به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار شد
چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۰۷:۵۰نشست بررسی و نقد علمی کتاب «قرآن و کتاب مقدس»
با همکاری اداره کل برنامهریزی و تدوین متون تحصیلی مرکز مدیریت و به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، نشست بررسی و نقد علمی کتاب «قرآن و کتاب مقدس» نوشته مهراب صادقنیا، از کتب درسی سطوح عالی رشته تفسیر و علوم قرآنی، با حضور اساتید صاحب نظر در سالن جلسات موسسه آموزش عالی نورالزهرا(س) با حضور طلاب و اساتید برگزار شد.
به گزارش سرکار خانم میرعیسیخانی، معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان زنجان، جلسه بررسی و نقد کتاب «قرآن و کتاب مقدس» که توسط مرکز نشر هاجر در سال 1393 به چاپ رسیده است، با همکاری اداره کل برنامهریزی و تدوین متون تحصیلی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر جواد باغبانی آرانی، عضو محترم هیئت علمی موسسه آموزشی-پژوهشی امام خمینی(ره)، و حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حسن صادقی، استاد و پژوهشگر سطوح عالی حوزه و دانشگاه، در تاریخ 9آذر ماه برگزار شد.
در این نشست ابتدا میرعیسیخانی به معرفی کتاب مورد نقد پرداخت و اثر را، پژوهشی خواند که در آن، ویژگیهای قرآن کریم از لحاظ ساختار و محتوای مندرج در آن با تورات و انجیل (کتاب مقدس) مقایسه شده است.
در ادامه ایشان به محتوای ارائه شده در کتاب اشاره کرده و گفتند: «در ابتدای این اثر به معرفی کلی قرآن کریم و کتاب مقدس پرداخته شده و تاریخ این دو کتاب آسمانی و رسمی شدن آنها به عنوان کتاب مقدس مسلمانان، مسیحیان و یهودیان بررسی شده است. آنگاه نویسنده به تحریفناپذیری قرآن کریم اشاره نموده و خطاناپذیری قرآن را از منظر مسلمانان و خطاناپذیری کتاب مقدس را از منظر مسیحیان و یهودیان تبین نموده است. نویسنده در ادامه به حجیت این دو کتاب از منظر پیروان خویش اشاره نموده و مباحث مندرج در آن دو از لحاظ ساختار و محتوای مسایل مطرح شده در آنها را مقایسه نموده است. نویسنده در همین زمینه مقایسه و تطبیق مسایلی همچون: خداشناسی و اوصاف خداوند متعال، نظریه آفرینش، وحی و نبوت، رستاخیز و امور پایانی جهان و زندگی انسان در این دنیا، ادبیات تشریعی و اخلاقی و مسایل اعتقادی در قرآن و کتاب مقدس پرداخته و تفاوت این دو کتاب آسمانی را در آموزههای نام برده شده بررسی نموده است».
در ابتدا حجت الاسلام و المسلمین حسن صادقی، ضمن بیان این مسئله که برگزاری چنین جلساتی به جهت نقد و بررسی کتاب به صورت دقیق و موشکافانه، محاسن و کاستی را به خوبی برای خواننده مشخص مینماید، مباحث را در سه محور گزینش محتوا، طراحی و سازماندهی محتوا و اشکالات شکلی و ظاهری مطرح نمودند.
استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه، مهمترین حسن کتاب را جامعیت داشتن نسبی در معرفی و بیان معارف و آموزهها خوانده و عنوان کرد: رعایت امانت در کتاب به خوبی اتفاق افتاده است و خروج از موضوع و پرداختن به حاشیه در کتاب وجود ندارد.
ایشان در کنار محاسن، نقطه ضعفهایی را هم برشمرده و عنوان کردند: شیوه نگارش بخش قرآنی مناسب نیست و قلم نویسنده، شبیه قلم و ادبیات مستشرقانی است که نگاه بیرونی به قرآن دارند؛ جزء پژوهشی کتاب ضعیف است و از منابع بهره مناسب نبرده است و گاها آدرسدهی نشده است».
اشاره به اشکالات ظاهری و ساختاری بخش پایانی صحبتهای صادقی بود.
در ادامه نیز حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای باغبانی ضمن تأکید بر صحبتهای ارائه شده توسط حجت الاسلام و المسلمین صادقی، به ارائه نظرات خود پرداخته و 13 نکته را در خصوص محتوای متن، اشکالات ظاهری و ... مطرح نمودند و خواستار بازنگری مجدد کتاب و رفع اشکالات ساختاری، محتوایی و ظاهری کتاب شدند.


