الی ۳تاباشد نه اینکه بدنه سخنرانی‌مان کلا شعر باشد.

  میتوان به ۳۵تا روضه کربلا در قرآن اشاره کرد روضه علی اصغر در قرآن به فرعون گفتند امسال یک زن پسر به دنیا می‌آورد فرعون گفت هر زنی پسر بیاورد آن بچه را را بکشید از خدا وحی آمد که بچه را از مادر جدا کنید چهار تا قلاب انداختند که بچه را از مادر جدا کنند که این ۴قلاب اعم از:

1. به مادر موسی کردیم که وصل به غیب شد.

2. قلب این مادر را خودمان نگه داشتیم

3. بعد از به آب انداختن ما او را برمی گردانیم

4. او را پیغمبری می‌رساند. موسی کودکی یک روزه بود ولی علی اصغر علیه السلام کودکی شش ماه بود که طبعاً جدا کردن مادر از فرزند ۶ماهه سخت تر از فرزند یک روز می باشد علی اصغر در خون دست و پا میزد در حالی که موسی در آب.

قرائتی افزود:در قرآن به امر به معروف ونهي از منكر اشاره شده است. ابراهیم به عمویش گفت چرا بت می‌پرستی؟ این جمله چه پیامدی به جهان دارد؟ از این جمله 4  قانون می‌توان استخراج کرد که یکی از آن قانون بین‌المللی است ميفرمايد: 1- در اصلاح و ارشاد سن شرط نیست بلکه یک اصل است ۲-در اصلاح و ارشاد امر به معروف و نهی از منکر آمار شرط نیست همانطور که ابراهیم یک نفر بود. 3- در اصلاح و ارشاد امر به معروف و نهی از منکر اول خودت عمل کن بعد بقیه را اصلاح و ارشاد کن همانطور که خداوند در سوره نسا به پیامبر(ص) فرمود اول به زنان و فرزندان به خانواده‌ات بعد به  قوم و خویش سپس به مردم بگو 4-اصلاح و ارشاد مستقیم نباشد مثلاً نگو سیگار نکش از او فایده سیگار را بپرس ۵-لحن، لحن عاطفی باشد برخاسته از وجدان طرف باشد.

ایشان در ادامه صحبت‌های خود از طلاب و روحانیون خواستند که در سخنرانی‌ها و منبرهای خود قرآن را محور سخنرانی خود قرار دهند فرمودند: در قیامت شفاعت پیامبر(ص) شاید شامل حال ما بشود یا نشود ولی شفاعت قرآن قطعی است، سپس با اشاره به حدیث گرانقدر امام رضا علیه السلام کردن که می فرماید: نماز واجب شد تا قرآن از مهجوریت در بیاید لذا از قرآن در منبرهای خود استفاده کنیم چرا که در قرآن جامع تمام مسائل روزمره و مورد نیاز انسان می‌باشد تدبر در قرآن واجب است ولی حفظ قرآن مستحب قران از اول تا آخر سبک زندگی می‌باشد لذا سعی کنیم هر چه به مردم می‌گوییم این 4 مورد را داشته باشد: ۱- واجب باشد 2- مستحب باشد ۳-یا مشکل جامعه را حل کند یا مشکل فردی راه حل کند در پایان چند نکته را به طلبه‌ها گوشزد کرده و گفت: طلبگی‌تان را قدر بدانید مردم کره زمین سه دسته‌اند؛ تولیدکننده، توزیع‌کننده و مصرف‌کننده. خوشا به حال کسی که هم تولیدکننده باشد هم توزیع‌کننده و هم مصرف‌کننده. لذا طلبه‌های عزیز سعی کنند با بیان قلم ساده مسائل مورد نیاز مردم را با استفاده از قرآن به صورت کوتاه و مفید توليد و در میان مردم توزیع کند.

در پايان برنامه از طلاب فعال در عرصه قرآن و نماز نيز تجليل به عمل آمد.